Nieuws Stichting Peuterwerk Albrandswaard

Hoe werken wij volgens coronaprotocollen op onze peutergroepen?

Onze peuterspeelzalen zijn gehuisvest in of bij basisscholen. Deze basisscholen draaien weer, maar met een aantal “spelregels”. Zo mogen ouders bijvoorbeeld niet meer binnen de hekken van de basisschool komen.

In overleg met de basisscholen is voor elke peuterspeelzaal van S.P.A. een protocol opgesteld. In dit protocol kunnen de ouders van de betreffende peuterspeelzaal lezen op welke manier wij op onze peutergroepen werken. Het protocol van elke peuterspeelzaal kunt u vinden onder “nieuws” van de betreffende peuterspeelzaal. Wanneer u klikt op “het poppetje” van één van onze vijf peuterspeelzalen op de HOME pagina, komt u bij de specifieke informatie van elke peuterspeelzaal. Onder “nieuws” vind u het protocol van die peuterspeelzaal.

 

 

Lees verder...

Wat voel ik?

Stop een paar voorwerpen in een bak met mais of rijst. U kunt ook voorwerpen in een zak verstoppen. Laat uw kind in de bak of zak voelen en raden welk voorwerp erin verstopt ligt.

Peuters vinden het leuk om te ontdekken en verschillende structuren te voelen. Deze activiteit bevordert de sensomotoriek.

sensomotoriek

Lees verder...

Paasslinger maken

Zo vlak voor Pasen geven wij u graag nog een leuke activiteit door.

Paaseieren slinger: Naast Paashazen en konijnen horen natuurlijk ook vrolijk gekleurde eieren bij Pasen. Maak er een vrolijke slinger van. Je kan ze naast elkaar hangen, of onder elkaar of gebruiken om met een satéprikker in de aarde te steken.

slinger

 

Slinger 2

 

Lees verder...

Bloemen

Knutselen van bloemen:

Met deze verschillende technieken zoals stempelen, smeren met handen en kwast, propjes maken, scheuren, stippen zetten en tekenen stimuleert u de motoriek van uw kind.

Ook door het gebruik van verschillende materialen: verf, crêpepapier, chenille draad, papier, wattenstaafjes, pasta, wol, plastic e.d. stimuleert u naast de motoriek de fantasie.zonnebloemen

 

 

bloemen wattenstaafjes

Lees verder...

Een ballenbaan maken

Een leuke activiteit voor de dreumesen!!!

Benodigdheden: keukenrollen of wc-rolletjes, plakband/tape, een stuiterballetje.

Maak een ballenbaan door  een aantal keukenrollen op bv. een deur te plakken. Laat uw dreumes het stuiterballetje er doorheen rollen. Succes verzekerd!

ballenbaan

Lees verder...

Vertelstenen

Print een aantal plaatjes uit. Knip ze uit en plak deze op een steen (of eventueel een kartonnetje). Neem drie stenen of kaartjes en vertel een verhaal bij de plaatjes.

Laat uw peuter het ook eens proberen…..

vertelstenen

Lees verder...
 • Contact

  Janneke Timmer
  Postadres : Forum 112, 3176 TC Poortugaal
  Telefoon : 010 - 501 19 50 op maandag en donderdag tussen 09.00 en 11.00 uur
  Emailadres : info@peuterwerk-albrandswaard.nl
  Tijdens de schoolvakanties is de administratie gesloten.