Nieuws Ghijs

Ghijs verhuist naar tijdelijke locatie

Vanwege een storing aan de verwarming van het gebouw aan de Molendijk heeft de verhuurder, de gemeente Albrandswaard, ons laten weten dat er flinke investeringen in het gebouw moeten worden gedaan om één en ander weer op orde te krijgen. Gezien het feit dat het gebouw zal worden verkocht, is de gemeente niet meer bereid om deze investeringen te doen. Doordat wij hierdoor ineens niet meer aan de Molendijk met de groepen van Ghijs konden draaien, zijn wij op zoek gegaan naar tijdelijke huisvesting en hebben wij deze gevonden in de dependance van de Julianaschool, Sportlaan 1, 3161 TS  Rhoon. Vandaag is het grootste gedeelte aan meubilair en materiaal verhuisd naar een speellokaal van deze dependance. Wij zijn heel blij met de gastvrijheid van het team van de school en willen hen daarvoor heel erg bedanken. Bijgaande foto’s geven een indruk van de toch weer gezellige en fijne groepsruimte voor onze peuters.

ghijs IMG_7511

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ghijs IMG_7512

Over niet al te lange tijd zal Ghijs definitief gehuisvest worden in De Klepperwei, Zwaluwenlaan 1, 3161 TW Rhoon. Momenteel wordt daar een groepsruimte voor de opvang van onze peuters aangepast. Maar tot dat moment zullen de kinderen vast met heel veel plezier naar de dependance van de Julianaschool komen.

Lees verder...

Sneeuw van buiten naar binnen

Sneeuw op Ghijs 2

Op Ghijs zijn we bezig met de kerst. Onverwacht voelt en ziet het er buiten echt uit als winter: echte sneeuw!

Omdat het te hard aan het sneeuwen was om naar buiten te gaan, hebben de pedagogisch medewerkers van Ghijs de sneeuw in bakken naar binnen gehaald.

Zo konden de peuters toch de sneeuw ervaren !

Koud, nat, smelten, plakkerig ; ook werden er sneeuwballen en sneeuwpoppen mee gemaakt!

Het was een erg leuke ervaring in deze schitterende winterwereld rondom Ghijs.

Sneeuw op Ghijs

Lees verder...

Circus voor peuters Ghijs

Clown

Op de peutergroepen van peuteropvang Ghijs uit Rhoon werd al een aantal weken aan het thema Circus gewerkt. Dit thema werd vorige week afgesloten met een uitstapje voor alle groepen naar Speeltuin Bonaire in Hoogvliet. Hier konden de peuters naast het spelen op de speeltoestellen ook geschminkt worden. Zij konden blikgooien, jongleren, gooien met ballen of door een hoepel kruipen. Alles net als in een echt circus. En als kers op de taart kwam er ook nog een echte clown! Zij zorgde voor een vrolijk dansje en prachtige balloncreaties! Met zelfgemaakte hapjes van ouders en drinken was het een gezellig en geslaagd uitje.

Gh circus

 
Ghijs circus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gh Bas clown

Lees verder...

Lente op Ghijs

Op locatie Ghijs is het lente en wordt er gezaaid. Elk dagdeel wanneer de kinderen weer komen spelen, wordt gekeken of er al wat er uit de grond tevoorschijn is gekomen en zo ja, wat. Hoe leerzaam is dat! Ze deden dat net als boer Jan uit het boekje van Nijntje, dat deze dagen natuurlijk voorgelezen werd.

IMG_1874

En wanneer we niet kunnen wachten op wat er uit de grond tevoorschijn komt ……………… maken we zelf de mooiste bloemen. Zo werden er met vorken lente tulpen “gestempeld”.

IMG_1402

 

De lente heeft haar gezicht dus al laten zien op Ghijs: de peuters hebben plaatjes van ei tot kuiken gesorteerd. Met als kers op de taart: de lentezon. Mooier kan de lente niet beginnen.

Lees verder...

Zak van Sinterklaas gevonden

Op peuteropvang Ghijs kwamen een paar zenuwachtige Pieten langs. Zij waren zenuwachtig, omdat zij de zak van Sinterklaas kwijt waren. Samen met de peuters werd er driftig gezocht en zie daar, in de berging van de locatie werd de zak met cadeautjes teruggevonden. Op bijgaande foto kunt u twee blije Pieten zien, die helemaal opgelucht waren dat zij verder konden gaan met het bezorgen van pakjes bij de kinderen in Nederland. En hoera! De peuters kregen als dank voor hun hulp ook allemaal een cadeautje.

ghijs

 

 

Lees verder...

Herfstvieringen op Ghijs

img_8748

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afgelopen weken hebben de peuters van de peutergroepen van Ghijs in Rhoon met het thema Herfst gewerkt. Er is voorgelezen uit diverse boeken en wij hebben herfstliedjes gezongen. Daarnaast hebben de peuters de uil uit het boek “mama kwijt” geknutseld, gezocht naar bladeren en spinnetjes, een spinnenweb van houten blokken gemaakt en hebben wij met de peuters een gezellige herfstmiddag of -ochtend georganiseerd voor de ouders of oma en opa.

Tijdens deze middag of ochtend hebben wij met de peuters en ouders, opa’s en oma’s de herfst gevierd! Wij hebben de kabouterdans gedaan, herfstliedjes gezongen en onder het genot van een “eekhoornkoekje” en iets te drinken, heeft iedereen een mooi herfststukje gemaakt van bladeren, dennenappels, pompoenen en andere materialen uit de natuur.

Uiteraard mocht iedereen na afloop zijn of haar zelfgemaakte herfststuk mee naar huis nemen en kijken wij terug op gezellige momenten van de herfst.

img_8733

Lees verder...

Zonnedoek

Ook op die heerlijk zonnige dagen in augustus en september spelen de peuters van Ghijs buiten en vinden zij wat schaduw onder een zonnedoek. Het lijkt wel een tentje en het nodigt daardoor weer uit tot ander spel.

zonnedoek

Lees verder...

Een nieuwe groep op Ghijs!

Afgelopen maandagmiddag 22 augustus 2016 is er een extra groep van start gegaan op maandagmiddag en woensdagmorgen op peuteropvang Ghijs.

De peuters en ouders hebben kennis gemaakt met de juffen van groep Roze. Vanwege het mooie weer werden er activiteiten rondom het thema strand gedaan. Zo werd er gespeeld met de watertafel, buiten gespeeld met de zandtafel, konden de kinderen een strandbal plakken en werden er liedjes gezongen over water en zand.

Het was een spannende dag voor de peuters (en ouders), maar met tevreden gezichten vertrokken zij aan het einde van de speelmiddag weer naar huis.

 

Roze

Lees verder...

Ghijs op reis naar de kinderboerderij

De afgelopen weken hebben de peuters van peuteropvang Ghijs gewerkt aan het thema “de boerderij”. Er werd o.a. voorgelezen uit ” Bas bij de boer”, waarbij Bas gaat helpen op de boerderij en er diverse aspecten van het boerderijleven aan bod komen. Er werden dieren van klei gemaakt, groente op kleur gesorteerd en geitjes geknutseld.

De peuters leerden waar melk vandaan komt en wat je van melk allemaal kunt maken. Zo hebben wij ijsjes gemaakt, geitenkaas en geitenmelk geproefd. Verder hebben de peuters boerderijdieren leren kennen en deden zij de dierengeluiden na door middel van een spel.

Als afsluiting van het thema hebben de leidsters en oudercommissieleden een peuteruitje naar Kinderboerderij De Oedenstee in Hoogvliet verzorgd. Daar konden de peuters samen met hun ouders genieten van de dieren, de speeltuin en tot slot van een heerlijk pannenkoekenbuffet.

 

Collage bij uitje Ghijs Foto kinderboerderij Koe melken Kleur sorteren

Lees verder...
 • Contact

  Janneke Timmer
  Postadres : Forum 112, 3176 TC Poortugaal
  Telefoon : 010 - 501 19 50 op maandag en donderdag tussen 09.00 en 11.00 uur
  Emailadres : info@peuterwerk-albrandswaard.nl
  Tijdens de schoolvakanties is de administratie gesloten.