Nieuws De Speeldoos

Peuterreis voor de kinderen van De Speeldoos

Eindelijk was het dan zo ver, de peuters van De Speeldoos gingen op peuterreis. Op woensdag 13 juni 2018 was het eindelijk zover. Een groot aantal peuters kon bijna niet wachten om met dit uitstapje mee te gaan en waren deze morgen al om zes uur wakker. Vol verwachting en spanning om met hun vriendjes, met hun juffen en pappa of mamma op reis te gaan.

Dit jaar gingen we met z’n allen naar de Oranjespeeltuin in Barendrecht. De peuters kregen bij binnenkomst allemaal een activiteitenkaart waarmee ze allerlei spelletjes konden doen, zoals grote bellen blazen, knutselen, grabbelen en zich laten schminken. Ook konden de peuters in de speeltuin naar hartenlust klimmen, klauteren en glijden, onder het toeziend oog van papa, mama, opa of oma. Aan de ouders was gevraagd om wat lekkers te bakken of mee te nemen. Daar hebben de ouders zeker gehoor aan gegeven. Het resultaat was een tafel vol met heerlijke hapjes, paddenstoelen cup cakes, pasteitjes en ook vol op gezonde dingen. De peuters hadden het druk met alle spelletjes en het spelen in de speeltuin. De morgen ging dan ook veel te snel voorbij. De peuters, de ouders en ook alle juffen van De Speeldoos hebben genoten van dit uitstapje!

De Speeldoos foto peuterreis

Lees verder...

Moederdag 2018

Moederdag

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor de meivakantie was het op peuteropvang De Speeldoos toch wel een beetje druk.

De peuters mochten knutselen voor koningsdag, het werd deze keer een mooie kroon, zodat alle peuters echte prinsessen, prinsen of zelfs koningen werden. Ook deden onze peuters natuurlijk mee aan de Koningsspelen!

Maar in de laatste week van de meivakantie was het ook nog moederdag. Eerder konden wij u hierover natuurlijk niet berichten, opdat het ook echt een verrassing voor de moeders moest zijn. Want alle lieve mama’s van onze peuters en dreumesen werden natuurlijk niet vergeten en elke peuter maakte als verrassing voor zijn of haar moeder een mooi bonbon schaaltje met heerlijke chocolaadjes. Alle cadeautjes moesten nog ingepakt worden en spontaan werden de papa’s van de peuters benaderd. En wat blijkt? Papa’s zijn ook heel handig met inpakpapier en plakband. Ze hebben alle cadeautjes van de peuters en dreumesen van De Speeldoos ingepakt en voorzien van een mooi gedichtje. Voor de peuters was het natuurlijk een heel bijzonder cadeautje met een beetje hulp van een aantal lieve Papa’s.

Pappa's pakken in

Lees verder...

Koningsspelen op De Speeldoos

Op De Speeldoos hadden we een paar weken voor koningsdag het thema Bas en het Koningshuis geïntroduceerd. De Stichting Peuterwerk Albrandswaard werkt met intermediair Bas en VVE. Het VVE-programma Doe meer met Bas richt zich op de ontwikkeling van kinderen. De combinatie van spelen, leren en werken stimuleert de kinderen in hun ontwikkeling.

De poppenhoek op Peuteropvang De Speeldoos, was een mooi paleis geworden, met een servies van porselein, een koningsmantel en voor koning Maxima een mooie hoed met bijpassende jurk. Alles stond in het thema van onze koning en het koningshuis, met de creatieve activiteiten, het voorlezen en de educatieve spelletjes.

Voor de peuters was de themaposter met de afbeeldingen van Koning Willem Alexander, Koningin Maxima, het paleis en de Nederlands vlag het duidelijkste. Na een paar weken wisten de peuters heel goed wie de koning van Nederland was.

Het thema werd afgesloten met Koningsspelen. In de speelhal stonden allemaal spelletjes klaar als koekhappen, blikken gooien, eierrace en ballengooien. Met de extra hulp van ouders werd er in kleine groepjes deelgenomen aan de spelletjes. De peuters genoten en na afloop was er voor iedereen oranje limonade en een oranje koek of soes.

IMG-20180426-WA0002 (002)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG-20180313-WA0003 (002)

 

IMG-20180426-WA0006 (002)

Lees verder...

Peuters tekenen voor de Cliniclowns

De peuters van peuteropvang De Speeldoos uit Portland zijn aan de slag gegaan voor een lach van de Cliniclowns. Op locatie De Speeldoos van Stichting Peuterwerk Albrandswaard is de actie Cliniclowns Tekenfund gestart. Elke bijdrage telt mee voor een ziek kind in het ziekenhuis.

Foto clini clowns

De peuters gingen in de weken van 9 tot 20 april creatief aan de slag en maakten mooie kunstwerkjes. De groepen van de Speeldoos maakten elk een werkje in een eigen thema, bijvoorbeeld: een zelfportret of vlinders van verfhandjes of een leeuw, zijn manen geverfd met een vork. Alle peuters maakten zo een hele mooie tekening. Er werd creatief geknutseld en ook de achtergrond werd niet vergeten.

Foto clini clowns 2

Wanneer alle tekeningen klaar zijn, worden ze op een website gezet en alle ouders kunnen daar de tekening van hun peuter op een mooie beker, placemat, puzzel of een canvas laten afdrukken. We hopen dat alle ouders super enthousiast zijn en dat zij, en ook hun familie, kennissen en vrienden, op de website van de Cliniclowns zoveel mogelijk kunstwerkjes bestellen van hun peuter. Al het geld wat met deze actie wordt op gehaald komt voor 100% ten goede van het prachtige werk van de Cliniclowns. De peuters van De Speeldoos hebben hun taak gedaan en nu hopen wij dat hun ouders veel artikelen gaan bestellen bij de Cliniclowns, waardoor deze actie een mooie opbrengst mag halen!

Lees verder...

Kerstfeest op De Speeldoos

Op de laatste donkere dagen voor kerst werd het op peuterspeelzaal De Speeldoos juist knus en gezellig. Er werd op de groepen een sfeervol kerstontbijt gegeten met elkaar, waarbij zowel de kinderen als de juffen feestelijk gekleed kwamen. Er werden lekkere krentenbollen, eierkoeken, witte bolletjes en crackertjes gegeten die de peuters zelf mochten beleggen. Hier en daar ging er wel eens wat beleg naast het bord, en in sommige gevallen zelfs rechtstreeks in een klein mondje, maar dat mocht de pret niet drukken. Aan het eind van de ochtend werd bij de kerstboom het kerstverhaal voorgelezen en kerstliedjes gezongen. En zo kwam aan het kerstfeest dan toch een eind.

Kerstviering

Lees verder...

Sinterklaas bezoekt De Speeldoos

Foto Sinterklaas De Speeldoos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eindelijk was het dan zover. Alle peuters van De Speeldoos in Rhoon-Portland stonden op vrijdag 1 december vol spanning op de uitkijk achter het raam van hun peutergroep. Waar bleven Sinterklaas en de Pieten nu toch? En ja hoor, daar waren ze! Nadat hij door alle kindjes was toegezongen, werd Sinterklaas welkom geheten. Wie wilde, zeg maar gerust wie durfde, mocht bij Sinterklaas op schoot. Onder het genot van pepernoten werden er cadeautjes uitgepakt en met elkaar en met de Pieten werd er gezongen en gedanst.

Ieder kind ging naar huis met een cadeautje en met een mooie ballon die hij of zij van de ballon Piet had gekregen. Wat een feest en wat ging elke peuter  opgetogen en blij naar huis ……….. vol verhalen om aan hun pappa en mamma te vertellen.

Sint op De Speeldoos

Lees verder...

Schoen zetten op De Speeldoos

De Speeldoos kring bij haardje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle peuters mogen natuurlijk voor 5 december hun schoentje zetten. Op de groepen van De Speeldoos staat een “echte” kachel waar de schoentjes van de peuters worden neer gezet. We lezen een sinterklaas verhaaltje voor, we zingen liedjes en doen een pieten spelletje. Natuurlijk hopen we dat een pietje ons heeft horen zingen en wat cadeautjes komt brengen voor in hun schoentje.

schoen zetten De Speeldoos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees verder...

Veel bezoek op De Speeldoos

Foto herfstochtend 1

 

Herfstviering De Speeldoos

 

 

In de week voor de herfstvakantie kregen de kinderen van peuteropvang De Speeldoos bezoek. De kinderen van groep 4 van OBS Portland kwamen in het kader van de kinderboekenweek voorlezen in de klas. De kinderen waren ‘eng’ verkleed en lazen voor uit hun zelf geïllustreerde boek. Ook kregen de peuters deze week hun opa en oma op bezoek en werd er samen een mooi herfststukje gemaakt. De klas rook heerlijk naar de zelfgezochte herfstspulletjes en er werden prachtige creaties gemaakt, waar zowel de peuters als de opa’s en oma’s trots op konden zijn. De dag werd afgesloten met het zingen van gezellige herfstliedjes en een dansje van kabouter Plop, waarbij bleek dat de opa’s en oma’s nog losjes in de heupen waren. Het was een fijne herfstweek.

Foto herfstochtend 2

Lees verder...

Blote-voeten-pad op De Speeldoos

Blote voeten pad foto 2

 

 

 

 

 

 

 

De kinderen van peuteropvang De Speeldoos hebben onlangs het ‘blote-voeten-pad’ gelopen. Als activiteit bij het thema ‘Bas op vakantie’ konden de peuters ervaren hoe het is om met je blote voeten door het zand te lopen, door het water, door kriebelende veertjes, door geurende rozenblaadjes en door prikkend zaagsel. Sommige kinderen vonden dit erg spannend en durfden niet zo goed, maar anderen wilde nog eens en nog eens !  Op De Speeldoos worden veel ontwikkelingsgebieden bij kinderen gestimuleerd, zoals de taal en -rekenontwikkeling, de creatieve ontwikkeling, de sociaal emotionele ontwikkeling en, zoals bij het blote-voeten-pad, ook de sensomotorische ontwikkeling. Zo worden de kinderen goed voorbereid op de basisschool.

Blote voeten pad foto 1

 

Blote voeten pad foto 3

Lees verder...
 • Contact

  Janneke Timmer
  Postadres : Forum 112, 3176 TC Poortugaal
  Telefoon : 010 - 501 19 50 op maandag en donderdag tussen 09.00 en 11.00 uur
  Emailadres : info@peuterwerk-albrandswaard.nl
  Tijdens de schoolvakanties is de administratie gesloten.