Bas viert feest

Bas feest 2

 

 

Bas feest 3

 

“Tis feest tralala, Tis feest tralala want Bas die is jarig ja, Tis feest tralala, Tis feest tralala hiep hiep hiep hiep hiep hoera!!”

Het komende thema is: “Bas viert feest” (van 9 september-18 oktober). Dit thema werken we deze keer stichtingsbreed uit want de SPA (Stichting Peuterwerk Albrandswaard) bestaat 25 jaar !!

Wij gaan een hoop leuke activiteiten doen rondom dit thema. Bij de keuze van de activiteiten letten wij erop dat zij de ontwikkelingsgebieden van de kinderen stimuleren, hieronder zijn een aantal activiteiten met betrekking tot de ontwikkelingsgebieden voor u uitgediept.

Ter stimulering van de taalontwikkeling lezen wij diverse boekjes voor met betrekking tot het thema feest. Wij zingen liedjes en wij gaan de gebarentaal vergroten door middel van nieuwe gebaren aan te leren aan de kinderen en wij introduceren een liedje met gebaren. Zelfs de allerkleinsten doen mee met de gebaren. Dat is enorm leuk om te zien! We hebben een thema poster en een vertelplaat die we regelmatig in grote en kleine kringen bespreken. Wat staat er op de plaatjes en hoe noem je dat?

De cognitieve ontwikkeling en de concentratie worden vergroot onder andere door middel van het “tover” spelletje. Wat ligt er op tafel (spulletjes die te maken hebben met het thema), en wat is er weg nadat we onze ogen hebben dicht gedaan en de juf heeft gezwaaid met het toverstafje? Wij gaan een zoek opdracht doen, welke trui past bij welke ballon (zoek hetzelfde motief) en welke kleur komt er terug in de kleurenreeks ? We gaan reken opdrachten doen, hoeveel cadeautjes liggen er op tafel? En hoeveel blijven er over als we er een paar hebben uitgedeeld? En welke is de grootste/kleinste? Welke kleur/vorm heeft het cadeau?

Wij stimuleren de motoriek onder andere door een knutsel activiteit en door voel spelletjes. Wat voel je in deze ballon? Is het zacht/hard? Wat zou het kunnen zijn?

Tijdens dit thema staat delen met elkaar centraal. Wat is het fijn om jarig te zijn en om cadeautjes te krijgen maar dat is niet voor ieder kind hetzelfde helaas. Wij sluiten het thema af door middel van een “schoenendoos actie”. Wij gaan schoenendozen versieren en vullen met spulletjes voor minder bedeelde kinderen in  Sierra Leone., Malawi, Togo, Roemenië, Moldavië en voor het vluchtelingenkamp in Lesbos. Ook deze activiteit doen wij stichtingsbreed en zo hopen wij veel kinderen blij te kunnen maken.

Tussendoor besteden wij aandacht aan het thema “Herfst” en doen wij een activiteit in verband met” De week tegen de Eenzaamheid”. Kortom….het gaat weer een leuke periode worden!

Bas feest