Heerlijke peuterreis voor peuters van De Blokkendoos

Foto peuterreis De Blokkendoos 4

Tijdens het huidige Thema “Kikkers” op De Blokkendoos werd het de hoogste tijd voor de peuters om de kikkervisjes te verruilen voor dieren die een hoger ‘aaigehalte’ hebben dan die glibberige kikkervisjes en kikkertjes. Dus op naar Kinderboerderij De Oedenstee in Hoogvliet!

Vol spanning achterop de fiets bij papa, mama, oppas of oma en gezellig samen met de juffen mochten de peuters afgelopen week hun tocht beginnen vanaf de peuteropvang, die deel uitmaakt van Stichting Peuterwerk Albrandswaard.

Eenmaal aangekomen kregen alle begeleiders van de nieuwsgierige kleine bezoekers een blad mee met daarop een aantal vragen die, al wandelend door de boerderij, beantwoord konden worden. Een heuse speurtocht dus! Want welke dieren geven ons melk? Hoe heet een baby van een kip? En van wie is deze staart? Via grote foto’s werden de vragen voor onze kleine wereldburgers verduidelijkt. Wat viel er weer veel te zien en te kroelen met al die schattige dieren….geitjes, konijntjes en lammetjes, maar ook liepen er kippen en een pauw met zijn prachtige veren. Na alle vragen te hebben beantwoord, kregen de dappere wijsneusjes een verrassing bij de juf: een voorleesboek over Kikker van schrijver Max Velthuys.

Verschillende begeleiders hadden ook dit keer van alles gebakken en zodoende kon zowel groot als klein genieten van een rijk gevulde tafel vol lekkernijen tussen het ontdekken en spelen door. Als klap op de vuurpijl kregen de peuters nog een heerlijk ijsje. Maar het mooiste cadeau van die ochtend, waar iedereen het over eens  was, was………. het prachtige weer!!!!

Foto peuterreis De Blokkendoos 3

 

 

Foto peuterreis De Blokkendoos 2

 

 

 

Foto peuterreis De Blokkendoos