Nieuws Tinkerbell

Peuters en dreumesen vieren circusfeest

Foto Tinkerbell

Op woensdag 13 juni was het groot feest voor de peuters en dreumesen van peuterspeelzaal Tinkerbell. Het jaarlijkse zomeruitje werd die dag gevierd. Dit jaar was het thema: circus. De peuters en dreumesen verzamelden zich samen met papa, mama, opa of oma bij speeltuin Bonaire in Hoogvliet. Daar werden ze opgewacht door de clowntjes Pip en Pippa en de circusdirecteur. Om tien uur ging de poort naar het circus open en zocht iedereen een mooi plekje bij de circustent.

De circusdirecteur heette het publiek van harte welkom in het circus maar hij leek helemaal niet zo vrolijk te zijn. Al gauw bleek waarom….Alle artiesten konden die dag niet komen optreden. De voorstelling kon niet doorgaan…of toch wel? De twee clowntjes wisten raad: ‘wij treden vandaag wel op’. Als eerste act stonden de hoepels met vuur op het programma. De clowntjes vonden het vuur veel te heet en gevaarlijk. Gelukkig durfden veel kinderen wel door de hoepels te springen. Ook het jongleren bleek iets te moeilijk te zijn voor Pip en Pippa. Tot slot was de act van de acrobaat aan de beurt. En wederom wisten de kinderen hier wel raad mee. Als echte acrobaten leerden ze de twee clowntjes over een bank te balanceren! Gelukkig, de voorstelling was gered!

Na het maken van een leuke groepsfoto trokken de kinderen de speeltuin in om lekker te gaan spelen. Alle kinderen kregen een strippenkaart waarmee ze een aantal onderdelen langs konden gaan: schminken, de grabbelton, een lekker zakje chips, een pakje sap en een ijsje….De ouders, opa’s en oma’s genoten ondertussen van een lekker kopje koffie of thee en speelden gezellig mee! Aan het einde van de ochtend kregen de kinderen nog een presentje en werden ze uitgezwaaid door Pip, Pippa en de circusdirecteur. We kunnen met elkaar terug kijken op een heel gezellig zomeruitje!

Lees verder...

Ik vind je lief!

Op 12 en 13 februari hebben de peuters hun bakkunsten laten zien. Nieuwsgierig schoven ze aan tafel. Wat heeft de juf daar nou weer allemaal neergezet? Ik zie een grote kom, een deegroller en allemaal mooie vormpjes…..Het duurde niet lang voordat de peuters door hadden wat er op het programma stond. Joepie, koekjes bakken!! Eerst moest het deeg worden gemaakt en daarna kon het bakken gaan beginnen. Als meesterbakkers gingen de peuters aan de slag en maakten ze prachtige koekjes in de vorm van een hartje. Maar voor wie zouden die koekjes nou toch zijn? In het kader van Valentijnsdag mochten alle peuters koekjes bakken voor iemand die ze heeeeeeeeel lief vinden. Uiteraard werden papa, mama, opa, oma, broertje, zusje, vriendje en vriendinnetje uitvoerig benoemd en besproken.

In het lokaal ging het steeds lekkerder ruiken. Van al die lekkere luchtjes hadden de peuters ook wel een beetje trek gekregen en werd er besloten dat we toch eerst wel even moesten voorproeven. Toen de koekjes vakkundig goedgekeurd waren, werd er voor elke peuter een mooi zakje gevuld met daaraan een lief gedichtje. De peuters hebben die dag zeker een aantal mensen heel erg blij gemaakt. Alsjeblieft voor jou want ik vind je lief!

Tink P1100520 (002)

 

Tink koekjes bakken (002)

Lees verder...

Dit ben ik

De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met het thema: dit ben ik!

In het kader van dit thema maakten de peuters een mooie verjaardagskalender. Bij elke maand hoorde een andere opdracht. Zo hebben de peuters zichzelf eens goed bekeken in de spiegel. Zeg, welke kleur hebben jouw ogen? En je haar? Ook zijn ze druk bezig geweest met het benoemen van de lichaamsdelen en tekenden ze hun eigen gezichtje.

Het stempelen van het handje en voetje was ook een groot succes. De peuters hebben hard moeten lachen om de verfkwast die over hun handje en voetje kriebelde. Voor sommige peuters ging dit toch echt een stapje te ver….Zij zagen al dat gekriebel toch echt niet zitten maar hebben vol plezier meegekeken met hun ‘mede-peuters’.

Ook zijn alle peuters gemeten en gewogen. Een voor een gingen ze tegen de meetlat aan staan. Vol trots bekeken ze hun groeikunsten! Ook de weegschaal was erg in trek. Wat heb jij goed gegeten zeg!

Verder lieten de peuters zien hoe knap ze al zijn. Welke kleuren weet je al? En welke vormen? Tot hoever kun je al tellen?

Tot slot nam elke peuter voor in deze speciale kalender een leuke familiefoto mee. Enthousiast werden de foto’s bekeken. Wie zijn dat allemaal? Wat zijn jullie aan het doen?

En toen, na best een beetje lang wachten, mocht de kalender eindelijk mee naar huis!

Tink Meten (002)

Tink verjaardagskalender (002)

Lees verder...

Feest op Tinkerbell

Op 8 en 9 februari 2018 was het een gezellige boel bij Tinkerbell. Het was carnaval! Hiervoor hadden de peuters hun mooiste verkleedpak aangetrokken en ook de juffen deden gezellig mee. Toen iedereen binnen was kon het feest beginnen. Eerst werd er even lekker gespeeld. Daarna was het tijd voor een feestelijke maar vooral lekkere verrassing en gingen de peuters aan de slag met het rijgen van chip kettingen. Oh, wat was die chips lekker….Zo af en toe hoorden we een stiekem geknaag en ging er gauw een chipje naar binnen. En wat een feest was het toen er aan het einde nog wat chipjes over waren. Die hebben de peuters heerlijk op gesmikkeld.

Wie het leuk vond, kon zich laten schminken. Zo huppelden er ineens allemaal tijgers en konijntjes rond en vlogen er vlindertjes sierlijk door het lokaal. Zelfs Spiderman, Minnie Mouse en de piraat waren van de partij.

Het feest werd afgesloten met muziek en dans. De peuters hadden speciaal voor deze gelegenheid een mooie muziekkoker gemaakt. Na al dat dansen en springen kwam er een eind aan een gezellige en geslaagde ochtend!

Carnaval (002)

Carnaval (2) (002)

Lees verder...

Peuters Tinkerbell gaan op kaboutertocht

Op maandag 13 en dinsdag 14 november was het een drukte van belang in het bos rondom het kasteel van Rhoon. Wie goed keek, kon daar namelijk allemaal kleine kaboutertjes zien lopen. Met een mooie oranje puntmuts en rode wangetjes trokken de peuters van Tinkerbell er die dag op uit. Zij hadden namelijk bezoek gehad van Kabouter Kobus en Kabouter Kato. Zij waren op zoek naar hun kleine vriendje Kabouter Tinkel. Dat ondeugende kaboutertje bleek al die tijd al bij de peuters in de groep te wonen. Kobus en Kato waren erg blij dat de peuters zo goed op hun kleine vriendje hadden gepast en nodigden hen uit om mee te gaan naar het kabouterbos. Daar aangekomen speurden ze naar paddenstoelen en leerden ze van alles over het bos. Zo deden ze een spelletje over de herfstkleuren en zochten ze met een vergrootglas naar kriebelbeestjes. Na een gezellige boswandeling namen Kobus en Kato de peuters mee naar hun paddenstoel waar er heerlijk genoten werd van een kopje kabouterthee met een kabouterkoekje. Toen de buikjes gevuld waren gingen alle kaboutertjes moe maar voldaan weer naar huis.

kaboutertocht (002)

Lees verder...

Peuters Tinkerbell leren over het verkeer

'Racebaan' van verf (002)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De afgelopen weken hebben de peuters van Tinkerbell gewerkt aan het thema verkeer, een onderwerp wat hen erg aan sprak. Aan de hand van verschillende activiteiten leerden de peuters hoe een stoplicht werkt en hoe je veilig de weg over kan steken. Speciaal voor dit thema hadden de juffen een mooi verkeersplein op het schoolplein geverfd, compleet met een weg, pijlen, parkeerplaatsen en een zebrapad. In kleine groepjes hebben de peuters geoefend met de verkeersregels. In opperste concentratie bekeken ze het stoplicht. Joepie groen, dan mogen we weer fietsen! Na het oefenen werden de peuters beloond met een heus fietsdiploma.

Verteltafel 'Nijntje op de fiets' (002)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de groep luisterden en keken de peuters naar de verteltafel over ‘Nijntje op de fiets’. Nijntje maakte een mooie fietstocht langs de bloemen, de vijver, door het bos en over de heuvel. Toen Nijntje de heuvel af fietste, ging het fout en viel ze van haar fiets. Dat was wel even zielig maar gelukkig viel het allemaal mee. Eind goed, al goed! Ook verfden de peuters een stoplicht, plakten ze een zebrapad en een verkeersbord met een fiets erop. Mag je hier nou wel fietsen of is dat verboden? Kortom, het waren weer een aantal leerzame en geslaagde weken op Tinkerbell!

P1090744 (002)

Lees verder...
 • Contact

  Janneke Timmer
  Postadres : Forum 112, 3176 TC Poortugaal
  Telefoon : 010 - 501 19 50 op maandag en donderdag tussen 09.00 en 11.00 uur
  Emailadres : info@peuterwerk-albrandswaard.nl
  Tijdens de schoolvakanties is de administratie gesloten.