Herfsttocht voor peuters Pinokkio

Heel even kleurden de straten van Poortugaal- en Rhoon Noord afgelopen week zowaar een beetje oranje. Niet vanwege een voetbalwedstrijd…nee…de peutergroepen van Pinokkio van Stichting Peuterwerk Albrandswaard waren op weg naar het bos bij het kasteel van Rhoon. Achterop de fiets bij papa, mama, opa of oma zaten kleine kabouters met oranje puntmutsjes op en ietwat rode wangen van de spanning. Zij mochten op herfsttocht gaan !!!

Eenmaal aangekomen gingen zij in groepjes langs kleurrijke paden op avontuur. Na enige wijze lessen van de boswachter hoefden zij enkel maar de kabouters met hun verhaaltjes te volgen en ontdekten ondertussen heel wat natuur op de route. Al snoepend van een sappig appeltje werden paddenstoelen met spiegeltjes van onderen begluurd, bladeren bestudeerd, werd er hout gesprokkeld en vogels met verrekijkers gespot. Ook mochten de dapperen onder ons ‘slootje’ springen en kwam het uiteindelijke doel naderbij…..Nog even wat rode paddenstoelen volgen en….

Daar…aan het eind van het bos woonde kabouter Klauter in zijn knusse huisje. Hij zat al klaar met het nodige lekkers voor zijn kleine kaboutervriendjes. Dat smaakte toch wel heerlijk na zo’n frisse wandeling!

foto kabouter