Nieuws Tinkerbell

Van kikkerdril tot kikker

De komende weken wordt er op peuterspeelzaal Tinkerbell gewerkt over het thema:

‘in en om de sloot’. Binnen dit thema zal de kikker centraal staan. De verrassing was dan ook groot toen bleek dat de juf een aquarium vol kikkerdril had meegenomen. Nieuwsgierig bekeken de peuters de kikkerdril en kwamen ze tot de conclusie dat dit toch echt helemaal niet op een kikker lijkt. Aan de hand van plastic diertjes, plaatjes en boeken zullen de peuters van alles gaan leren over de levensloop van de kikker.

Iedere ochtend wordt er vol verwachting in het aquarium gekeken….zouden er al kikkervisjes rond zwemmen? De peuters nemen hun taak erg serieus en hebben er veel zin in om de komende weken voor onze ‘nieuwe vriendjes’ te gaan zorgen.

Ook gaan de peuters aan de slag met het knutselen van een kikker en het stempelen van kikkerdril. Voor dit thema is ook de watertafel tevoorschijn getoverd. Hier kunnen de peuters heerlijk kledderen met water en spelen met kikkertjes en eendjes.

Ongetwijfeld zullen de peuters deze weken heel veel plezier gaan beleven aan dit leuke, leerzame thema!

kikkerdril (002)

Lees verder...

Thema Dieren

dieren

Na die heerlijke dagen vol zonneschijn begint de lente al een beetje te kriebelen. Zo ook op Tinkerbell.

De komende tijd zullen we met de peuters dan ook gaan werken rondom dit thema. We richten ons hierbij vooral op de dieren. De weken tot aan de meivakantie zullen er verschillende subthema’s aan bod komen.

Zo beginnen we met ‘dieren en hun jongen’. Rondom Pasen zijn ‘de dieren uit een ei’ aan de beurt. Als laatste behandelen we het thema ‘dieren in de sloot’. Over de laatste twee thema’s volgt later meer informatie.

Vanaf deze week gaan de peuters dus aan de slag met dieren en hun jongen. Hieronder kunt u lezen wat er allemaal aan de orde zal komen.

 

Spel en beleving:

 

Wat is er aan de hand met hondje Pip’

De juf heeft het idee dat er iets met hondje Pip aan de hand is. Pip blijft wat vaker

in haar mandje liggen en heeft soms geen zin in een wandelingetje. Ook eet ze haar bakje niet

helemaal leeg. Zou ze ziek zijn? Samen met de peuters bedenken we wat er aan de hand zou

kunnen zijn. Ook onderzoeken we haar van top tot teen. We besluiten goed voor haar te zorgen.

Als de peuters een paar dagen later weer op school komen blijkt wat er met Pip aan de hand was.

In haar mandje liggen drie lieve, kleine puppy’s…..

 

– In kleine groepjes mogen de peuters in de zandtafel een boerderij gaan bouwen.

 

– Modder maken: buiten maken we een bak vol modder. Ook nemen we de plastic varkentjes mee.

de peuters mogen lekker kledderen met de modder en spelen met de varkentjes.

 

Taalontwikkeling:

 

– Voorlezen: ‘We hebben er een geitje bij

– Voorlezen: ‘Plons

– Praatplaat: ‘Bas op de boerderij

– De dieren-dobbelsteen: Om beurten rollen de peuters met de dobbelsteen. Ze benoemen het dier en zoeken daar het jonkie of de moeder bij. Weten de peuters ook hoe het baby dier heet?

– Combinatiespel: De kinderen benoemen het dier wat op het plaatje staat en zoeken daar het jong bij.

 

Knutselen:

    - Van kurken en een wc rolletje knutselen we een varkentje met een paar lieve, kleine biggetjes.

Lees verder...

Bas en de ballon

Lieve peuters van peuterspeelzaal Tinkerbell,

Hoe gaat het met jullie? Hebben jullie al lekker geknutseld in jullie vormenboekje? Dat zal vast heel mooi geworden zijn!

We sturen jullie weer een gezellig filmpje! Bas heeft namelijk iets leuks gedaan en dat wil hij graag aan jullie laten zien…… Veel kijkplezier!

We hopen dat we elkaar heel snel weer zien!

Een dikke knuffel van Bas, juf Chantal en juf Lisette

          ——————————————————————

     Dit is de link naar het filmpje: https://youtu.be/8vsDXlWQmpY

  (Het filmpje is te openen door het linkje in de zoekbalk op internet te plakken)

bas ballon

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Lees verder...

Allemaal vormen……….

Lieve peuters van Tinkerbell,

 

Hoe gaat het ermee? We hebben elkaar al even niet gezien. We missen jullie wel hoor!!

We hebben weer een leuk filmpje voor jullie opgenomen. Het gaat over vormen! In het filmpje gaat Bas een heel leuk vormenspelletje doen. Doe jullie mee?

De juffen zijn ook druk bezig om pakketjes te maken waar jullie thuis een leuk vormenboekje mee kunnen maken. Hou de brievenbus dus maar goed in de gaten!

Het boekje gaat over de cirkel, de driehoek, het vierkant en de rechthoek. Wij zijn heel erg benieuwd hoe jullie boekjes eruit gaan zien. Dat komt vast goed want jullie zijn allemaal knutselkampioenen! Heel veel knutsel- en kijkplezier!

 

Een dikke knuffel van Bas, juf Chantal en juf Lisette

 

Dit is de link naar het filmpje: https://youtu.be/wx8vGExxYFY

(Het filmpje is te openen door het linkje in de zoekbalk op internet te plakken)

vormen

Lees verder...

Thema Kleuren op de noodopvang

Het was wel weer even slikken….ook onze peuterspeelzalen moesten hun deuren weer sluiten. Als snel werd de noodopvang van Stichting Peuterwerk Albrandswaard weer in het leven geroepen. Voor de peuters die deze opvang bezoeken werd er door de leidsters een gezellig thema op poten gezet namelijk het thema kleuren. De afgelopen twee weken was het dan ook een vrolijk gekleurde boel! Zo deed Elmer de kleurtjesolifant zijn intreden op de groep. De peuters bekeken hem van alle kanten. Ook knutselden ze er vrolijk op los. Hierbij werd het knippen en plakken eens goed geoefend. Zodoende gingen alle peuters met een zelfgemaakte Elmer naar huis.

Ook het toveren met kleuren was een groot succes. De peuters luisterden eerst naar een mooi verhaal over de twee vriendjes ‘Blauwtje en Geeltje’. Deze twee vriendjes waren onafscheidelijk. Toen ze elkaar op een dag een dikke knuffel gaven, gebeurde er iets wonderlijks: ze veranderden van kleur en werden ineens groen. Na het verhaal eens goed in zich op te hebben genomen, gingen de peuters aan de slag met het mengen van kleuren. Als echte kleurentovenaars maakten ze de mooiste kleuren!

Naast al deze leuke knutselactiviteiten werden er nog heel veel leuke kleurenspelletjes gespeeld. Komende week zullen de peuters aan de slag gaan met het thema vormen. Ook dit belooft weer heel leuk te worden!

foto Elmer (003)

 

Lees verder...

Groeten van Bas

Lieve kinderen van Tinkerbell,

Hoe gaat het met jullie? We hebben elkaar al een tijdje niet gezien. Daarom sturen we jullie een leuk filmpje. Ga maar gauw eens kijken…….

 

Een dikke knuffel van Bas, juf Chantal en juf Lisette

BAS-final-karakter

 

Dit is de link naar het filmpje: https://youtu.be/aZ5ntK2GdyE

(Het filmpje is te openen door het linkje in de zoekbalk op internet te plakken)

Lees verder...

Een cadeautje voor Sinterklaas

Lieve peuters van Tinkerbell,

 

Dit is een heel belangrijke brief! Er is namelijk een heel bijzonder iemand die een filmpje naar jullie gestuurd heeft. Willen jullie weten wie?

Vraag maar gauw aan papa of mama of ze je even willen helpen.

Je kunt het filmpje openen door op het linkje te klikken of het linkje in de zoekbalk te plakken: https://youtu.be/S1X178KRUlY

Veel kijkplezier!sint

Lees verder...

Kijk een slak!!!!

De afgelopen weken hebben op peuterspeelzaal Tinkerbell van Stichting Peuterwerk Albrandswaard in het teken gestaan van het thema: herfst. Na het knutselen van een mooie herfstboom en een aantal leuke paddenstoeltjes was het de beurt aan een dier wat in de herfst vaak te vinden is: de slak. Om meer te weten te komen over de slak stond er in de klas een slakkenbak. In kleine groepjes hebben de peuters de slakken heel voorzichtig bestudeerd. Met een vergrootglas bekeken ze de slakjes van top tot teen. Ook keken de peuters vol bewondering naar het slijmspoor wat de slakken achter lieten.

Daarna gingen ze aan de slag met het maken van een slak. Met een stukje brooddeeg werd vakkundig een lijfje geboetseerd. De juffen hadden gezorgd voor allemaal lege slakkenhuisjes. Zo kreeg elke slak een mooi huisje op zijn rug.

Het was een gezellige en geslaagde week. Inmiddels zijn alle slakjes weer netjes teruggezet in de natuur en kunnen de peuters op naar hun volgende avontuur!

Foto peuters en slakken

Lees verder...

Thema Verkeer voor de peuters van Tinkerbell

Beste ouders,

De deuren zijn weer open en de kop is er af! Wij zijn heel erg trots op de peuters want wat hebben ze het goed gedaan de eerste week. Ook voor u als ouders een welverdiend compliment! Alles is zeer netjes volgens protocol verlopen. We konden goed merken dat u uw peuter goed voorbereid had op de toch wat andere start. De peuters hebben zich heel makkelijk en snel aan de nieuwe situatie aangepast!

De afgelopen week hebben de peuters op hun gemakje weer een beetje kunnen wennen. Ze hadden er allemaal weer heel veel zin in. Het was erg leuk om hun blije gezichtjes te zien! Ze hebben heerlijk met elkaar en al het speelgoed gespeeld. Ook zijn we al meteen aan de slag gegaan met een geheim projectje. We verklappen verder nog niks maar vooral voor de mama’s zal dit vast een grote verrassing zijn. Naast het spelen hebben we afgelopen week ook alweer veel feestjes met elkaar gevierd. Gezellig hoor! Wij kijken terug op een goede en fijne start!

Vanaf maandag 18 mei zullen we op de groep gaan werken over het thema: VERKEER

Binnen dit thema komen de volgende activiteiten aan bod:

Taalontwikkeling:

 • Voorlezen: “ Anna in het verkeer’’ en “ Nijntje op de fiets’’.
 • Verteltafel over het verhaal van “Nijntje op de fiets”.
 • Liedjes zingen: “ De wielen van de bus’’. “ Klein rood autootje’’ en “ Egeltje wil je oversteken’’.
 • Benoemen: In de kring bekijken we een fiets. We benoemen alle onderdelen. Ook praten we met elkaar over de fiets? Heb jij ook een fiets? Hoe ziet jouw fiets eruit?

 

Knutselen:

 • Stoplicht verven: Hoe werkt een stoplicht? Welke kleuren heeft een stoplicht?
 • Zebrapad plakken: Zwart, wit, zwart, wit…..Kijk maar eens goed naar het zebrapad! Plak de strepen maar eens op!
 • Verkeersbord maken: Hoe ziet het verkeersbord eruit? En wat betekent het? Nu gaan we zelf ook een verkeersbord maken.

 

Rekenactiviteiten: 

 • Sorteren: Op school hebben we heel veel auto’s. Hier kunnen we leuke sorteerspelletjes mee spelen. We sorteren bv. op kleur: zoek alle groene auto’s…. of op grootte: zoek alle kleine auto’s of we zetten de auto’s op een rijtje van groot naar klein.
 • Begrippen oefenen: We oefenen begrippen als voor, achter, naast, in en op. Zet de auto maar op de stoel…. Zet de auto maar naast de stoel….zet de groene auto maar voor de blauwe auto…

 

Motoriek: 

 • Fietsparcours: in kleine groepjes gaan we op het plein aan de slag met het fietsparcours. Kijk maar eens goed naar alle pijlen op de weg. Ze wijzen aan welke kant je op moet fietsen. Let wel goed op het stoplicht! Staat het stoplicht op rood dan moet je stoppen. Staat het stoplicht op groen dan mag je rijden!

fiets

 

 

Lees verder...
 • Contact

  Janneke Timmer
  Postadres : Forum 112, 3176 TC Poortugaal
  Telefoon : 010 - 501 19 50 op maandag en donderdag tussen 09.00 en 11.00 uur
  Emailadres : info@peuterwerk-albrandswaard.nl
  Tijdens de schoolvakanties is de administratie gesloten.