Nieuws Pinokkio

Peuters van Pinokkio naar “Durvers Zoo”.

Afgelopen week mochten de peutergroepen van Pinokkio van Stichting Peuterwerk Albrandswaard op peuterreis.

Dit keer werd de locatie het Valckesteynse bos in Poortugaal die speciaal voor deze gelegenheid omgetoverd was tot “Durvers Zoo”. En niet alleen voor de peuters was dit best wel spannend maar ook voor de honden uit de buurt en hun baasjes die daar hun dagelijkse wandeling maken, bleek dit toch wel enigszins raar!

In de weken ervoor hadden de peuters al veel geleerd over en kennis gemaakt met de vele dieren, die je zoal tegen kan komen in de dierentuin.

Er werd in groepjes vertrokken per fiets vanaf de speelzaal met bij iedere peuter een begeleider. De kleine ontdekkingsreizigers kregen een wilde dierentasje mee met daarin een portemonnee met “geld” om de dierentuin in te kunnen, een zelfgemaakt fototoestel om de dieren op de kiek te zetten én onderweg nog een souvenir naar keuze te kunnen kopen. Maar vóórdat het zover was bleek er een juf spoorloos te zijn…Wat was er toch aan de hand?? Zij was ernstig op struisvogel jacht!! Deze, ietwat ondeugende vogel, bleek ontsnapt te zijn uit de dierentuin. Pffffff… wat een hectiek! Na hem te hebben gevangen op het schoolplein werd deze weer veilig teruggebracht naar zijn verblijfplaats in het dierenpark.

En dan….eindelijk op pad! Na langs de entree met kassa te zijn gelopen waar men een plattegrond mee kreeg en ieder kind een stempel, konden zij beginnen aan het bezoek van deze bijzondere dierentuin.

Zo was daar o.a. een Leeuw waar ook een blikken-omvergooi spel te doen was en het Oceanium waar, net als de vissen, bellen geblazen konden worden. Dan even op adem komen in het Parkrestaurant waar de limonade met chipsfrietjes al klaar stonden en koffie en thee met wat lekkers voor de wat oudere inwendige mens. Dan sluipend als een tijger over het “wilde-dierenpad”  langs de krokodillen en snel door naar de papegaai, die een beetje last had van de rui. Want wat konden daar veel gekleurde veertjes opgeraapt worden! Alweer honger gekregen van al dat rapen kregen de harde werkers een banaan en een appeltje bij de aap. Midden in het park stond ook nog een ballonnenman. Hij kon ieder dier maken van zijn ballonnen. Van kangoeroe tot dinosaurus! Na het souvenirs winkeltje trof men nog een reuze-olifant aan en een snoepjeskraam.  Had men daarna nog energie over, dan kon in de speeltuin nog even gefietst worden. Om  dan moe maar voldaan huiswaarts te keren na wat, al met al, een hele leuke reis was!

Foto bij peuterreis Pinokkio

Lees verder...

Kleurrijk spelen op Pinokkio

De peuters van de peutergroepen van locatie Pinokkio van Stichting Peuterwerk Albrandswaard staan er momenteel gekleurd op. In het kader van het werken met een V.V.E. programma ( V.V.E. staat voor: Voorschoolse-en Vroegschoolse Educatie)  werken zij deze weken met het thema kleuren aan de hand van het peuterboek Elmer. Dit boekje gaat over een olifant die een beetje anders is dan zijn grijze soortgenoten. Elmer heeft namelijk alle kleuren van de regenboog!

Spelenderwijs benoemen we de kleuren, verven en mengen we kleuren waarbij de fijne motoriek aan de orde komt van de peuters. Verder doen we spelletjes maar ook sorteren we voorwerpen op kleur. Ook maken onze hardwerkende knutselaars hun eigen kleurenboek waar al hun plak-, verf- en knutselwerkjes in komen.

Daarnaast leren zij alle weetjes over de olifant als zodanig. Van kop tot staart en alles daar tussenin. En hoe heten een heleboel olifanten bij elkaar eigenlijk? Wat eten zij ? Verbazingwekkend wat zij in korte tijd allemaal al weten!

Ook het lokaal van Pinokkio is helemaal in het thema kleur aangepast. Zo kunnen onze kleine wijsneusjes bijvoorbeeld op onderzoek uit met puzzels in alle kleuren en vormen, maar ook even knuffelen met zachte knuffelolifanten.

Ja ja, dat zij het best wel druk hebben met dit alles komt o.a ook tot uiting in een kleurrijk peuterwerkje voor een kunstmarkt tijdens de jaarlijks terugkerende  ouderavond op 6 maart,  georganiseerd door de  oudercommissie van de S.P.A. Voor deze kunstmarkt maakt iedere peuterspeelzaal (vijf in totaal die deel uitmaken van Stichting Peuterwerk Albrandswaard) naar eigen inzicht een peuterwerkje met iedere peuter. De opbrengst van deze kunstmarkt komt ten goede aan lokale doelen binnen onze eigen gemeente. Wij hopen uiteraard op een grote opkomst op deze ouderavond!

 

Foto thema Kleuren Pinokkio

Lees verder...

Pietje Petronella op Pinokkio

Hoera!!! Een baby voor peuters Pinokkio!!

 

Een baby?? Jazeker…. Babypiet om precies te zijn! Dagenlang zijn de peuters van Pinokkio druk in de weer geweest met luiers, badderen en het voeden van poppenmondjes op de speelzaal. En waarom dan wel? Er was een brief van Sinterklaas gekomen waarin hij vertelde dat één van zijn pieten, pietje Petronella, een almaar dikkere buik kreeg….en dit niet van het snoepen van pepernoten kwam… nee…Er was een babypietje op komst!! Alleen, hoe verzorg je nu een baby?

Wat hebben de kleine Pappa’s en mamma’s in spé dat goed laten zien aan Petronella!

Na een  gezellige ochtend met spelletjes en de nodige pietengym kwam daar zowaar, als dank voor al hun inzet,  Pietje Petronella op bezoek op de speelzaal en….bracht zij babypiet natuurlijk mee!!  Na alle ahhhhhh’s en ohhhhh’s die nu eenmaal horen bij het zien van zo’n schattige baby, werden alle peuters als klap op de vuurpijl nog verwend met een zak vol cadeautjes.

Heel moe maar zeer voldaan mocht iedere peuter daarna huiswaarts keren.

Pietje Petronella

 

Lees verder...

Herfsttocht voor peuters Pinokkio

Deze week werd het spelen binnen in de speelzaal van Pinokkio van Stichting Peuterwerk Albrandswaard even verruild voor het bos rondom Het Kasteel van Rhoon. Achter op de fiets bij pappa, mamma, opa of oma mochten de peuters op pad gaan voor een spannende herfsttocht. Eenmaal daar aangekomen werden zij hartelijk ontvangen door een vriendelijke boswachter die alles kon vertellen over de dieren die in het bos wonen en…..over kabouters!

In het bos zou ene kabouter Klauter moeten wonen, maar waar???

De taak van de peuters was om nu juist hém te zoeken. Al snoepend van een sappig appeltje voor de dorst kwamen de kleine speurneuzen onderweg allerlei opdrachtjes en spelletjes tegen. Ook ontdekten zij met behulp van een vergrootglas allerlei insecten en gluurden zij met een spiegel onder de paddenstoelen of zich daar wellicht een kabouter had verstopt??  En toen……zagen zij daar in de verte nu een lichtje branden? En een rode puntmuts tussen de takken van de bomen verschijnen? Een witte baard……ja hoor! Het zoeken werd beloond!! Daar zat, in zijn knusse huisje, kabouter Klauter!! Die had zoveel visite al verwacht want voor iedere peuter had hij wat lekkers klaargemaakt en een lekker kopje kabouterthee gezet. Moe en met de buikjes rond was het tijd om op te stappen. Wat een avontuur…groot en klein hadden genoten en wie weet, tot het volgend jaar!

DSC_3864 (002)

Lees verder...
 • Contact

  Janneke Timmer
  Postadres : Forum 112, 3176 TC Poortugaal
  Telefoon : 010 - 501 19 50 op maandag en donderdag tussen 09.00 en 11.00 uur
  Emailadres : info@peuterwerk-albrandswaard.nl
  Tijdens de schoolvakanties is de administratie gesloten.