Koningsspelen op De Speeldoos

Op De Speeldoos hadden we een paar weken voor koningsdag het thema Bas en het Koningshuis geïntroduceerd. De Stichting Peuterwerk Albrandswaard werkt met intermediair Bas en VVE. Het VVE-programma Doe meer met Bas richt zich op de ontwikkeling van kinderen. De combinatie van spelen, leren en werken stimuleert de kinderen in hun ontwikkeling.

De poppenhoek op Peuteropvang De Speeldoos, was een mooi paleis geworden, met een servies van porselein, een koningsmantel en voor koning Maxima een mooie hoed met bijpassende jurk. Alles stond in het thema van onze koning en het koningshuis, met de creatieve activiteiten, het voorlezen en de educatieve spelletjes.

Voor de peuters was de themaposter met de afbeeldingen van Koning Willem Alexander, Koningin Maxima, het paleis en de Nederlands vlag het duidelijkste. Na een paar weken wisten de peuters heel goed wie de koning van Nederland was.

Het thema werd afgesloten met Koningsspelen. In de speelhal stonden allemaal spelletjes klaar als koekhappen, blikken gooien, eierrace en ballengooien. Met de extra hulp van ouders werd er in kleine groepjes deelgenomen aan de spelletjes. De peuters genoten en na afloop was er voor iedereen oranje limonade en een oranje koek of soes.

IMG-20180426-WA0002 (002)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG-20180313-WA0003 (002)

 

IMG-20180426-WA0006 (002)