Paasfeest op De Speeldoos

grimeren

Deze week staat helemaal in het thema van Pasen, Paasontbijt, eitjes verven, eitjes zoeken. Op  locatie De Speeldoos van Stichting Peuterwerk Albrandswaard werd door de peuters voor Pasen een mooi groot ei bestempeld met vrolijke kleuren verf. Ook werd er al een begin gemaakt met het cadeautje voor Moederdag, maar dat is natuurlijk nog een verrassing. Dus sstttt.

Op maandag 15 april hadden de eerste twee peutergroepen een Paasontbijt.  Nadat de ouders afscheid hadden genomen, gingen we met de kinderen in de kring. Eerst werd er goedemorgen gezegd en gekeken welke kinderen er aanwezig waren. Daarna werd het dagritme en de dagen van de week besproken. Het dagritme verliep vandaag anders dan anders vanwege het Paasontbijt. Met de kinderen werd de morgen doorgenomen en door de pictogrammen wisten de kinderen precies wat er ging gebeuren.

Het Paasontbijt werd in de speelhal gehouden: zelf je boterham smeren en beleggen. Dat was voor sommige peuters wel een uitdaging: heerlijk toch zo’n berg hagelslag op je boterham. Na het eten konden de kinderen, die dit wilden, geschminkt worden als een paashaasje. Het was fijn dat we deze morgen hulp kregen van een aantal ouders, een paar extra handen konden we op deze morgen wel gebruiken. Daarbij vinden wij het ook heel belangrijk om ouders te betrekken bij ons werk met de peuters.

Na het schminken gingen de jassen aan, want de Paashaas had alle eitjes verstopt. Dat was heel spannend: met zijn allen tegelijk naar buiten en met elkaar zoeken naar alle eitjes. Gelukkig werden alle eitjes gevonden en mochten de peuters ze mee naar huis nemen. Het was een gezellige Paasmorgen!

paastafel