Bas viert met de peuters Kerst

Sociaal-emotionele ontwikkeling: We versieren met de peuters samen de kerstboom. Zo mogen ze allemaal iets in de kerstboom hangen. We vieren samen met de peuters en ouders het kerstfeest. De peuters spelen voor de ouders het kerstverhaal van “Raffie’s kerstfeest” na. Ze leren zich te uiten door muziek en drama. We gebruiken hierbij de zelfgemaakte instrumenten, slingertjes en ander verkleedmateriaal.

Taalontwikkeling: We praten in de kleine en grote kring over de kerstboom. We benoemen de voorwerpen die in de kerstboom hangen. En zingen er liedjes over. We lezen kerstverhaaltjes, waarbij we taal uitlokken bij de peuters. Wie heeft er thuis ook een kerstboom. Hoe ziet jou kerstboom eruit?

Voorbereidend rekenen: We zingen het liedje: “er hangen 1,2,3,4 ballen in de boom……Bij dit liedje kan je steeds iets anders invullen, zoals lichtjes, slingers, vogeltjes etc.

Sensomotorische ontwikkeling: De peuters maken instrumentjes van afval. De kinderen mogen zelf kiezen wat ze willen maken aan de hand van een paar voorbeelden. We werken met verschillende materialen: blikken, dopjes, kroonkurken etc. Ook gaan ze aan de slag met verf en materialen als stickertjes en glitters. Bij het kerstverhaal van Raffie gebruiken we de zelfgemaakte instrumenten, slingertjes en schminken we de kindjes die willen als muisje.

Bij de kerstviering nemen alle peuters een lekker hapje mee en proeven we van elkaars hapjes.

kerstmuziek