Lampionoptocht

Nog niet helemaal bij gekomen van de Sinterklaas drukte hebben we samen met de peuters de kerstboom in de groep opgetuigd. De peuters zongen nog steeds uit volle borst de Sinterklaas liedjes en dat is heel begrijpelijk in deze drukke tijd.

Alles in het lokaal staat nu in het teken van kerst: de kring gesprekjes, de creatieve activiteiten zoals het verven van een mooie kerstboom en de voorleesboekjes. Inspelend op de fantasie en de belevingswereld van de peuter sluit het boekje “Rikkie wil een kerstboom” van de schrijver Guido van Genechten hier heel goed op aan. We hebben het in deze periode allemaal heel druk, maar tijd maken voor kleine dingen, genieten van elkaar en de mede mens, is toch eigenlijk veel belangrijker.

 

Op donderdagavond 13 december had het team van De Speeldoos voor alle ouders en hun familieleden een lampionnenoptocht georganiseerd. In de groep hebben we hierover verteld en alle peuters kregen een eigen lampion, waar ze deze avond mee konden stralen: een klein lichtje in deze donkere tijd.

Eindelijk was het dan zo ver, alle ouders en kinderen verzamelden zich op het plein van peuteropvang De Speeldoos en even later trok een vrolijke stoet lichtjes door de woonwijk.

De peuters genoten, hoewel het deze avond erg koud was. De allerkleinsten zaten lekker warm in de kinderwagen. Aan het einde van de tocht was er voor iedereen een beker warme chocolademelk en een oliebol, een symbolisch gebaar om met elkaar het “oude” jaar af te sluiten.

 

In de laatste week voor de kerstvakantie hebben we op alle groepen voor de peuters nog een kerstontbijt, gezellig samen zijn en samen eten. Na de kerstvakantie zien we elkaar weer in het nieuwe jaar.

Foto bij lamionoptocht