Lentekriebels voor de peuters van Pinokkio

Hoera! Het is weer lente!!  Zo ook op de peutergroepen van Pinokkio.

Het lokaal ziet er weer fris en fruitig uit en momenteel maken de peuters kennis met verschillende natuurelementen. Zo staat er een heus terrarium in het lokaal waarin reuze slakken hun welbekende, vooral relaxte,  leventje leiden. Wat eten zij eigenlijk allemaal? Verder leren de nieuwsgierigen onder ons ook van alles over mieren, lieveheersbeestjes of vliegen….En waar komen tomaatjes toch vandaan?

En dus staat er tegenwoordig naast het terrarium ook een kleine kas te bewonderen en werden er druk zaadjes van tomaten, paprika’s en sterkers gezaaid. Inmiddels weten onze wijsneuzen bijvoorbeeld al dat zonder aarde, licht, warmte en water de plantjes niet willen groeien en worden deze plantjes bijzonder goed vertroeteld door onze kleine agrariërs!

Daarnaast verfden zij ook prachtige bomen met vogelnestjes erin en knutselden zij kleine konijntjes met een pluizig wiebelstaartje. Want ook dat hoort allemaal bij de lente. En wat komt er vóór de lente….? En wat erna…?

Heel veel te ontdekken dus! Spelenderwijs is het verbazingwekkend wat deze peuters allemaal leren en inmiddels weten over al deze dagelijkse dingen die zo vanzelfsprekend lijken maar stuk voor stuk kleine wondertjes zijn!

foto Pinokkio