Nieuws De Speeldoos

Kerstfeest op De Speeldoos

Op de laatste donkere dagen voor kerst werd het op peuterspeelzaal De Speeldoos juist knus en gezellig. Er werd op de groepen een sfeervol kerstontbijt gegeten met elkaar, waarbij zowel de kinderen als de juffen feestelijk gekleed kwamen. Er werden lekkere krentenbollen, eierkoeken, witte bolletjes en crackertjes gegeten die de peuters zelf mochten beleggen. Hier en daar ging er wel eens wat beleg naast het bord, en in sommige gevallen zelfs rechtstreeks in een klein mondje, maar dat mocht de pret niet drukken. Aan het eind van de ochtend werd bij de kerstboom het kerstverhaal voorgelezen en kerstliedjes gezongen. En zo kwam aan het kerstfeest dan toch een eind.

Kerstviering

Lees verder...

Sinterklaas bezoekt De Speeldoos

Foto Sinterklaas De Speeldoos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eindelijk was het dan zover. Alle peuters van De Speeldoos in Rhoon-Portland stonden op vrijdag 1 december vol spanning op de uitkijk achter het raam van hun peutergroep. Waar bleven Sinterklaas en de Pieten nu toch? En ja hoor, daar waren ze! Nadat hij door alle kindjes was toegezongen, werd Sinterklaas welkom geheten. Wie wilde, zeg maar gerust wie durfde, mocht bij Sinterklaas op schoot. Onder het genot van pepernoten werden er cadeautjes uitgepakt en met elkaar en met de Pieten werd er gezongen en gedanst.

Ieder kind ging naar huis met een cadeautje en met een mooie ballon die hij of zij van de ballon Piet had gekregen. Wat een feest en wat ging elke peuter  opgetogen en blij naar huis ……….. vol verhalen om aan hun pappa en mamma te vertellen.

Sint op De Speeldoos

Lees verder...

Schoen zetten op De Speeldoos

De Speeldoos kring bij haardje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle peuters mogen natuurlijk voor 5 december hun schoentje zetten. Op de groepen van De Speeldoos staat een “echte” kachel waar de schoentjes van de peuters worden neer gezet. We lezen een sinterklaas verhaaltje voor, we zingen liedjes en doen een pieten spelletje. Natuurlijk hopen we dat een pietje ons heeft horen zingen en wat cadeautjes komt brengen voor in hun schoentje.

schoen zetten De Speeldoos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees verder...

Veel bezoek op De Speeldoos

Foto herfstochtend 1

 

Herfstviering De Speeldoos

 

 

In de week voor de herfstvakantie kregen de kinderen van peuteropvang De Speeldoos bezoek. De kinderen van groep 4 van OBS Portland kwamen in het kader van de kinderboekenweek voorlezen in de klas. De kinderen waren ‘eng’ verkleed en lazen voor uit hun zelf geïllustreerde boek. Ook kregen de peuters deze week hun opa en oma op bezoek en werd er samen een mooi herfststukje gemaakt. De klas rook heerlijk naar de zelfgezochte herfstspulletjes en er werden prachtige creaties gemaakt, waar zowel de peuters als de opa’s en oma’s trots op konden zijn. De dag werd afgesloten met het zingen van gezellige herfstliedjes en een dansje van kabouter Plop, waarbij bleek dat de opa’s en oma’s nog losjes in de heupen waren. Het was een fijne herfstweek.

Foto herfstochtend 2

Lees verder...

Blote-voeten-pad op De Speeldoos

Blote voeten pad foto 2

 

 

 

 

 

 

 

De kinderen van peuteropvang De Speeldoos hebben onlangs het ‘blote-voeten-pad’ gelopen. Als activiteit bij het thema ‘Bas op vakantie’ konden de peuters ervaren hoe het is om met je blote voeten door het zand te lopen, door het water, door kriebelende veertjes, door geurende rozenblaadjes en door prikkend zaagsel. Sommige kinderen vonden dit erg spannend en durfden niet zo goed, maar anderen wilde nog eens en nog eens !  Op De Speeldoos worden veel ontwikkelingsgebieden bij kinderen gestimuleerd, zoals de taal en -rekenontwikkeling, de creatieve ontwikkeling, de sociaal emotionele ontwikkeling en, zoals bij het blote-voeten-pad, ook de sensomotorische ontwikkeling. Zo worden de kinderen goed voorbereid op de basisschool.

Blote voeten pad foto 1

 

Blote voeten pad foto 3

Lees verder...

De Speeldoos op peuterreis

Op vrijdag 16 juni was het weer zover: de kinderen van peuteropvang De Speeldoos uit Rhoon-Portland gingen op ‘peuterreis’! Onder begeleiding van de juffen en hun (groot)ouders gingen ze dit jaar naar speeltuin Pernis. En natuurlijk waren ook de dreumesjes van dreumesgroep Woezel van de partij. Het was een heerlijke dag met mooi weer, lekkere door ouders zelfgemaakte hapjes in overvloed en veel leuke activiteiten om te doen. De kinderen konden met een strippenkaart de speeltuin rond om een spannend uitgezet parcours af te leggen, ze konden chips krijgen en zich laten schminken. Ook kon er met een reuzenbellenblaas de mooiste bellen gemaakt worden. En was er een eigen potje bellenblaas en een lekker ijsje toe. Daarnaast konden de kinderen natuurlijk fijn met elkaar spelen in de speeltuin, op de trampolines en het grote springkussen. Er was veel te doen en de kinderen hadden samen met hun vriendjes en vriendinnetjes een geweldige dag, mede dankzij de hulp van ouders en opa’s en oma’s. Het was een zeer geslaagde peuterreis !

Foto peuterreis De Speeldoos

Lees verder...

De peuters van De Speeldoos doen mee aan de Nationale Voorleesdagen

Op 25 januari startten De Nationale Voorleesdagen 2017  groots met Het Nationale Voorleesontbijt, waar basisscholen, bibliotheken, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven aan meedoen. Peuteropvang De Speeldoos in Portland deed dit jaar ook mee aan De Nationale voorleesdagen. Opa’s en oma’s kwamen voorlezen op de peutergroepen. De peuters mochten allemaal in pyjama en eventueel met een knuffel naar De Speeldoos komen en ook de juffen kwamen natuurlijk in pyjama naar de groep. Dat vonden sommige peuters toch wel een beetje raar.

Voorlezen

 

Alle peuters zaten gezellig bij elkaar in de speelhal en kregen eerst een krentenbol of een eierkoek. Terwijl de peuters zaten te eten, vertelde oma Sjaan het verhaal van het roze konijn en de te kleine kriebel trui (Mijn Trui van de schrijfster Audrey Possier). De inleiding met verschillende attributen en het verhaal zelf vonden de peuters prachtig. Je zag aan hun gezichtjes, dat ze genoten van het verhaaltje. In het gesprekje daarna met de peuters konden ze goed vertellen wat er allemaal met de trui was gebeurd en hoe uiteindelijk het roze konijn weer met zijn eigen trui naar huis ging.

 

 

 

 

Lees verder...

Kerst 2016 op De Speeldoos

Op locatie De Speeldoos is dit jaar veel aandacht aan Kerst gegeven. Op de groepen werd er voor de peuters een kerstontbijt of -lunch georganiseerd.

sp-kerstontbijt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De peuters kwamen in hun mooiste kerstkleren met prachtige kuiven en feestelijke knotjes naar de groep.

Maar daar bleef het niet bij. Op donderdagavond 22 december werd een lampionoptocht gehouden voor alle peuters met ouders en broertjes, zusjes, oma’s en opa’s en wie er verder maar mee wilde lopen. En dat bleek een lange optocht te zijn! Na de avondwandeling in het donker met de lampions was er nog allerlei lekkers te krijgen op De Speeldoos en met elkaar werd het jaar 2016 zo heel gezellig afgesloten.

sp-lampionwandeling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees verder...

Sinterklaasje

Het was weer zover: Sinterklaas was in Nederland en de peuters van “De Speeldoos” in Rhoon vonden het toch best wel een beetje spannend. De peuters plakten een mooie sinterklaas boot en we zongen vele Sinterklaas liedjes. Natuurlijk werden ook alle peuterschoentjes bij de kachel neergezegd. De pieten hadden het erg druk maar gelukkig, de schoentjes van de peuters werden niet vergeten. Eindelijk was het dan zo ver, het feest van sinterklaas werd gevierd op speelzaal. Tijdens het knutselen kwam een nieuwsgierig pietje even kijken wat de peuters allemaal aan het doen waren. Dat vonden de peuters erg gezellig en omdat piet er toch was, kon hij het feest van sinterklaas mee vieren.

Samen met piet spelletjes doen, dansen en kijken en luisteren naar het poppenkast verhaal: iedereen genoot op deze morgen en piet had voor alle peuters van “De Speeldoos” ook nog een cadeautje mee genomen. Als laatste mochten de peuters nog met piet op de foto. Het was een zeer gezellig Sinterklaasfeest.

piet-op-despeeldoos

Lees verder...
 • Contact

  Janneke Timmer
  Postadres : Forum 112, 3176 TC Poortugaal
  Telefoon : 010 - 501 19 50 op maandag en donderdag tussen 09.00 en 11.00 uur
  Emailadres : info@peuterwerk-albrandswaard.nl
  Tijdens de schoolvakanties is de administratie gesloten.