Bas is uit logeren

Beste ouders van Ghijs,

 

Allereerst willen wij iedereen bedanken voor de leuke reacties, foto’s en filmpjes. Wij vinden het heel fijn om wat van de kinderen te horen en ook te zien. Wij hebben begrepen dat de liedjes door veel kinderen werden meegezongen. Dat maakt ons enthousiast om door te gaan met de filmpjes. Op deze manier willen we contact houden met de kinderen en met u. Wij vinden dat belangrijk, want als we straks onze deuren weer mogen openen is de overstap niet zo groot.

 

Bij dit bericht sturen wij weer een filmpje mee, waarin te zien is dat Bas uit logeren gaat. Bas is de pop, die altijd op Ghijs speelt. Hij doet mee met allerlei activiteiten op Ghijs en hoort bij ons V.V.E.-programma (V.V.E.=Voor- en Vroegschoolse Educatie). Bij elk thema wordt hij betrokken. Bij het thema “de familie”, waar we recent aan werkten, leerden we de familie van Bas kennen. Bas had ook een familiefoto meegenomen.

De kinderen spelen ook met Bas. Soms krijgt hij eten in de huishoek, speelt hij met de auto’s in de autohoek of helpt hij met kleuren aan de knutseltafel. Hij is een echte vriend.

 

In het filmpje is te zien dat Bas verdrietig is, omdat er geen kindjes meer spelen op Ghijs. Gelukkig mag Bas logeren bij juf Marieke. Natuurlijk kon Bas tijdens de logeerpartij niet alles meenemen naar juf Marieke en soms mist hij de activiteiten, die hij op Ghijs kon doen. Er zullen meerdere filmpjes gemaakt worden, waarin telkens een oplossing wordt gezocht zodat Bas zich niet hoeft te vervelen.

 

In het eerste filmpje mist Bas de grote vertelkist. De vertelkist is een kist vol verhalen met allerlei spullen, die bij het desbetreffende verhaal horen. Tijdens het voorlezen wordt er telkens iets uit deze kist gepakt om zo het verhaal tot leven te brengen. De vertelkist kon helaas niet mee uit logeren, maar gelukkig heeft juf Marieke wel een vertelkast. Oorspronkelijk wilden we het verhaal, met de vertelkast, lezen op de familieochtend. Helaas kon de familieochtend niet doorgaan. Daarom hebben wij het verhaal met de vertelkast gefilmd. Veel kijkplezier!

 

Het filmpje is te bekijken via onderstaande link:

https://youtu.be/CLqhGox5MH0

 

We horen graag van jullie. Als jullie iets met ons willen delen, mail dan gerust naar info@peuterwerk-albrandswaard.nl. Uw reacties worden naar ons doorgezet.

Namens peuteropvang Ghijs,

Bennita, Patricia, Elly, Chantal, Liset en Marieke