Nieuws De Blokkendoos

Volop genieten voor de peuters van De Blokkendoos

Afgelopen week mochten de peuters van alle peutergroepen van De Blokkendoos van Stichting Peuterwerk Albrandswaard op peuterreis.

In de week die behoorde tot de warmste maand mei sinds de weermetingen, mochten de papa’s, mama’s, opa’s of oma’s van iedere peuter de fiets ter hand nemen om de reis naar ‘speeltuin Bonaire’ in Hoogvliet aan te vangen.  Voorafgaand aan deze dag was  er door heel wat lieve en ijverige ouders van de ietwat zenuwachtige peuters allerlei lekkers gebakken om mee te nemen.

Nadat bij de speelzaal werd gewacht tot we helemaal compleet waren ( er werd zelfs door een drie-jarige peuter opgemerkt die het nogal lang vond duren ; “ juf, ik denk dat het nu toch wel tijd wordt om naar de speeltuin te gaan….!”) mochten we op pad. Best wel spannend hoor! Niet binnen de vertrouwde muren van de speelzaal maar op pad met zovelen! Eenmaal daar aangekomen en na een warm welkom door de aanwezige speeltuinverzorgster, konden ze opgelucht ademhalen want deze speeltuin zag er toch wel héél gezellig uit! Er kon naar hartenlust gespeeld worden. Met o.a. zand en water, schommels en een heuse graafmachine. Dan waren daar nog een hele grote wip, diverse speelhuisjes en allerlei klimmateriaal. Ook de gedekte tafel met al dat lekkers was tussendoor populair en de gezonde appeltjes en komkommers  voor de dorst vonden gretig aftrek. En…..hoe kan het ook anders met zulk warm weer, voor jong en oud een heerlijk ijsje. Bovendien waren daar twee hele lieve oma’s  van één van de peuters die, in de warmte, werkelijk waar iedere peuter voorzag van een zelf uitgekozen glitter ‘tatoeage ‘!!  Zo was het feest heel  ontspannen en compleet. Voordat men er erg in had was het al weer tijd geworden om huiswaarts te gaan. Als afsluiter mocht iedere peuter nog even grabbelen in een, door de  oudercommissie, prachtig gemaakte grabbelton. Zo werd ieder kinderhandje gevuld en mochten zij daarna moe maar na een prachtige dag in het kinderzitje bij papa, mama, opa of oma plaatsnemen en werd er naar huis terug gefietst.

Fietsen

 

IMG_5496 (002)

Lees verder...

Paasverrassing voor bewoners Hoogewerf

Foto 1 Hoogewerf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zet 16 peuters, minstens evenveel ouderen en wat paaseieren bij elkaar en het wordt een gezellig samenzijn.

De peuters van peuteropvang de Blokkendoos van Stichting Peuterwerk Albrandswaard mochten afgelopen week een bezoekje brengen aan de ouderen van verzorgingshuis de Hoogewerf. Wat ooit begon als bezoek omtrent burendag is inmiddels uitgegroeid tot een regelmatig terugkerend ritueel. De interactie tussen jong en oud blijkt zo’n succes dat, in overleg met de activiteiten begeleidster(s) van de Hoogewerf, steeds wisselende programma’s plaatsvinden aldaar.

Zo kan het zijn dat de bewoners samen met onze peuters in een gezamenlijk spel veel plezier beleven aan samen bewegen  bijvoorbeeld. Maar dit keer mochten ze samen rond de tafel om paaseieren te versieren. Na een warm onthaal werd er eerst gezellig gezongen met elkaar. Daarna mocht begonnen worden met het versieren van de paaseieren. Onder het genot van wat drinken en een overheerlijke paaskoek, zagen wij juffen de mooiste creaties  ontstaan!  Prachtig om te zien hoe zoiets eenvoudigs als samen knutselen zoveel teweeg kan brengen. Stralende kinderoogjes van hele kleine mensjes die nog een heel leven voor zich hebben en  sprankelende ogen van de ouderen onder ons die inmiddels al heel veel hebben beleefd.

De paaseieren als cadeau achterlatend en de bewoners alvast fijne paasdagen wensend was het weer tijd om afscheid te nemen. Heel graag tot de volgende keer!!

Foto 2 Hoogewerf

Lees verder...

Peuters van De Blokkendoos geven vervolg aan Week van de Eenzaamheid

In de week voor kerst zorgden de peuters van De Blokkendoos voor een vervolg op hun eerdere bezoek aan de ouderen van de Hooge Werf. In september hadden de peuters bij de opa’s en oma’s een presentje gebracht in het kader van eenzaamheid. De gemeente had daarvoor een bedrag beschikbaar gesteld, maar dat was nog niet opgebruikt. Dit was een reden voor de kinderen om nogmaals op bezoek te gaan. Dit keer met een tas vol knutselmateriaal om samen met de ouderen versieringen te maken voor in de kerstboom. Na samen kerstliedjes gezongen te hebben, kropen de kinderen bij een opa of oma op schoot en gingen samen aan de slag met verf, lijm, plakkers en glitters. Wat een gezelligheid en wat een mooie creaties! De kersthangers werden in de boom opgehangen en samen bewonderd. Na afloop werd er nog even overgegooid met ballonnen. Wie er nou het meest genoten heeft?…….

Foto bij artikel De Blokkendoos

Lees verder...

De Verhalenmand brengt Sinterklaas op De Blokkendoos

Omdat het Sinterklaasfeest een heerlijk, maar best wel spannend  feest kan zijn, deed dit de pedagogisch medewerkers van De Blokkendoos ertoe besluiten om “De verhalenmand” uit te nodigen.

In alle groepen bracht de mevrouw van “De verhalenmand” door middel van interactieve verhalen  met liedjes, dans en spelletjes en gebruik makend van handpoppen, op geheel eigen wijze, Sinterklaas en zijn trouwe hulpjes tóch dichtbij de peuters.

Met rode wangetjes volgden zij geboeid welke avonturen de Sint en zijn Pieten allemaal beleefden. Na het verhaal werden de muziekinstrumenten ter hand genomen en kon er gedanst worden op diverse nieuwe en bekende sinterklaasliedjes. Ook de juffen moesten er aan geloven! Hopelijk heeft niemand dát gezien!

Tot slot bleek, aan het einde van een heerlijke speelmorgen, een verstrooide piet vergeten te zijn waar hij de zak met cadeautjes had gelaten!!! Gelukkig heeft De Blokkendoos een heleboel kleine speurneuzen en samen met de juf werd de zak dan tóch gevonden.

Eenmaal alle kinderhandjes gevuld konden de kinderen moe maar voldaan huiswaarts keren.

Foto De Blokkendoos

Lees verder...

Ook peuters werken mee aan de Week van de Eenzaamheid

Verrassing voor de opa’s en de oma’s door peuters van De Blokkendoos.

Stttt, niet verder vertellen hoor. Het was de Week van de Eenzaamheid en daarom gingen de peuters van De Blokkendoos (een locatie van de Stichting Peuterwerk Albrandswaard) een verrassingsbezoekje brengen aan de opa’s en de oma’s in Zorgcentrum de Hooge Werf in Poortugaal. Er was hard gewerkt aan een klein tasje, dat gevuld  was met een verrassing en daarmee gingen de peuters tussen 21 september en 1 oktober op bezoek bij de bewoners van het bejaardencentrum.  Op deze manier brachten we jong en oud bij elkaar en het was weer genieten van de bijzondere interactie tussen deze twee verschillende leeftijdsgroepen!

Bezoek ouderen

 

Zelfgemaakte cadeautjes voor de opa's en de oma's

Lees verder...

Veilig Verkeer op De Blokkendoos

We zijn al weer enkele weken onderweg in het nieuwe schooljaar na een heerlijke zomervakantie. De peuters van De Blokkendoos, één van de vijf locaties van Stichting Peuterwerk Albrandswaard, werken momenteel aan het thema : Bas in het verkeer. Met ons V.V.E. programma wordt het taalaanbod voor de peuters vergroot en komen woorden als stoplicht, rotonde, fiets, links en rechts aan de orde. Er wordt voorgelezen over het verkeer, we doen met elkaar spelletjes en we zingen allerlei liedjes over het verkeer. En natuurlijk wordt er ook flink geknutseld door de kleine verkeersdeelnemers in spé! Op deze manier worden de kinderen tijdens hun speelperiode bij ons op de peutergroep voorbereid op de basisschool en is het nog heel gezellig in de groep ook.

Foto kring verkeer

Lees verder...
 • Contact

  Janneke Timmer
  Postadres : Forum 112, 3176 TC Poortugaal
  Telefoon : 010 - 501 19 50 op maandag en donderdag tussen 09.00 en 11.00 uur
  Emailadres : info@peuterwerk-albrandswaard.nl
  Tijdens de schoolvakanties is de administratie gesloten.