Een onderwaterwereld op peuterspeelzaal Ghijs

De zomer is nu echt begonnen. De warmte van de zon zorgt er voor dat wij verkoeling zoeken op peuterspeelzaal Ghijs. Water! Zo zijn wij de komende weken tot aan de zomervakantie aan het werken met het VVE-thema “De onderwaterwereld met Bas”.

Bas, ons VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) vriendje neemt ons mee naar de zee. Er is zoveel te zien op het strand, maar wist je ook dat er van alles te zien is onder water? We doen onze duikbril op en kunnen daarmee onder water kijken zonder dat er water in onze ogen komt. En wat een mooie vissen, zeewier, krabben en schelpen zien wij! Al die mooie kleuren en het zijn er zoveel, die gaan wij eens tellen.

Wij doen o.a. een dans op de golven en gebruiken daar de bijpassende gebaren bij. Wij gaan ook op zoek naar attributen die je op het strand kunt gebruiken, zoals een schepnet, emmer, zonnebrand-crème, een duikbril, zwemvliezen, zwembandjes en nog veel meer. Stiekem leren wij er zo weer heel wat woorden bij.

We knutselen een eigen strand van eierdoosdeksels, verf, zoutdeeg en schelpen. We plakken een kwal, verven een kreeft en een “krabben-vakantiekaart”. En we lezen interactief met de peuters in grote en kleine kringen allerlei voorleesboekjes gerelateerd aan het thema. Graag geven wij u een leestip: “Oh, oh, Octopus” leert de peuters veel nieuwe diersoorten, emoties en sociale vaardig-heden. Op Ghijs lezen wij dit boekje graag met de peuters.

En voor we het weten sluiten wij met dit thema het schooljaar af. Wij wensen iedereen een fijne zomervakantie !

Foto thema Onderwaterwereld 2