Weer heerlijk spelen op peuterspeelzaal De Speeldoos

De peuters van peuterspeelzaal De Speeldoos In Rhoon-Portland vonden het weer heerlijk om terug te zijn na een lange afwezigheid in verband met de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus.

In deze periode hebben de juffen regelmatig contact gehad met de ouders, via telefoon en via de mail. Elke week werd er een verhaal voor de kinderen gemaakt en door de juffen gefilmd. Met een link werden onze filmpjes op het web gezet. Ook werden er dagelijks activiteiten aan de ouders gemaild. Zo konden de ouders met hun peuter de verhalen en activiteiten thuis bekijken en meedoen.

Op de eerste speelmorgen na de lange sluitingsperiode stonden de ouders en kinderen buiten te wachten met anderhalve meter ruimte tussen elkaar. De kinderen werden door de juffen opgehaald, nog even zwaaien naar mama en dan weer heerlijk gaan spelen. De ouders hadden de peuters goed voorbereid. Met al die nieuwe regels was het even wennen maar het verliep prima. Eenmaal in de peuterspeelzaal was alles weer gewoon en werd er als van ouds heerlijk gespeeld. Tijdens de kringactiviteit konden enkele peuters zelfs vertellen waarom ze thuis waren geweest. Een peuter zei: “door die “crona” kon ik niet spelen”.

De hygiëne en het desinfecteren van deuren, tafels, toiletten en dergelijke hebben bij ons de hoogste prioriteit. En wat worden er veel handjes gewassen tijdens het spelen! De peuters genieten weer. Zij kunnen weer heerlijk deel nemen aan de activiteiten. Zij knutselen weer en spelen weer samen met hun vriendje of vriendinnetje, die ze een lange tijd niet hadden gezien. Ook de juffen zijn weer heel blij dat ze aan de slag konden. En wij denken stiekem, dat ook de ouders weer blij zijn!

foto krant