Nieuws Pinokkio

Zomerfeest op peuterspeelzaal Pinokkio

De laatste twee dagdelen was het op de peutergroepen van peuterspeelzaal Pinokkio een drukte van jewelste…. De boeren waren vertegenwoordigd, mannen in pak mét vlinderstrik, prinsessen en ridders…Wat was er toch aan de hand daar?

Het was feest !!! Alle peuters, maar ook de vier juffen, mochten verkleed komen om met elkaar zo het jaar tóch nog gezellig af te sluiten. Na wat best een roerig en bijzonder jaar genoemd mag worden mochten de peuters nu, na een poosje vrij spelen, allerlei spelletjes doen zoals eendjes hengelen, blik-gooien, sjoelen, ballonnen de lucht in helpen of even lekker een luchtje scheppen door te fietsen op het schoolplein. Of wie zich wilde laten schminken als vlinder of tijger bijvoorbeeld, kon zich melden bij de juf.

Ondertussen waren de juffen binnen ook druk bezig met tafels dekken, want als klap op de vuurpijl stonden er heerlijk zelfgebakken pannenkoeken voor iedereen klaar. Wat hebben ze lekker zitten smullen na zoveel leuke activiteiten!! Als laatste nog een vakantiepresentje mee naar huis waar de peuters, na zo’n gezellige morgen, vast moeite hadden hun oogjes open te houden. Heel graag tot volgend schooljaar allemaal!

Zomerfeest Pinokkio

Lees verder...

Een onderwaterwereld op peuterspeelzaal Pinokkio

Allereerst een groot applaus voor alle peutertjes. Wat hebben ze dat afgelopen week goed gedaan hè, zo helemaal alleen de drempel van Pinokkio overstappen. En ook onze complimenten voor u als ouders! Wat is het prettig verlopen de afgelopen week en wat zijn de peuters “gegroeid”. Leuk om te zien!

De komende weken werken we met de peuters over de “ONDER WATER WERELD”. Afgelopen week hebben we al een visje geplakt. Deze leuke visjes zijn allemaal te bewonderen “in de zee” op het raam.

We praten in de kringen met elkaar over de dieren die onder water leven. We bekijken platen van vissen, haaien, inktvissen en andere zeedieren. We lezen boekjes over o.a. klein wit visje en over het mooiste visje van de zeeOok op “rekengebied” gaan we aan de slag. We sorteren landdieren en zeedieren. We bekijken en tellen mooie schelpen. En we leren wat drijven en zinken is. Blijft een potlood drijven of zinkt het? En een schelp? Verder zoeken we de juiste kleur bij de juiste vis en bij mooi weer vangen we “visjes” in de watertafel!

Ook gaan we lekker aan de slag aan de plaktafel, we knippen, prikken, verven en plakken erop los. We maken zeedieren en gaan met zelf hardende klei aan de slag met de oudste peuters. Met de jongste peuters verven we een visje met vingerverf. Ook kunnen de peuters heerlijk spelen met alle zeedieren die we op Pinokkio hebben. We hebben er nu al heel veel zin in!

walvis

Lees verder...

Weer naar peuterspeelzaal Pinokkio!

Beste peuters en ouders van Pinokkio,

Het is bijna zover! Dan zien we elkaar weer op Pinokkio.

In het protocol heeft u al kunnen lezen dat het een beetje anders gaat dan we gewend zijn, maar dat gaat vast helemaal goed komen. Wij zijn er helemaal klaar voor om uw kind op te vangen en de veiligheid en de knuffels te geven die hij of zij nodig heeft!

Om de overstap van thuis naar peuterspeelzaal Pinokkio iets makkelijker te maken, heeft Bas alvast een kijkje genomen in de groep. Door samen met uw peuter dit filmpje te bekijken, ziet uw kind alvast over welk thema we gaan werken en wat we de eerste week gaan knutselen.

Juf Saskia is ook aan het “kokkerellen” gegaan en in het onderstaande filmpje laat ze zien hoe je thuis zelf klei kan maken. Dit is de klei die we altijd op Pinokkio gebruiken, superfijn voor peuters om mee te spelen! Helaas kan dat nu even niet bij ons, maar thuis wel!

https://youtu.be/d1j2cObGZU4

https://youtu.be/J35kOEgG-gs

We zien elkaar in ieder geval vanaf volgende week!

Tot snel!

pinokGroetjes Saskia, Bea en Eveline

Peuterspeelzaal Pinokkio

 

Lees verder...

Over beren en muizen………………….

Beste ouders en peuters,

Wat fijn dat we elkaar na de meivakantie weer kunnen zien op Pinokkio!

Er wordt hard gewerkt aan het protocol voor de peuterspeelzalen van Stichting Peuterwerk Albrandswaard.

Zodra dit protocol klaar is, zal u deze via de mail ontvangen.

 

Ook zijn we hard bezig met het nieuwe thema voor na de vakantie. Daarover krijgt u volgende week meer informatie.

Voor deze week kunt u via de onderstaande linkjes weer samen met uw peuter twee filmpjes bekijken.

https://youtu.be/4xkYcSDyUHs

https://youtu.be/emceysFCgiA

Mochten jullie het leuk vinden om foto’s of filmpjes naar ons te sturen, mag u ze gerust mailen naar info@peuterwerk-albrandswaard.nl. Uw berichtjes zullen naar ons worden doorgezet.

 

Wij wensen iedereen heel veel sterkte, gezondheid en een fijne vakantie toe!

 

Groetjes Saskia, Bea en Eveline

Peuterspeelzaal Pinokkio

huishoek

Lees verder...

Nieuwe avonturen van Bas

Beste peuters en ouders van Pinokkio,

 

Hopelijk gaat alles goed bij jullie thuis!

Weer even een berichtje van ons met linkjes van de nieuwe filmpjes.

Bas heeft het erg naar zijn zin bij juf Saskia. Hij is weer lekker op pad geweest!

Hij heeft veel avonturen beleefd!

 

De filmpjes van deze week zijn te zien via de onderstaande linkjes.

 

https://youtu.be/ke1A8cEAgU8

 

https://youtu.be/n0oijQi5JOk

 

https://youtu.be/G_SejaXl-Qc

 

Bedankt voor de leuke foto’s en filmpjes die we al gehad hebben. Fijn om de peuters weer even te zien!

 

Bas

 

Mochten jullie het leuk vinden om foto’s of filmpjes naar ons te sturen, dan mag u ze gerust mailen naar info@peuterwerk-albrandswaard.nl. Uw   berichtjes zullen naar ons worden doorgezet.

 

Hopelijk zien we elkaar snel! We wachten met spanning de persconferentie van vanavond af……….

Wij wensen iedereen heel veel sterkte en gezondheid toe!

 

Groetjes Saskia, Bea en Eveline

Peuterspeelzaal Pinokkio

Lees verder...

Juf Eveline is alleen op Pinokkio en zoekt de kinderen, juf Bea en juf Saskia en Bas!

Beste peuters en ouders van Pinokkio,

 

We hebben u gelukkig al via de telefoon gesproken. Het was fijn om te horen dat het goed gaat met iedereen!

Helaas moeten we het even zonder elkaar doen.

Omdat wij jullie erg missen, hebben we een aantal filmpjes gemaakt.

Elke week plaatsen we een filmpje op ons YouTubekanaal. We sturen u dan een mail met een link, zodat u het filmpje kan openen.

We hopen met deze filmpjes Pinokkio toch een beetje naar jullie huiskamer te halen.

 

Het filmpje van deze week is te zien via de onderstaande link.

 

https://youtu.be/pcv1PEZShno

 

 

We horen graag hoe het met iedereen gaat. Dus wanneer er leuke, mooie, grappige maar ook moeilijke of verdrietige momenten zijn: deel ze gerust met ons door ons te mailen naar info@peuterwerk-albrandswaard.nl. Uw berichtjes zullen naar ons worden doorgezet.

 

Wij hopen dat alle maatregelen van de overheid goede resultaten op gaan leveren en dat we de kinderen en u heel snel weer kunnen zien. Tot die tijd houden we contact d.m.v. een belletje, een mailtje of een filmpje.

Wij wensen iedereen heel veel sterkte en gezondheid toe!

Groetjes Saskia, Bea en Eveline

Peuteropvang Pinokkio

 

Bas

Lees verder...

Herfsttocht voor peuters Pinokkio

Heel even kleurden de straten van Poortugaal- en Rhoon Noord afgelopen week zowaar een beetje oranje. Niet vanwege een voetbalwedstrijd…nee…de peutergroepen van Pinokkio van Stichting Peuterwerk Albrandswaard waren op weg naar het bos bij het kasteel van Rhoon. Achterop de fiets bij papa, mama, opa of oma zaten kleine kabouters met oranje puntmutsjes op en ietwat rode wangen van de spanning. Zij mochten op herfsttocht gaan !!!

Eenmaal aangekomen gingen zij in groepjes langs kleurrijke paden op avontuur. Na enige wijze lessen van de boswachter hoefden zij enkel maar de kabouters met hun verhaaltjes te volgen en ontdekten ondertussen heel wat natuur op de route. Al snoepend van een sappig appeltje werden paddenstoelen met spiegeltjes van onderen begluurd, bladeren bestudeerd, werd er hout gesprokkeld en vogels met verrekijkers gespot. Ook mochten de dapperen onder ons ‘slootje’ springen en kwam het uiteindelijke doel naderbij…..Nog even wat rode paddenstoelen volgen en….

Daar…aan het eind van het bos woonde kabouter Klauter in zijn knusse huisje. Hij zat al klaar met het nodige lekkers voor zijn kleine kaboutervriendjes. Dat smaakte toch wel heerlijk na zo’n frisse wandeling!

foto kabouter

Lees verder...
 • Contact

  Janneke Timmer
  Postadres : Forum 112, 3176 TC Poortugaal
  Telefoon : 010 - 501 19 50 op maandag en donderdag tussen 09.00 en 11.00 uur
  Emailadres : info@peuterwerk-albrandswaard.nl
  Tijdens de schoolvakanties is de administratie gesloten.