Feest

De afgelopen weken is er heel hard gewerkt door de aannemer om Ghijs te verbouwen tot de prachtige ruimte die het nu is geworden. Er zijn nog enkele kleine klusjes te doen, daarna zal Ghijs officieel geopend worden ! Om naar dit fantastische moment toe te leven gaan wij met de peuters aan de slag met het volgende thema: “feest !”

Diverse ontwikkelingsgebieden komen hierbij aan bod: Feesthoedjes maken
Als er feest is , zetten wij een feesthoed op ! Ieder peuter maakt zijn of haar eigen feesthoedje. We gaan aan de slag met de schaar, verschillende stroken papier, lijm en lijmkwastjes; het zal een kleurrijk geheel worden.

Motorische vaardigheden: -Stroken knippen met de schaar

Beginnend rekenen: -begrippen leren kennen; klein, groot, kleiner, groter -sorteren op kleur -leren tellen

Plaktechniek: -hanteren van de kleine kwast en kinderlijm

Sensomotorische ontwikkeling: ruiken, voelen, proeven

Sociale vaardigheden: beurt wachten, samenwerking.

Rekenvaardigheden: Aantallen tellen, deeg verdelen, koekjes op de plaat tellen

Met elkaar maken wij het deeg. De peuters leren dat er meel , eieren, water en boter in de kom gaat. Zij mogen om beurten helpen kneden, stukjes verdelen en koekjes maken met deegvormpjes. Al dit lekkers mag uw trotse peuter natuurlijk mee naar huis nemen! Samen proeven van al dat lekkers.

koekjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Om de ruimte te versieren voor het feest, gaan wij ballonnen versieren en ophangen. Op kartonnen ballonnen maken de peuters stippen d.m.v. kurken. Het vasthouden van een kurk is weer een andere ervaring dan met een kwast verven. De fijne motoriek zal gestimuleerd worden , oog-handcoördinatie (waar zet ik mijn stip neer?”) Ook de kleuren en het tellen komen weer aan bod. Daarnaast zal ook o.a. het sociale aspect aan bod komen tijdens de VVE activiteiten zoals hieronder beschreven.

VVE Buiten: Zandtaartjes maken in de zandbak -sensomotorisch: voelen van zand tussen de vingers, ervaring van nat en droog zand, laten ervaren hoe het taartje zal worden met nat en droog zand. Tellen: hoeveel peuters zijn er? Hoeveel taartjes hebben wij nodig?

zandbak