Ghijs

 • Ghijs 2
 • Ghijs 4
 • Ghijs 5
 • Ghijs A1
 • Ghijs A2
 • Ghijs A3
 • Ghijs A4
 • Ghijs A6
 • Ghijs A8
 • Ghijs A11
 • Ghijs A10
 • Ghijs A12
 • Ghijs 8
 • Ghijs 5
 • Ghijs 4
 • Ghijs 3
 • Ghijs 2
 • Ghijs 1

Ghijs

Adres:
Sportlaan 1
3161 TS Rhoon
Telefoon: 06-17329134
LRK nummer 80 37 47 044

Openingstijden vanaf 1 augustus 2020:                                                
Ochtend 08:05 – 12:05 uur

Groepen:
Groep Bruin: maandagmorgen en donderdagmorgen
Groep Roze: woensdagmorgen
Groep Wit: dinsdagmorgen en vrijdagmorgen

GHIJS

Het team van Ghijs bestaat uit: Patricia van Krimpen (pm+), Marianne Faling en Marieke Villerius.

Waar staan we voor?
Onze belangrijkste doelstelling is peuters te leren ‘samen spelen, samen delen’. Daarnaast vinden we het stimuleren van de persoonlijke ontwikkeling van uw peuter van belang. Wij geven daarom ruimte aan de eigenheid van iedere peuter, maar ook aandacht aan het spelen in groepsverband.

Naar ons idee zijn er voor iedere opvoedingssituatie meer goede manieren om te handelen. Wat voor de ene peuter goed werkt, hoeft bij een andere peuter niet aan te slaan. Wij kiezen dan ook een benadering die bij de peuter, de opvoeders en de situatie past.

Wij vinden het ontzettend belangrijk om met respect om te gaan met de gevoelens en emoties van uw peuter. Het is eigenlijk net als in de ‘grote mensen wereld’: als wij met respect benaderd worden, tonen we dat respect ook naar de ander.

Door de peuters te leren op een prettige manier met elkaar om te gaan, wordt de groep een veilige basis waarin de kinderen zich goed voelen. Zo ontstaat ruimte om ook op de andere ontwikkelingsgebieden veel te leren.

Hoe doen we dat?
Wij kijken allereerst naar de eigenheid van ieder kind. Het ene kind vindt het fijn om direct aandacht te krijgen, het andere kind wordt liever eerst even met rust gelaten en zoekt daarna vanzelf toenadering. Door in de buurt van het wat stillere kind iets met interessant materiaal te doen, kunnen we die toenadering vaak wel een zetje geven.

Wij proberen de peuters te leren dat je afspraken kunt maken met elkaar, bijvoorbeeld over de traptractor: “nog twee rondjes en dan mag jij”. Ook leren we de kinderen dat vragen om een stuk speelgoed plezieriger werkt dan afpakken, wat verdriet geeft bij de ander.

Met een grote verscheidenheid aan materialen, die de peuters zelf kunnen kiezen, pakken en weer opruimen, zorgen we dat de kinderen steeds actief spelen en ongemerkt van alles leren. Creatieve activiteiten als verven, scheuren, knippen en plakken, stimuleren tegelijk de fijne motoriek. Deze activiteiten laten we meestal passen bij een thema, waarbij we ook liedjes zingen en voorlezen, zodat de taalontwikkeling gestimuleerd wordt. Buitenspelen vinden we ook belangrijk, voor de lichamelijke ontwikkeling, maar vooral ook voor de sociale ontwikkeling.

Wat verwachten we van u?
Als uw kind nog niet speelt bij ons op Ghijs, hopen wij u met bovenstaande korte uitleg een idee te hebben gegeven over onze manier van werken. Natuurlijk bent u van harte welkom om even te komen sfeerproeven op de groep en uw vragen te stellen. Ons telefoonnummer is 06-17329134.
Als uw kind al wel bij ons in een groep op Ghijs speelt, dan vinden wij het prettig als u het onderstaande met aandacht leest.

Ziekte en afwezigheid
Is uw kind ziek of kan hij/zij niet komen spelen, wilt u dan voor groepstijd, dus voor 08.05 uur even met ons bellen? Wanneer uw kind niet echt ziek is, maar ook niet helemaal gezond, vertel dit dan even aan de pedagogisch medewerkers bij het brengen, en zorg dat u bereikbaar bent. Vaak helpt de afleiding het kind om zich iets prettiger te voelen, maar mocht het niet gaan, dan moet hij/zij eerder naar huis kunnen.

Bij koorts en bij sommige besmettelijke ziekten is het verstandiger om uw kind niet naar de groep te laten komen. Wij houden ons aan de richtlijnen van de GGD. Daarbij is thuis dan gewoon de beste plek om beter te worden.

Het spreekt voor zich dat wij hoofdluis graag weg houden uit de groep. Mocht uw kind hoofdluis hebben, dan moet u dit eerst behandelen. Daarna mag uw kind gewoon komen. Laat de pedagogisch medewerkers alstublieft wel weten dat uw kind hoofdluis heeft, zodat we kunnen proberen verdere verspreiding tegen te gaan. En onthoud: schaamte is onnodig, hoofdluizen komen het liefst op schone haren! Voor informatie over het behandelen van hoofdluis kijkt u dan op https://www.zorgwijzer.nl/zorgwijzers/hoofdluis.

Kleding en meegebracht speelgoed
Het is een goed idee om uw kind kleding aan te trekken die een beetje vies mag worden. Makkelijke kleding bevordert de zelfredzaamheid, en is zeker voor peuters die zindelijk worden of al zijn, heel fijn. Natuurlijk mag uw kind een knuffeltje meenemen, maar bedenk dat van thuis meegebracht speelgoed en knuffeltjes ook stuk kunnen gaan of kwijt kunnen raken. Natuurlijk doen wij ons best om dit te voorkomen, maar het is wel voor uw eigen risico.

Eten, drinken en traktaties
Wij verwachten dat uw peuter gegeten heeft voordat hij/zij naar Ghijs komt. Op het afgesproken tijdstip krijgen de peuters melk en een kaakje van de pedagogisch medewerkers. Indien uw peuter koemelkallergie heeft, vragen wij u zelf een pakje drinken mee te geven. Graag hierop duidelijk de naam van uw kind vermelden. U kunt dit pakje op de kast naast het zwaairaam zetten. In alle andere gevallen krijgt uw kind dus melk van ons. Verder mag er op de groep niet gegeten of gedronken worden. Peuters die jarig zijn, mogen natuurlijk trakteren. We vinden het heel fijn als de traktatie klein en gezond is. Voor leuke gezonde ideeën kunt u kijken op http://www.gezondtrakteren.nl. Soms zijn er peuters met allergieën op de groep. De pedagogisch medewerkers kunnen u vertellen of er in de groep van uw kind peuters zijn die bepaalde voedingsstoffen niet mogen. Een verjaardag wordt overigens op Ghijs uitgebreid gevierd met de vriendjes en vriendinnetjes en de juffen en natuurlijk ook met mamma of pappa erbij. Wij vragen u tijdig met de groepsmedewerkers te bespreken wanneer de verjaardag in de groep gevierd kan worden.

Samenwerking

Peuterspeelzaal Ghijs is gehuisvest in de dependance van de Julianaschool en werkt nauw samen met deze basisschool. Via bijgaande button kunt u klikken naar de website van de Julianaschool:

Naar de website van de Julianaschool

Zorgen en vervelende gebeurtenissen

We hopen dat uw peuter een voorspoedige ontwikkeling doormaakt en een fijne tijd heeft bij Ghijs. Wanneer de pedagogisch medewerkers zich zorgen maken of er iets vervelends gebeurd is, dan zullen zij dit altijd met u bespreken. Maakt u zich zelf zorgen of vindt u dat er iets vervelends is gebeurd? Bespreek dit dan alstublieft, zodat we samen met u naar een oplossing kunnen zoeken.

Aan het einde van de peuterperiode vullen de pedagogisch medewerkers een overdrachtsformulier in. U wordt dan uitgenodigd voor een ‘overdrachtsgesprek. Hierin wordt het overdrachtsformulier besproken dat met uw kind mee gaat naar de nieuwe school.

Wij hopen dat uw peuter met veel plezier bij ons naar de peutergroep zal komen. Wij dragen graag ons steentje bij om dit doel te bereiken.

Bekijk hier het GGD Rapport

 

 • Contact

  Janneke Timmer
  Postadres : Forum 112, 3176 TC Poortugaal
  Telefoon : 010 - 501 19 50 op maandag en donderdag tussen 09.00 en 11.00 uur
  Emailadres : info@peuterwerk-albrandswaard.nl
  Tijdens de schoolvakanties is de administratie gesloten.