De Nationale Voorleesdagen op De Speeldoos

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt ze veel plezier. Dit jaar zijn de Nationale Voorleesdagen van 22 januari t/m 1 februari 2020. En natuurlijk doet locatie De Speeldoos van Stichting Peuterwerk Albrandswaard ook mee aan deze Nationale Voorleesdagen, want wij bereiden de peuters voor op de basisschool en daar is de taalontwikkeling heel belangrijk bij. Nog los van het feit dat lezen ontzettend leuk is!

Centraal staat het Prentenboek van het Jaar:

Eend loopt te mopperen. Ze heeft niemand om mee te spelen. Er verschijnt een grijze wolk boven haar hoofd, die steeds groter wordt. Want alle dieren die ze vraagt, willen spelletjes doen die Eend niet leuk vindt. Dan wordt de wolk zo groot en zwart dat hij barst.

Alle kinderen mochten op deze dagen een knuffel meenemen naar De Speeldoos. Voor het voorlees ontbijt hebben we deze keer opa’s en oma’s uitgenodigd om bij hun kleinkind in de groep voor te komen lezen. Hier werd spontaan op gereageerd. Voordat er werd voorgelezen kregen alle peuters een lekkere krentenbol of eierkoek. Tijdens het smullen van het eten konden de peuters genieten van het verhaal van Moppereend en werd er aandachtig geluisterd. Bij dit boekje hoort een schattig vingerpopje van Moppereend, waarmee het verhaal voor de peuters ook visueel gemaakt kan worden. Tot slot hebben we met elkaar nog wat gedronken en liedjes gezongen. Met dank aan de vele opa’s en oma’s, die wilden komen voorlezen, werden het hele leuke en ook leerzame Voorleesdagen.

Oma leest voor