Het team van De Blokkendoos mist hun peuters!

Beste ouders van De Blokkendoos,

 

Het zijn voor ons allemaal rare weken. In de afgelopen dagen zijn wij juffen al druk bezig geweest om telefonisch contact met u te zoeken, omdat wij toch graag op de hoogte willen blijven hoe het met alle kinderen en ook met u gaat. Op dit moment hebben wij bijna alle ouders gesproken en bij enkelen hebben we de voicemail ingesproken.

 

Wij missen de kinderen erg. Het contact met ze, hun enthousiasme en streken, de grappen en het plezier tijdens het spelen. We zijn daarom alvast nieuwe thema’s aan het voorbereiden voor als de groepen weer mogen gaan draaien.

 

Wij vinden het erg leuk om te horen dat veel ouders met hun kind(eren) aan de slag zijn gegaan met de activiteiten en opdrachtjes, die eerder per email zijn toegestuurd. Bedankt voor alle leuke en lieve reacties. Het kan soms een hele uitdaging zijn om de kinderen bezig te houden, zeker wanneer we dan zo beperkt zijn in onze bewegingsvrijheid, en ook omdat veel ouders nu vanuit huis werken terwijl de kinderen thuis zijn. Geen gemakkelijke opgave, dat begrijpen wij heel goed en wij wensen iedereen dan ook veel sterkte hierbij.

 

We hoorden dat veel kinderen de peuterspeelzaal missen. We hebben daarom een filmpje gemaakt van het voorleesboek “Dottie’s eieren” met twee bijbehorende liedjes. Daarnaast willen we u titels  van enkele  kinderliedjes  geven. De liedjes zijn te beluisteren en te bekijken via onderstaande links.  U kunt de hele link kopiëren en plakken in Google.

https://youtu.be/noGWNGszXvA

https://youtu.be/KevZIXl1r2k

https://youtu.be/TYoz6_8HcfU

K3 handjes wassen (YouTube)

Een Koetje en een kalfje die liepen door de wei  (YouTube)

Poesje mauw, hondje waf en kipje tok  (YouTube)

We horen graag hoe het met iedereen gaat. Dus wanneer er leuke, mooie, grappige maar ook moeilijke of verdrietige momenten zijn: deel ze gerust met ons door ons te mailen naar info@peuterwerk-albrandswaard.nl. Uw berichtjes zullen naar ons worden doorgezet.

Wij hopen dat alle maatregelen van de overheid goede resultaten op gaan leveren en dat we de kinderen en u weer snel kunnen zien. Tot die tijd proberen wij contact te houden. Wij wensen iedereen sterkte en gezondheid toe!

Namens peuteropvang De Blokkendoos,

Bea, Silvana en Carola