De Blokkendoos op visite bij de kikkertuin

Foto kikkertuin 1

Vandaag staat er een bijzonder uitstapje gepland voor de kinderen van peuterspeelzaal De Blokkendoos. Ze gaan naar de kikkertuin! In de klas wordt nu het thema kikkers behandeld, compleet met een aquarium vol kikkervisjes midden op tafel. Vlakbij school, in de tuin van kunstenares Martha Lugtenburg vind je een hele bijzondere tuin, hier houdt Martha al ruim 25 jaar kikkers. Er is een speciale vijver ingericht om de ruim 50 kikkers het zo fijn mogelijk te maken. Sommige kikkers zijn al hun hele leven in deze tuin!

Vol belangstelling verzamelen de kinderen zich rond de vijver. De kikkers kwaken hard, maar door alle belangstelling van de peuters worden ze een beetje stiller van verbazing. Martha haalt een enkele kikker uit de vijver en vertelt de kinderen wat de kikkers eten, hoe ze zich gedragen en dat ze het hele jaar door buiten kunnen blijven. In een los aquarium zit wat verse kikkerdril en een paar hele kleine kikkertjes. De kinderen kijken hun ogen uit en kwaken zelf ook in het rond.

Tot slot krijgen de kinderen een lekker koekje en nemen ze een aantal vijverblaadjes mee voor in hun eigen aquarium. Het was weer een leuk en leerzaam uitstapje waar de kinderen van genoten hebben!

foto kikkertuin 3

foto kikkertuin 2