Nieuws De Blokkendoos

Kikker in de sneeuw

Beste ouders en peuters van de Blokkendoos

 

Weten jullie nog dat we heel kort van een beetje sneeuw konden genieten?

Bas vond het geweldig dat hij met de juf mee naar buiten mocht om te sleeën

en de koude sneeuw te voelen.

Kikker vindt juist helemaal niks aan die koude sneeuw.

Daar gaat het boek over dat Bas samen met de juf gaat lezen.

Wij hopen dat jullie het nog even volhouden om thuis te blijven.

We hopen elkaar heel snel en gezond weer te zien!

 

Bas, juf Carola, juf Bea en juf Silvana

 

Uw  link: https://youtu.be/XGwKOj6fBW8

Kikker sneeuw        

What do you want to do ?

New mail

Lees verder...

Spannende tijden voor de peuters van peuterspeelzaal De Blokkendoos

Met de aankomst van Sinterklaas in ons land breken er voor de peuters weer leuke maar toch ietwat spannende weken aan. Op peuterspeelzaal De Blokkendoos lijkt het soms wel Het grote Pietenhuis, waar de Sint momenteel verblijft….want wat hebben de kleine Pietjes en Sintjes het druk met verkleden in de huishoek van de peuterspeelzaal!

Voor wie dat een beetje té spannend is, kan aan de plaktafel ook een schoorsteen geplakt of een ritje gemaakt worden door het lokaal op het paard van Sinterklaas: “O zo snel”. En wanneer straks de Sintvieringen dáár zijn in alle groepen, mogen de peuters ook nog allerlei lekkers versieren én hun eigen cadeau uitkiezen aan het eind van de morgen!

Sprekend over cadeaus….

De Blokkendoos heeft onlangs meegedaan aan een Goede Doel actie van Tekenfund. Hierbij gingen de peuters aan de slag voor Stichting Jarige Job. Voor kinderen van gezinnen die weinig of niets te besteden hebben wanneer zij jarig zijn. De mooiste creaties kwamen hier uit voort bij de peuters. Dit kon men dan kopen via een eigen website van iedere peuter. De opbrengst van dit doel is een mooi bedrag van €173,91 geworden! Met grote dank aan de ouders van de peuters van De Blokkendoos voor hun medewerking!!

schoorsteen plakken

Lees verder...

Handjes uit de mouwen!!!

Wat een feest was het op De Blokkendoos, alle handjes van de peuters gingen uit de mouwen. Want er mocht gestempeld worden met verf. De kinderen mochten samen met de juf twee afbeeldingen uitkiezen, te weten een olifant, een vis, een rups, een pauw, een kip of een bloem en een kerstboom, een rendier of een kerstman. En daar gingen de handjes in de verf !!! Bij de meeste kinderen ontstond er een grote glimlach op het gezicht, enkele kinderen ervaarden dit voor de eerste keer en vonden het maar vies. Snel handen wassen en uitkijken dat er niet onderweg een paar verfhandjes achterblijven.

De tekeningen werden gemaakt voor Tekenfund ; via Tekenfund willen wij geld inzamelen voor het goede doel: Stichting Jarige Job. Deze stichting trakteert kinderen uit de armste gezinnen van Nederland op een verjaardagsbox, zodat zij een onvergetelijke verjaardag kunnen hebben. Op deze manier werken de kinderen van De Blokkendoos indirect mee aan een mooie verjaardag voor leeftijdsgenootjes.

Alle ouders hebben de schitterende verfhandtekeningen van hun kind(eren) op een folder afgedrukt mee naar huis gekregen en kunnen via een eigen webshop op Tekenfund.nl leuke spulletjes bestellen. Te weten: placemats, gymtassen, magneten, brooddozen e.d. en zelfs kerstkaarten. De kinderen hebben hun best gedaan om voor hun lieve ouders, opa’s/ oma’s en andere familie een super mooi aandenken te maken.

Hoe leuk is het om in de decembermaand een zelfgemaakte kerstkaart op de deurmat te vinden?!

foto handjes uit de mouwen

Lees verder...

Peuters aan de rol……………..

De zomervakantie ligt al weer even achter ons. Zo ook voor de peuters van peuterspeelzaal De Blokkendoos. Wat zijn ze allemaal gegroeid in die paar weken! En niet alleen in lengte maar ook in hun ontwikkeling. Tijd voor een nieuw thema: zindelijkheid in dit geval. Want wat is dit eigenlijk? Dit bespreken we dan ook uitgebreid met onze wijsneusjes. Er worden boekjes voorgelezen en ook komen er veel woorden steeds weer terug. Hierbij stimuleren we de taalontwikkeling en via spelletjes en knutselwerkjes ook de motoriek. Ze gaan druk aan de slag met verschillende materialen zoals wc-rollen, maken hun eigen ‘toiletbril’ bijvoorbeeld en doen een spel met toiletpapier. Tijdens kringgesprekjes komt ook de sociaal-emotionele ontwikkeling aan bod: ze leren te luisteren naar elkaar, elkaar te helpen of samen te werken. Maar het allerleukste is wel wanneer zo’n kleine maar toch o zo grote peuter vol trots vertelt, dat hij of zij helemaal zelf naar het toilet kan. Dáár worden we allemaal blij van!

Peuters aan de rol

Lees verder...

Vormen en kleuren

Na een hele lange tijd van gedwongen thuisblijven, zoals zovelen, mochten ook de peuters van De Blokkendoos weer naar de peuterspeelzaal. Hoera !! Dat was wél even wennen allemaal! Inmiddels doen de kleine wijsneusjes de naam van hun speelzaal eer aan want het nieuwe thema waar zij aan werken betreft : Vormen en Kleuren.

Hierbij komen verschillende ontwikkelingsgebieden zoals de denk-, reken-, motorische-, en taalontwikkeling spelenderwijs aan bod. Basiskenmerken die we bijvoorbeeld uit onze omgeving kennen. Een rechthoek zou een deur kunnen zijn of een driehoek een verkeersbord. Ook de basiskleuren en alle kleuren daaromheen worden geoefend én ze leren op kleur te sorteren. Een zelfgemaakte doos met gekleurde kokers en knijpertjes vinden ze helemaal geweldig! En zo werd er regelmatig voorgelezen uit het boekje over Elmer, een olifant met alle kleuren van de regenboog. Al met al een geslaagd thema. We hopen dan ook dat de ouders in de dagelijkse gang iets terug horen van hun peuter en hier net zo enthousiast mee aan de slag zullen gaan!

Kleuren sorteren De Blokkendoos

Lees verder...

De juffen lezen voor

Beste ouders en peuters van De Blokkendoos,

Juffrouw Silvana leest het boek “Van top tot teen” voor waarbij de kinderen de bewegingen mee kunnen doen. Bas luistert naar het boekje over bewegingen die Da en Dee maken, hier kunnen de kinderen ook bij meedoen. En juf Bea leest het boekje “ De wiebelbillenboogie” voor. Ze zingt het liedje in een apart filmpje  nogmaals, zodat de kinderen mee kunnen zingen.

Verder vindt u in deze brief een link naar een filmpje van een kind dat enthousiast laat zien dat bewegen erg leuk is. Het spel dat hij speelt heeft u al eerder via de mail ontvangen. We sturen het nogmaals met deze brief mee.

De links voor de komende weken zijn:

https://youtu.be/zqIS_KwTgPQ

https://youtu.be/3XuYKr2-K40

https://youtu.be/Fb7cDecb24E

https://youtu.be/8ew4WFPFiug

https://youtu.be/5mwx5POF-D4

Veel plezier en alvast fijne meivakantie!

Juf Silvana, juf Carola en juf Bea

Lees verder...

Juf Bea en juf Carola lezen voor

Beste ouders,

We hebben deze week een tweetal boekjes voor u klaar staan die zowel door juf Bea (Lentekriebels) als door juf Carola (Bobbi in de lente) worden voorgelezen.

Juffrouw Silvana laat zien hoe u met uw kind(eren) kan “Toveren”. Er worden een aantal dieren neergelegd. Deze worden samen met uw kind bekeken en benoemd. Vervolgens gaat er een doek over en wordt de toverspreuk uitgesproken. Na het weghalen van het doek is/zijn er (een) dier(en) verdwenen. Uw kind mag “raden” welk dier(en) ontbreekt/ontbreken. U kunt natuurlijk ook andere materialen gebruiken om te toveren. Deze activiteit stimuleert de taal, de cognitieve ontwikkeling, de sociaal-emotionele ontwikkeling samen met het geheugen.

Wij wensen u en uw peuter veel plezier hiermee!

https://youtu.be/w3SLA9La0sU

https://youtu.be/MU3K1r7K_Cg

https://youtu.be/yZuw2JNPxLw

https://youtu.be/sdyaKfkSCHA

 

Lees verder...

Bericht van de juffen van De Blokkendoos

Beste ouders en peuters van De Blokkendoos,

We zitten inmiddels meer dan 3 weken thuis en ondanks dat we de kinderen erg missen, vliegt de tijd voorbij.

Via YouTube kunt u samen met uw kind(eren) een voorleesboek beluisteren. Deze keer gaat het boek over “We hebben er een geitje bij!”. Uw kind(eren) krijgt eerst een uitnodiging om mee te gaan naar de kinderboerderij en  vervolgens kan uw kind(eren) het voorleesboek bekijken en beluisteren.

De twee liedjes die zijn toegevoegd horen bij dit thema en zijn ter bevordering van de taalontwikkeling van uw kind(eren). Daarbij is herhaling erg belangrijk !!!

 

Links van deze week

(U kunt de hele link kopiëren en plakken in Google):

https://youtu.be/EuZdBGjkk7s

YouTube   parapluutje  parasolletje

YouTube   er liggen bolletjes in de grond

 

Wij wensen u allen sterkte en gezondheid toe!

 

Namens peuteropvang De Blokkendoos,

Bea, Silvana en Carola

Lees verder...
 • Contact

  Janneke Timmer
  Postadres : Forum 112, 3176 TC Poortugaal
  Telefoon : 010 - 501 19 50 op maandag en donderdag tussen 09.00 en 11.00 uur
  Emailadres : info@peuterwerk-albrandswaard.nl
  Tijdens de schoolvakanties is de administratie gesloten.