Een onderwaterwereld op peuterspeelzaal Pinokkio

Allereerst een groot applaus voor alle peutertjes. Wat hebben ze dat afgelopen week goed gedaan hè, zo helemaal alleen de drempel van Pinokkio overstappen. En ook onze complimenten voor u als ouders! Wat is het prettig verlopen de afgelopen week en wat zijn de peuters “gegroeid”. Leuk om te zien!

De komende weken werken we met de peuters over de “ONDER WATER WERELD”. Afgelopen week hebben we al een visje geplakt. Deze leuke visjes zijn allemaal te bewonderen “in de zee” op het raam.

We praten in de kringen met elkaar over de dieren die onder water leven. We bekijken platen van vissen, haaien, inktvissen en andere zeedieren. We lezen boekjes over o.a. klein wit visje en over het mooiste visje van de zeeOok op “rekengebied” gaan we aan de slag. We sorteren landdieren en zeedieren. We bekijken en tellen mooie schelpen. En we leren wat drijven en zinken is. Blijft een potlood drijven of zinkt het? En een schelp? Verder zoeken we de juiste kleur bij de juiste vis en bij mooi weer vangen we “visjes” in de watertafel!

Ook gaan we lekker aan de slag aan de plaktafel, we knippen, prikken, verven en plakken erop los. We maken zeedieren en gaan met zelf hardende klei aan de slag met de oudste peuters. Met de jongste peuters verven we een visje met vingerverf. Ook kunnen de peuters heerlijk spelen met alle zeedieren die we op Pinokkio hebben. We hebben er nu al heel veel zin in!

walvis