Nieuws De Speeldoos

Veel bezoek op De Speeldoos

Foto herfstochtend 1

 

Herfstviering De Speeldoos

 

 

In de week voor de herfstvakantie kregen de kinderen van peuteropvang De Speeldoos bezoek. De kinderen van groep 4 van OBS Portland kwamen in het kader van de kinderboekenweek voorlezen in de klas. De kinderen waren ‘eng’ verkleed en lazen voor uit hun zelf geïllustreerde boek. Ook kregen de peuters deze week hun opa en oma op bezoek en werd er samen een mooi herfststukje gemaakt. De klas rook heerlijk naar de zelfgezochte herfstspulletjes en er werden prachtige creaties gemaakt, waar zowel de peuters als de opa’s en oma’s trots op konden zijn. De dag werd afgesloten met het zingen van gezellige herfstliedjes en een dansje van kabouter Plop, waarbij bleek dat de opa’s en oma’s nog losjes in de heupen waren. Het was een fijne herfstweek.

Foto herfstochtend 2

Lees verder...

Blote-voeten-pad op De Speeldoos

Blote voeten pad foto 2

 

 

 

 

 

 

 

De kinderen van peuteropvang De Speeldoos hebben onlangs het ‘blote-voeten-pad’ gelopen. Als activiteit bij het thema ‘Bas op vakantie’ konden de peuters ervaren hoe het is om met je blote voeten door het zand te lopen, door het water, door kriebelende veertjes, door geurende rozenblaadjes en door prikkend zaagsel. Sommige kinderen vonden dit erg spannend en durfden niet zo goed, maar anderen wilde nog eens en nog eens !  Op De Speeldoos worden veel ontwikkelingsgebieden bij kinderen gestimuleerd, zoals de taal en -rekenontwikkeling, de creatieve ontwikkeling, de sociaal emotionele ontwikkeling en, zoals bij het blote-voeten-pad, ook de sensomotorische ontwikkeling. Zo worden de kinderen goed voorbereid op de basisschool.

Blote voeten pad foto 1

 

Blote voeten pad foto 3

Lees verder...

De Speeldoos op peuterreis

Op vrijdag 16 juni was het weer zover: de kinderen van peuteropvang De Speeldoos uit Rhoon-Portland gingen op ‘peuterreis’! Onder begeleiding van de juffen en hun (groot)ouders gingen ze dit jaar naar speeltuin Pernis. En natuurlijk waren ook de dreumesjes van dreumesgroep Woezel van de partij. Het was een heerlijke dag met mooi weer, lekkere door ouders zelfgemaakte hapjes in overvloed en veel leuke activiteiten om te doen. De kinderen konden met een strippenkaart de speeltuin rond om een spannend uitgezet parcours af te leggen, ze konden chips krijgen en zich laten schminken. Ook kon er met een reuzenbellenblaas de mooiste bellen gemaakt worden. En was er een eigen potje bellenblaas en een lekker ijsje toe. Daarnaast konden de kinderen natuurlijk fijn met elkaar spelen in de speeltuin, op de trampolines en het grote springkussen. Er was veel te doen en de kinderen hadden samen met hun vriendjes en vriendinnetjes een geweldige dag, mede dankzij de hulp van ouders en opa’s en oma’s. Het was een zeer geslaagde peuterreis !

Foto peuterreis De Speeldoos

Lees verder...

De peuters van De Speeldoos doen mee aan de Nationale Voorleesdagen

Op 25 januari startten De Nationale Voorleesdagen 2017  groots met Het Nationale Voorleesontbijt, waar basisscholen, bibliotheken, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven aan meedoen. Peuteropvang De Speeldoos in Portland deed dit jaar ook mee aan De Nationale voorleesdagen. Opa’s en oma’s kwamen voorlezen op de peutergroepen. De peuters mochten allemaal in pyjama en eventueel met een knuffel naar De Speeldoos komen en ook de juffen kwamen natuurlijk in pyjama naar de groep. Dat vonden sommige peuters toch wel een beetje raar.

Voorlezen

 

Alle peuters zaten gezellig bij elkaar in de speelhal en kregen eerst een krentenbol of een eierkoek. Terwijl de peuters zaten te eten, vertelde oma Sjaan het verhaal van het roze konijn en de te kleine kriebel trui (Mijn Trui van de schrijfster Audrey Possier). De inleiding met verschillende attributen en het verhaal zelf vonden de peuters prachtig. Je zag aan hun gezichtjes, dat ze genoten van het verhaaltje. In het gesprekje daarna met de peuters konden ze goed vertellen wat er allemaal met de trui was gebeurd en hoe uiteindelijk het roze konijn weer met zijn eigen trui naar huis ging.

 

 

 

 

Lees verder...

Kerst 2016 op De Speeldoos

Op locatie De Speeldoos is dit jaar veel aandacht aan Kerst gegeven. Op de groepen werd er voor de peuters een kerstontbijt of -lunch georganiseerd.

sp-kerstontbijt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De peuters kwamen in hun mooiste kerstkleren met prachtige kuiven en feestelijke knotjes naar de groep.

Maar daar bleef het niet bij. Op donderdagavond 22 december werd een lampionoptocht gehouden voor alle peuters met ouders en broertjes, zusjes, oma’s en opa’s en wie er verder maar mee wilde lopen. En dat bleek een lange optocht te zijn! Na de avondwandeling in het donker met de lampions was er nog allerlei lekkers te krijgen op De Speeldoos en met elkaar werd het jaar 2016 zo heel gezellig afgesloten.

sp-lampionwandeling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees verder...

Sinterklaasje

Het was weer zover: Sinterklaas was in Nederland en de peuters van “De Speeldoos” in Rhoon vonden het toch best wel een beetje spannend. De peuters plakten een mooie sinterklaas boot en we zongen vele Sinterklaas liedjes. Natuurlijk werden ook alle peuterschoentjes bij de kachel neergezegd. De pieten hadden het erg druk maar gelukkig, de schoentjes van de peuters werden niet vergeten. Eindelijk was het dan zo ver, het feest van sinterklaas werd gevierd op speelzaal. Tijdens het knutselen kwam een nieuwsgierig pietje even kijken wat de peuters allemaal aan het doen waren. Dat vonden de peuters erg gezellig en omdat piet er toch was, kon hij het feest van sinterklaas mee vieren.

Samen met piet spelletjes doen, dansen en kijken en luisteren naar het poppenkast verhaal: iedereen genoot op deze morgen en piet had voor alle peuters van “De Speeldoos” ook nog een cadeautje mee genomen. Als laatste mochten de peuters nog met piet op de foto. Het was een zeer gezellig Sinterklaasfeest.

piet-op-despeeldoos

Lees verder...

Voorlezen door enthousiaste opa’s en oma’s

De peuters van Peuterspeelzaal De Speeldoos in Rhoon-Portland zijn na de zomervakantie weer goed van start gegaan. Er wordt op de peutergroepen gewerkt met thema ‘Bas krijgt een huisdier’, waarbij in de poppenhoek verschillende hokken met allerlei soorten huisdieren te vinden zijn waar de peuters fijn mee kunnen spelen. En er moet natuurlijk wel goed voor de (knuffel)dieren gezorgd worden ! Ook kregen de kinderen bezoek van een voorlees-oma en een voorlees-opa die de kinderen kwamen voorlezen over het thema. Het is fijn voor de kinderen (en de leidsters) om zulke betrokken opa’s en oma’s in de klas te hebben. En zowel de peuters als de opa’s en oma’s vonden het erg leuk !

 

Foto DeSpeeldoos

Lees verder...

Gekke haren week

Gekke haren pm's

 

In de week van 30 juni was het groot feest op locatie De Speeldoos van de Stichting Peuterwerk Albrandswaard: het was namelijk ‘Gekke-haren-week’ !  Alle kinderen mochten deze week verkleed en met ‘gekke haren’ naar de peutergroep komen. Dat zorgde voor veel bijzondere en grappige kapsels bij peuters én juffen. Ook vonden er deze week tal van leuke en gekke spelletjes plaats. Zo konden de kinderen spijkerpoepen, een wedstrijdje ‘watje blazen met een rietje’, ballonnen-volleybal doen, het dansen van de polonaise, een gekke feestneus knutselen en meedoen aan een ballonnenrace ‘buik aan buik’. Om de feestvreugde compleet te maken kregen de kinderen deze week geen fruit maar lekkere pannenkoeken ! Na afloop van de feestelijke week kregen alle kinderen een oorkonde mee naar huis omdat ze zo goed hadden meegedaan.

Gekke haren kind 2

Gekke haren kind

Lees verder...

Geslaagd peuterreisje De Speeldoos

Op woensdag 1 juni was het zover: peuteropvang De Speeldoos ging op ‘peuterreis’. Dit jaar met bestemming de Oranje speeltuin in Barendrecht. Tijdens het opbouwen van de festiviteiten begon het even flink te spetteren, maar zodra de kinderen gearriveerd waren en de activiteiten van start gingen, werd het gelukkig droog en liet zelfs het zonnetje zich af en toe zien. Dit jaar waren alle zes de peutergroepen en ook de dreumesen van dreumesgroep Woezel van de partij, wat voor een extra gezellige sfeer zorgde. Onderling ontstonden er veel leuke contacten tussen ouders en kinderen. De peuters konden tal van leuke activiteiten doen, die op een strippenkaart werden afgetekend. Zo konden de kinderen versgebakken popcorn krijgen, een mooie zonneklep of ballon knutselen, zich laten schminken, een ijsje eten en een professionele dansworkshop volgen die gegeven werd door één van de moeders van dansschool ‘Ballet-en Dansstudio Schiedam’. In het kader van de ouderparticipatie hadden veel ouders iets lekkers gemaakt of koffie en thee meegenomen, zodat er genoeg te smullen was. De ouders hadden erg hun best gedaan en mede dankzij hen werd het een heel geslaagde dag waar de peuters en leidsters met veel plezier op terug kunnen kijken !

 

Foto speeltuin

Lees verder...

December feesten op De Speeldoos

Kerstviering De Speeldoos

Het waren weer gezellige weken op peuteropvang De Speeldoos. De week voor pakjesavond werden de kinderen verblijd met een bezoekje van zwarte Piet. Hij nam niet alleen veel lekkers mee maar voor elk kind ook een mooi cadeau. Ook konden de kinderen genieten van een leuke sinterklaaspoppenkast voorstelling. Toen Piet was uitgezwaaid naar Spanje werden de lokalen al weer omgetoverd in kerstsfeer. De peuters konden in hun mooiste kleren aanschuiven aan een heerlijk kerstontbijt. En ook de ouders werden niet vergeten. Zij werden van harte welkom geheten op de “kerstborrel”, waarbij in het kader van ouderparticipatie enkele familieleden van de kinderen de muziek verzorgden en er met elkaar gezellige kerstliedjes werden gezongen. De peuters begeleidden dit met muziekinstrumentjes. Met een kerstkransje en een glaasje in de hand werd het jaar uitgeproost. Het was weer een mooi peuterjaar !

Lees verder...
 • Contact

  Janneke Timmer
  Postadres : Forum 112, 3176 TC Poortugaal
  Telefoon : 010 - 501 19 50 op maandag en donderdag tussen 09.00 en 11.00 uur
  Emailadres : info@peuterwerk-albrandswaard.nl
  Tijdens de schoolvakanties is de administratie gesloten.