Excursie naar de supermarkt

foto bezoek supermarkt

In het kader van het huidige V.V.E. (Voor- en vroegschoolse educatie) thema : “Bas, gezond bezig” mochten alle peutergroepen van ‘De Blokkendoos’ afgelopen week op ‘excursie’ naar de supermarkt Plus Hofland in Poortugaal.

In samenwerking met Plus Hofland werd een spannende wandeling georganiseerd langs verschillende onderdelen in de winkel en kregen de nieuwsgierige peuters een kijkje  achter de schermen. Verspreid over een aantal dagen en in kleine groepjes konden zij, na een hartelijk welkom, onder begeleiding van een aantal lieve hulpouders hun eigen eierkoekbeslag scheppen. Deze werden, tijdens de verdere ontdekkingstocht door de winkel, afgebakken en zo kregen de peuters deze heerlijk geurende en zelfgebakken lekkernij een uurtje later mee naar huis.

Bij een ander onderdeel van de ontdekkingstocht mochten de peuters zichzelf van de nodige vitamientjes C voorzien: zelf sinaasappelen uitpersen en natuurlijk opdrinken. Heerlijk!

Voorts kwamen de peuters bij de slagersafdeling. Daar werd hen door de slager zelf uitgelegd waar de balletjes gehakt allemaal van gemaakt worden en…..tijdens het kleuren van een mooie kleurplaat in de kantine werden diezelfde balletjes gehakt natuurlijk heel serieus gekeurd door de kritisch, aankomende klantjes!!!

Als afsluiter konden nog allerlei toetjes geproefd worden op de zuivelafdeling. Die vonden gretig aftrek bij menig peuter en de bekertjes met inhoud werden dan ook grondig leeg gelepeld !

Met volle buikjes en heel veel nieuwe weetjes rijker kon daarna de tocht terug naar de speelzaal weer ingezet worden.

Foto eierkoeken maken