Nieuws Pinokkio

Pietje Petronella op Pinokkio

Hoera!!! Een baby voor peuters Pinokkio!!

 

Een baby?? Jazeker…. Babypiet om precies te zijn! Dagenlang zijn de peuters van Pinokkio druk in de weer geweest met luiers, badderen en het voeden van poppenmondjes op de speelzaal. En waarom dan wel? Er was een brief van Sinterklaas gekomen waarin hij vertelde dat één van zijn pieten, pietje Petronella, een almaar dikkere buik kreeg….en dit niet van het snoepen van pepernoten kwam… nee…Er was een babypietje op komst!! Alleen, hoe verzorg je nu een baby?

Wat hebben de kleine Pappa’s en mamma’s in spé dat goed laten zien aan Petronella!

Na een  gezellige ochtend met spelletjes en de nodige pietengym kwam daar zowaar, als dank voor al hun inzet,  Pietje Petronella op bezoek op de speelzaal en….bracht zij babypiet natuurlijk mee!!  Na alle ahhhhhh’s en ohhhhh’s die nu eenmaal horen bij het zien van zo’n schattige baby, werden alle peuters als klap op de vuurpijl nog verwend met een zak vol cadeautjes.

Heel moe maar zeer voldaan mocht iedere peuter daarna huiswaarts keren.

Pietje Petronella

 

Lees verder...

Herfsttocht voor peuters Pinokkio

Deze week werd het spelen binnen in de speelzaal van Pinokkio van Stichting Peuterwerk Albrandswaard even verruild voor het bos rondom Het Kasteel van Rhoon. Achter op de fiets bij pappa, mamma, opa of oma mochten de peuters op pad gaan voor een spannende herfsttocht. Eenmaal daar aangekomen werden zij hartelijk ontvangen door een vriendelijke boswachter die alles kon vertellen over de dieren die in het bos wonen en…..over kabouters!

In het bos zou ene kabouter Klauter moeten wonen, maar waar???

De taak van de peuters was om nu juist hém te zoeken. Al snoepend van een sappig appeltje voor de dorst kwamen de kleine speurneuzen onderweg allerlei opdrachtjes en spelletjes tegen. Ook ontdekten zij met behulp van een vergrootglas allerlei insecten en gluurden zij met een spiegel onder de paddenstoelen of zich daar wellicht een kabouter had verstopt??  En toen……zagen zij daar in de verte nu een lichtje branden? En een rode puntmuts tussen de takken van de bomen verschijnen? Een witte baard……ja hoor! Het zoeken werd beloond!! Daar zat, in zijn knusse huisje, kabouter Klauter!! Die had zoveel visite al verwacht want voor iedere peuter had hij wat lekkers klaargemaakt en een lekker kopje kabouterthee gezet. Moe en met de buikjes rond was het tijd om op te stappen. Wat een avontuur…groot en klein hadden genoten en wie weet, tot het volgend jaar!

DSC_3864 (002)

Lees verder...

Peuters Pinokkio met loeiende sirenes op reis!!!

Afgelopen week mochten alle peuters van Peuteropvang Pinokkio met prachtig weer op reis met als eindbestemming Zorgboerderij De Buytenhof aan de Rijsdijk in Rhoon.
Geheel in de lijn van het thema Beroepen gingen zij op pad achterop de fiets bij pappa, mamma, opa of oma. Maar niet eerder dan dat er twee heuse boeven op Pinokkio in de kraag werden gegrepen door de politieagent en in de boeien geslagen werden! En waar waren de twee juffen van deze peuters eigenlijk…..?
Als men goed keek, verschenen er achterop al die fietsen steeds meer agentjes en voorop steeds meer boeven. Hoe dan ook, daar gingen zij op weg met loeiende sirenes langs een fietsroute die hen zou leidden langs spannende en leerzame posten. Zo kwamen de peuters als eerste bij de brandweerkazerne uit. Daar kregen deze mini-agentjes een rondleiding van een echte brandweerman en mochten ze natuurlijk in een echte brandweerwagen zitten. Van hieruit gingen ze op pad naar de volgende post. Daar troffen zij een politieman en een boef aan die iets te dol op snoep was geweest. Wat was dat spannend zeg!
Hoog tijd voor iets lekkers voor groot en klein, dus op naar de bakker! Waarna de tocht werd vervolgd naar de circusdirecteur bij zijn circustent. De directeur zorgde voor een verkoelend drankje in dit zeer dorstige weer en een kleurige ballon voor iedere peuter op de koop toe.
Snel door naar de één na laatste post: de dokter. Hier konden onze kleine agenten in spe hun EHBO oefenen bij een ernstig zieke beer…..u begrijpt… er werden dus heel wat pleisters geplakt!
Dan, op naar de eindhalte van deze tocht: De Buytenhof. Hier kon heerlijk gespeeld worden in het speeltuintje, kon een bezoekje aan de varkens gebracht worden en kon men een vers aardbeitje proeven bij een grote wandelende aardbei! Pffffffff …….. en als laatste, onder het genot van een welverdiend ijsje, uitrusten in de gezellige schuur bij een poppenkastvoorstelling over het verdwenen politiepaard. Gelukkig liep dit verhaal goed af en wat was dit een heerlijke ochtend!!!

Beroepenthema Pinokkio

Lees verder...

Verdrietige beer gesignaleerd in het bos achter het Kasteel van Rhoon

Er waren eens……..kleine kaboutertjes van Peuteropvang Pinokkio, die op weg mochten voor een heuse herfsttocht in het grote bos. Achterop de fiets bij mamma, opa of oma en met een rode of groene puntmuts op. Met een herfstbladkaart met daarop diverse dieren of anders genoemde posten, die zij op hun tocht tegen zouden komen.  Eenmaal bij het kasteel aangekomen mochten de kleine mensjes in groepjes vertrekken voor een spannende tocht langs bijvoorbeeld haas, waar gesprongen kon worden. En langs uil waar, met verrekijker of vergrootglas, de dieren in het bos gespot werden.

Bij een wandelende reuze paddenstoel werden nóg kleinere kaboutertjes dan de peuters zelf gezocht om daarna van zo’n kaboutertje een lekker pakje drinken mee te krijgen. Aangekomen bij een reuze grote muis werd het verhaal verteld van ‘muis zoekt een huis’ en kregen de peutervriendjes een sappig appeltje om op te peuzelen. Maarrrr….deze tocht was niet zomaar. Nee, op Pinokkio was een beer verschenen. Een verdrietige beer die in het bos leefde, maar daar al zijn herfstblaadjes was verloren van zijn zelfgemaakte ketting door de harde wind. En nu hadden de peuters beloofd om de beer te helpen zoeken naar herfstblaadjes, zodat hij niet meer verdrietig hoefde te zijn. En daar vonden zij dan als laatste op hun tocht de beer. In zijn prachtige berengrot. Met in hun handjes de mooiste herfstblaadjes die de beer zich kon wensen! Als beloning deelde deze vriendelijke beer heerlijke berenchipjes uit aan de inmiddels hongerige peuters en eindigde deze tocht: Eind goed, al goed!!

herfsttocht-1

 

herfsttocht-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

herfsttocht-3

 

 

Lees verder...

Circus Pinokkio

De afgelopen weken was het een vrolijke boel bij peuteropvang Pinokkio. Het lokaal was namelijk omgetoverd tot een echt circus. Springende leeuwen door “brandende” hoepels, een “circustent”, pruiken, strikken, een konijn en een hoge hoed. Zelfs de “Bas”-pop had zijn eigen clownspakje!

De peuters en leidsters werkten met veel plezier aan het thema. Er werden kunstjes gedaan met ballonnen, ballen, hoepels en er werd zelfs aan koorddansen gedaan.

Ook op reken- en taalgebied kwamen er activiteiten aan bod. Hoeveel kost een kaartje voor het circus eigenlijk? En het konijn zit in, naast en voor de hoed van de goochelaar. Er werden veel boekjes gelezen over het circus en we leerden veel nieuwe woorden, zoals acrobaat en microfoon.

In de kring werden de peuters omgetoverd tot ware artiesten. De directeur kondigde alle artiesten aan: “Hooggeëerd publiek” klinkt heel erg leuk uit een peutermondje!

En we kregen zelfs bezoek van het verdrietige clowntje Piet. Gelukkig hebben de peuters hem weer opgevrolijkt met een nieuwe ballon!

De weken werden feestelijk afgesloten met zelfgemaakte popcorn, leuke circusspelletjes, een clownsneus en een toeter!

 

pinokkio-circus-0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pinokkio-circus

 

pinokkio-circus-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

thema-circus

Lees verder...

Dierentuin dicht bij huis voor peuters Pinokkio

Afgelopen woensdag was het dan toch zover voor de peuters van Pinokkio. Na een valse start twee weken eerder vanwege de slechte weersomstandigheden, mochten ze nu een prachtige ochtend tegemoet zien. Met wangen rood van de spanning vertrokken ze achterop de fiets bij pappa, mamma of opa of oma richting speelterrein AAP aan de Albrandswaardsedijk. Daar eenmaal aangekomen werd de ingang van een heuse dierentuin zichtbaar. Hier werd al snel duidelijk dat het tasje wat iedere peuter eerder meekreeg niet voor niets was. Er zat een eigengemaakt fototoestel in om alle dieren op de kiek te zetten maar ook ‘centjes’ waar een toegangskaart mee ‘gekocht’ kon worden. Verder kregen zij o.a een plattegrond mee van de dierentuin en een consumptiebon. En dan het hek door en…. Ontdekken maar! Als eerste was daar een reuze papegaai met prachtige kleuren die duidelijk in de rui was ;  overal had hij zijn veertjes laten vallen. Kwestie van zoeken en verzamelen  en mocht je soms vergeten zijn wat je zojuist had gezegd…. geeft niks.. de papegaai herhaalde het wel even!  Op de zoektocht van de kleine ontdekkingsreizigers kwam men o.a nog een beer tegen die in zijn hol heerlijk snoepte van zijn honing maar gelukkig geleerd had om te delen! Voor wie dat durfde althans! Ook de olifant was vertegenwoordigd, een dol dwaze aap, een vervaarlijke leeuw die toch vriendelijker was dan gedacht en op het terrein liep zowaar een hyperactieve struisvogel rond met als berijdster de juf!

Naast deze beestenboel konden de peuters zich vermaken met klauteren en klimmen, spetteren en spatten met water, zich laten schminken en aan tafel hun eigen cakeje versieren en siroop nuttigen. Moe gespeeld kon er uitgerust worden, onder het genot van een ijsje, bij de poppenkastvoorstelling waarin zich een bijzonder verhaal afspeelde maar ook een prachtig lied ten gehore werd gebracht. Na een zeer geslaagde dag was het daarna de hoogste tijd om moe maar voldaan huiswaarts te keren.

pinokkio-kassa-dierentuin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pinokkio-water

 

pinokkio-vis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

met-modder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pinokkio-struisvogel

 

poppenkast-pinokkio

 

Lees verder...

Sfeervol kerstfeest voor de kinderen van Pinokkio

Sfeervol Kerstprogramma peuters Pinokkio

Wat een gezellige drukte voor de peuters van Pinokkio van Stichting Peuterwerk Albrandswaard. Allereerst mochten zij een versgebakken cakeje versieren om daarna even uit te blazen bij een poppenkastkerstverhaal. Om zich aansluitend op te maken voor het kerstspel. Langzaam transformeerden de kinderen in Jozef en Maria, een koekenbakker, een sinaasappel verkoopster, een keizer, een prachtige engel, herders met hun schaapjes en heel veel reizigers! Om samen het kerstverhaal te vertolken. Met heus publiek want alle ouders of opa’s en oma’s waren uitgenodigd om dit schouwspel bij te wonen. Als afsluiter mochten de peuters nog een prachtig lied ten gehore brengen met in het donker een verlichte sterrenlampion. Wat volgde was een daverend applaus! Tot slot nog wat ‘vuurwerk’ en het glas heffen op een gelukkig 2016!!!!

Kerst PinokkioPoppenkast kerstviering

Lees verder...

Pinokkio tijdelijk ziekenboeg

Pinokkio tijdelijk ziekenboeg

 

Uche uche, hatsjoe hatsjoe klonk het de afgelopen weken op Pinokkio van Stichting Peuterwerk Albrandswaard. Zieke peuters? Niks hoor. Zij hadden enige tijd geleden een brief gekregen… van Sinterklaas! Het paard van de Sint was ziek geworden op het koude dek van de stoomboot en of onze peuters voor hem wilde zorgen. Nou, dat wilden zij wel! Een heuse stal werd ingericht; balen stro, bossen peentjes, suikerklontjes, liters water maar ook speculaasprikjes werden tevoorschijn getoverd voor de arme Amerigo.

Hoek Amerigo

Wat werd hij vertroeteld. Maar tot overmaat van ramp verschenen er ook nog rode stippen…en wat bleek…hij had de waterpokken! Nog een warme muts en sjaal en al snel voelde het paardje zich wat beter dankzij al die kleine dokters in spe. Na een morgen vol leuke spelletjes waar volop gesmuld en gesmikkeld mocht worden kon paardenpiet op deze Sintviering, Amerigo weer in goede gezondheid ophalen. Maar niet voordat de peuters nog verrast werden met een door paardenpiet meegenomen zak met cadeautjes als dank voor alle goede zorgen… Wat een blijde gezichtjes!

 

Piet op PinokkioPiet zwaait uit

Lees verder...

Kabouters bij het Kasteel van Rhoon?

Kabouters bij het Kasteel van Rhoon?

Kaboutertocht 4

 

 

Kaboutertocht 3

 

 

 

 

 

 

 

 

Daar gingen ze dan… De peuters van peuteropvang Pinokkio van Stichting Peuterwerk Albrandswaard. Omgetoverd tot kleine kaboutermensjes achterop de fiets bij pappa, mamma, opa of oma. Helemaal naar het grote bos nabij het Kasteel van Rhoon. Want hier begon het spannende avontuur pas echt! Wat ze daar allemaal niet tegenkwamen: wandelende reuzen paddenstoelen, een hele wijze boswachter en onderweg langs het bospad heel veel weetjes en spelletjes om te doen. Zo kunnen zij u nu vast alles vertellen over spinnen en alle andere dieren die in het bos te vinden zijn.

OnKaboutertocht 2dertussen nog steeds speurend met hun vergrootglas en verrekijker naar kabouter Klauter….wat een tocht… Maar plots, helemaal aan het eind van het bospad zagen zij een lichtje branden en hoera!!! In een knus huisje, wachtend met heel veel lekkers voor de dappere kaboutervriendjes zat warempel kabouter Klauter. Genietend van een kabouterdrankje en peuzelend aan zoete lekkernij maakten zij kennis met deze vriendelijke kabouter. Maar ook aan de grote mensen was gedacht. Moe, na al die gezonde buitenlucht, keerden ze vervolgens huiswaarts. Misschien wel tot volgend jaar kabouter Klauter!

 

 

 

Kaboutertocht 5Kaboutertocht 1

 

 

 

 

 

Lees verder...
 • Contact

  Janneke Timmer
  Postadres : Forum 112, 3176 TC Poortugaal
  Telefoon : 010 - 501 19 50 op maandag en donderdag tussen 09.00 en 11.00 uur
  Emailadres : info@peuterwerk-albrandswaard.nl
  Tijdens de schoolvakanties is de administratie gesloten.