Nieuws Pinokkio

Muis op de boerderij!!!

Beste peuters en ouders van Pinokkio,

Hierbij sturen we jullie nog twee voorleesverhaaltjes van Muis. Het eerste voorleesverhaal gaat over Muis op de boerderij. We hebben ook nog vier YouTube-linkjes toegevoegd. Het eerste filmpje is nog een boerderijfilmpje van Muis en bij de andere drie filmpjes kunnen de peuters het echte leven op de boerderij ervaren.

Het daaropvolgende filmpje is het voorleesverhaal over Muis is jarig.

Daaronder staat nog een YouTube-filmpje over jarig zijn.

Muis boer

 

 

 

 

 

 

 

 

MUIS OP DE BOERDERIJ (voorleesverhaal met Bas) https://youtu.be/CVYuTx3zCSU

EXTRA FILMPJES OVER DE BOERDERIJ

Boerderij Muis

https://youtu.be/o9ZDGxI9Of4

 

Cis en Pepijn voeren mais aan het varken

https://youtu.be/qbY0iz_h88w

 

Inge op de boerderij

https://youtu.be/LBTKmFskGSM

 

Luuk verzorgt de paarden

https://youtu.be/FO0p8OCX1u4

 

MUIS IS JARIG! (voorleesverhaal met Bas) https://youtu.be/0keMd0aLmSM

EXTRA FILMPJE OVER JARIG ZIJN

Muis is jarig!

https://youtu.be/JgkJv2wcS9s

Muis jarig

Veel kijk- en luisterplezier!

 

Groetjes Saskia, Bea, Lisette, Nadine en Eveline

Peuterspeelzaal Pinokkio

What do you want to do ?

New mail

Lees verder...

Bas logeert bij juf Eveline

Beste peuters en ouders van Pinokkio,

 

Bas heeft een leuke week gehad bij juf Eveline. Hij is mee geweest naar het bos en heeft kennis gemaakt met hele leuke (huis) dieren.

Juf Bea komt hem vandaag ophalen. Nu mag Bas een weekje bij haar logeren. Daar heeft hij natuurlijk ook veel zin in!

 

De avonturen van Bas van de afgelopen logeerweek bij juf Eveline zijn te zien via de onderstaande link.

Veel kijkplezier!

https://youtu.be/UDTnjuZdEiE

Logeer bas

 

 

 

 

 

 

 

 

Volgende week meer nieuws over de logeerweek van Bas bij juf Bea.

We hopen jullie snel weer te spreken en te zien!

What do you want to do ?

New mail

Lees verder...

Twee voorleesboekjes over MUIS

Beste peuters en ouders van Pinokkio,

 

Zoals jullie weten logeert Bas deze week bij juf Eveline. Bas houdt net als de peuters erg van boekjes lezen, daarom willen de juffen alvast twee voorleesverhaaltjes over MUIS met de peuters delen:

Veel kijk- en luisterplezier allemaal!

 

https://youtu.be/M2CVHP9xL3c

https://youtu.be/O82p4gkyjvg

 

Binnenkort meer nieuws over de logeerweek van Bas bij juf Eveline. Bas heeft al wat beleefd!

Blijf gezond allemaal!

 

Groetjes van Saskia, Bea, Lisette, Nadine en Eveline

Beer

What do you want to do ?

New mail

Lees verder...

Bas logeert bij juf Saskia

Zoals jullie weten heeft Bas de afgelopen week bij juf Saskia gelogeerd. Hij heeft heerlijk gegeten en heeft zich echt niet verveeld. Juf Saskia moest zelfs een traantje laten toen juf Eveline hem vandaag op kwam halen.

Deze week logeert Bas gezellig bij juf Eveline en wat hij daar allemaal gaat beleven……dat zien jullie volgende week!

Veel kijkplezier met het filmpje van de logeerweek van Bas bij juf Saskia. Via onderstaande link is het filmpje te bekijken.

https://youtu.be/WizNY-Eqqkk

Bas logeert
Lees verder...

Herfsttaferelen op peuterspeelzaal Pinokkio

Nu het jaarlijks terugkerende herfsttochtje met de peuters van Pinokkio vanwege de corona omstandigheden niet mogelijk was, haalden zij de herfst gewoon naar binnen! Aan de hand van het prentenboek ” kleine muis zoekt een huis” werden allerlei activiteiten georganiseerd. Allereerst werd het boekje verteld in kleine- en grote kring maar ook uitgespeeld via een verteltafel met alle hoofdrolspelers uit het boek: een mol, konijn, das en beer. Met dit thema komen voorbereidend rekenen en de taalontwikkeling steeds voorbij, wat straks – wanneer de peuters eenmaal naar de basisschool gaan – goed van pas kan komen. Appels sorteren van klein naar groot bijvoorbeeld of het maken van appeltjes van klei wat ook de fijne motoriek stimuleert. Wat de peuters als extra leuk hebben ervaren, was toch wel het knutselen van een muizenholletje.  Hierbij mochten zij verven én een bos creëren met echte bladeren, beukennootjes of dennenappels. Ook de muis zelf mocht niet ontbreken natuurlijk! Verder kon er naar hartenlust gezorgd worden voor diverse kabouters en allerlei bosdieren in het lokaal. Van kleine mier of spin tot haas en beer. Het thema eindigde met een heuse poppenvoorstelling. Zo heeft iedereen tóch volop kunnen genieten!

DSC_3548

Lees verder...

Zomerfeest op peuterspeelzaal Pinokkio

De laatste twee dagdelen was het op de peutergroepen van peuterspeelzaal Pinokkio een drukte van jewelste…. De boeren waren vertegenwoordigd, mannen in pak mét vlinderstrik, prinsessen en ridders…Wat was er toch aan de hand daar?

Het was feest !!! Alle peuters, maar ook de vier juffen, mochten verkleed komen om met elkaar zo het jaar tóch nog gezellig af te sluiten. Na wat best een roerig en bijzonder jaar genoemd mag worden mochten de peuters nu, na een poosje vrij spelen, allerlei spelletjes doen zoals eendjes hengelen, blik-gooien, sjoelen, ballonnen de lucht in helpen of even lekker een luchtje scheppen door te fietsen op het schoolplein. Of wie zich wilde laten schminken als vlinder of tijger bijvoorbeeld, kon zich melden bij de juf.

Ondertussen waren de juffen binnen ook druk bezig met tafels dekken, want als klap op de vuurpijl stonden er heerlijk zelfgebakken pannenkoeken voor iedereen klaar. Wat hebben ze lekker zitten smullen na zoveel leuke activiteiten!! Als laatste nog een vakantiepresentje mee naar huis waar de peuters, na zo’n gezellige morgen, vast moeite hadden hun oogjes open te houden. Heel graag tot volgend schooljaar allemaal!

Zomerfeest Pinokkio

Lees verder...

Een onderwaterwereld op peuterspeelzaal Pinokkio

Allereerst een groot applaus voor alle peutertjes. Wat hebben ze dat afgelopen week goed gedaan hè, zo helemaal alleen de drempel van Pinokkio overstappen. En ook onze complimenten voor u als ouders! Wat is het prettig verlopen de afgelopen week en wat zijn de peuters “gegroeid”. Leuk om te zien!

De komende weken werken we met de peuters over de “ONDER WATER WERELD”. Afgelopen week hebben we al een visje geplakt. Deze leuke visjes zijn allemaal te bewonderen “in de zee” op het raam.

We praten in de kringen met elkaar over de dieren die onder water leven. We bekijken platen van vissen, haaien, inktvissen en andere zeedieren. We lezen boekjes over o.a. klein wit visje en over het mooiste visje van de zeeOok op “rekengebied” gaan we aan de slag. We sorteren landdieren en zeedieren. We bekijken en tellen mooie schelpen. En we leren wat drijven en zinken is. Blijft een potlood drijven of zinkt het? En een schelp? Verder zoeken we de juiste kleur bij de juiste vis en bij mooi weer vangen we “visjes” in de watertafel!

Ook gaan we lekker aan de slag aan de plaktafel, we knippen, prikken, verven en plakken erop los. We maken zeedieren en gaan met zelf hardende klei aan de slag met de oudste peuters. Met de jongste peuters verven we een visje met vingerverf. Ook kunnen de peuters heerlijk spelen met alle zeedieren die we op Pinokkio hebben. We hebben er nu al heel veel zin in!

walvis

Lees verder...

Weer naar peuterspeelzaal Pinokkio!

Beste peuters en ouders van Pinokkio,

Het is bijna zover! Dan zien we elkaar weer op Pinokkio.

In het protocol heeft u al kunnen lezen dat het een beetje anders gaat dan we gewend zijn, maar dat gaat vast helemaal goed komen. Wij zijn er helemaal klaar voor om uw kind op te vangen en de veiligheid en de knuffels te geven die hij of zij nodig heeft!

Om de overstap van thuis naar peuterspeelzaal Pinokkio iets makkelijker te maken, heeft Bas alvast een kijkje genomen in de groep. Door samen met uw peuter dit filmpje te bekijken, ziet uw kind alvast over welk thema we gaan werken en wat we de eerste week gaan knutselen.

Juf Saskia is ook aan het “kokkerellen” gegaan en in het onderstaande filmpje laat ze zien hoe je thuis zelf klei kan maken. Dit is de klei die we altijd op Pinokkio gebruiken, superfijn voor peuters om mee te spelen! Helaas kan dat nu even niet bij ons, maar thuis wel!

https://youtu.be/d1j2cObGZU4

https://youtu.be/J35kOEgG-gs

We zien elkaar in ieder geval vanaf volgende week!

Tot snel!

pinokGroetjes Saskia, Bea en Eveline

Peuterspeelzaal Pinokkio

 

Lees verder...

Over beren en muizen………………….

Beste ouders en peuters,

Wat fijn dat we elkaar na de meivakantie weer kunnen zien op Pinokkio!

Er wordt hard gewerkt aan het protocol voor de peuterspeelzalen van Stichting Peuterwerk Albrandswaard.

Zodra dit protocol klaar is, zal u deze via de mail ontvangen.

 

Ook zijn we hard bezig met het nieuwe thema voor na de vakantie. Daarover krijgt u volgende week meer informatie.

Voor deze week kunt u via de onderstaande linkjes weer samen met uw peuter twee filmpjes bekijken.

https://youtu.be/4xkYcSDyUHs

https://youtu.be/emceysFCgiA

Mochten jullie het leuk vinden om foto’s of filmpjes naar ons te sturen, mag u ze gerust mailen naar info@peuterwerk-albrandswaard.nl. Uw berichtjes zullen naar ons worden doorgezet.

 

Wij wensen iedereen heel veel sterkte, gezondheid en een fijne vakantie toe!

 

Groetjes Saskia, Bea en Eveline

Peuterspeelzaal Pinokkio

huishoek

Lees verder...
 • Contact

  Janneke Timmer
  Postadres : Forum 112, 3176 TC Poortugaal
  Telefoon : 010 - 501 19 50 op maandag en donderdag tussen 09.00 en 11.00 uur
  Emailadres : info@peuterwerk-albrandswaard.nl
  Tijdens de schoolvakanties is de administratie gesloten.