Nieuws Ghijs

Peuters van Ghijs zoeken naar een kwijtgeraakt konijn!

De kinderen van peuteropvang Ghijs zijn op woensdag 13 juni met de juffen en hun ouders naar Kinderboerderij De Oedenstee in Hoogvliet geweest. In de afgelopen weken werkten de peuters aan het VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) thema “Bas helpt op de boerderij”. Er is in de drie peutergroepen van Ghijs voorgelezen uit het gelijknamige boek. Het verhaal liep voor Bas een beetje sneu af, want Bas was zijn knuffelkonijn kwijtgeraakt! De kinderen van Ghijs hielpen Bas te bedenken waar hij allemaal was geweest in de hoop het konijn te vinden, maar helaas: konijn bleef zoek. Tijdens het uitstapje naar de kinderboerderij werd een speurtocht langs alle dieren op de kinderboerderij gehouden. De peuters zochten of het konijn van Bas op, onder, tussen of achter een stal of hok was. En ja hoor! Het goede zoeken van de peuters werd beloond met het vinden van konijn! Voor al deze hulp kregen de kinderen lekkere pannenkoeken en siroop. Daarna konden zij nog even spelen en toen was het weer tijd om huiswaarts te keren. Met Bas en zijn knuffelkonijn!

Peuterreis Ghijs

Lees verder...

Koninklijk feest op Ghijs

Deze week werden de Koningsspelen gehouden op de drie groepen van peuteropvang Ghijs.

De Koning is immers bijna jarig, dus dan is het feest ! Het lokaal was in oranje en rood-wit-blauw versierd en de peuters mochten verkleed komen.

Er werd gezongen, gedanst op het nieuwste Koningslied Fitlala en de peuters deden diverse oud-Hollandse spelletjes waaronder sjoelen, blik gooien, koekhappen en dergelijke.

Het was heel gezellig en een geslaagd feestje.

Fijne Koningsdag allemaal!

IMG_9565 (002)

Lees verder...

Op Ghijs is de lente begonnen

Ghijs 2

De lente is begonnen en dat is duidelijk te zien op peuteropvang Ghijs aan Sportlaan 1 in Rhoon. De peuters werken over het thema Lente en Pasen. Als introductie werd het boek van Boer Boris en de eieren voorgelezen in de grote kring. Boer Boris en zijn kippen hebben voor gekleurde eieren gezorgd, maar er is iets mis gegaan! Nu leggen de kippen alleen nog maar witte eieren, maar hoe moet dat nu met Pasen in aantocht? De peuters hebben deze weken eieren geverfd, kuikens geknutseld, eieren geteld, de kleuren bij elkaar gezocht, en tuinkers gezaaid om te zien hoe zaadjes uitgroeien tot een klein plantje. We zijn dus helemaal klaar voor het Paasfeest en de lente.

Foto wol

 

Ghijs 1

Lees verder...

Ghijs verhuist naar tijdelijke locatie en mag daar zelfs definitief blijven!!!!!

Vanwege een storing aan de verwarming van het gebouw aan de Molendijk konden wij ineens niet meer in dit gebouw met de groepen van Ghijs draaien en zijn wij op zoek gegaan naar tijdelijke huisvesting. Wij hebben deze gevonden in de dependance van de Julianaschool, Sportlaan 1, 3161 TS  Rhoon. Het grootste gedeelte aan meubilair en materiaal is verhuisd naar een speellokaal van deze dependance. Bijgaande foto’s geven een indruk van de gezellige en fijne groepsruimte voor onze peuters. In eerste instantie werd er verhuisd met het idee dat dit tijdelijk zou zijn. Maar wij hebben de stoute schoenen aangetrokken en de basisschool gevraagd of het misschien mogelijk was, dat Ghijs definitief zou kunnen blijven. En hoera!!!!! De basisschool heet ons van harte welkom bij hun school en wij mogen definitief blijven aan de Sportlaan 1. De komende maanden zullen er nog wat aanpassingen gedaan worden en voor we het weten zullen we er dan weer prachtig bijzitten!!! Wij zijn het team van de Julianaschool enorm dankbaar voor hun gastvrijheid!

ghijs IMG_7511

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ghijs IMG_7512

Over niet al te lange tijd zal Ghijs definitief gehuisvest worden in De Klepperwei, Zwaluwenlaan 1, 3161 TW Rhoon. Momenteel wordt daar een groepsruimte voor de opvang van onze peuters aangepast. Maar tot dat moment zullen de kinderen vast met heel veel plezier naar de dependance van de Julianaschool komen.

Lees verder...

Sneeuw van buiten naar binnen

Sneeuw op Ghijs 2

Op Ghijs zijn we bezig met de kerst. Onverwacht voelt en ziet het er buiten echt uit als winter: echte sneeuw!

Omdat het te hard aan het sneeuwen was om naar buiten te gaan, hebben de pedagogisch medewerkers van Ghijs de sneeuw in bakken naar binnen gehaald.

Zo konden de peuters toch de sneeuw ervaren !

Koud, nat, smelten, plakkerig ; ook werden er sneeuwballen en sneeuwpoppen mee gemaakt!

Het was een erg leuke ervaring in deze schitterende winterwereld rondom Ghijs.

Sneeuw op Ghijs

Lees verder...
 • Contact

  Janneke Timmer
  Postadres : Forum 112, 3176 TC Poortugaal
  Telefoon : 010 - 501 19 50 op maandag en donderdag tussen 09.00 en 11.00 uur
  Emailadres : info@peuterwerk-albrandswaard.nl
  Tijdens de schoolvakanties is de administratie gesloten.