Peuters op herfsttocht in het dierenbos

Afgelopen week zijn de peuters, ouders en de juffen van peuterspeelzaal Pinokkio met elkaar op pad gegaan.

Met gekleurde bladeren om de nek vertrokken de peuters naar het bos achter het Kasteel van Rhoon. Daar aangekomen kwam een heel verdrietige beer aangelopen. Hij had een ketting om zijn nek met nog maar één geel blaadje. Alle andere blaadjes waren door de harde herfstwind weggewaaid. Och…arme beer! De peuters gingen enthousiast op pad, op zoek naar de blaadjes van beer!

In het bos kwamen de peuters een haas tegen. Met grote hazensprongen vervolgden de peuters hun weg over de bladeren. Ondertussen werd er met een verrekijker en een vergrootglas gezocht naar allerlei bosdiertjes. Vervolgens kwamen de peuters bij mevrouw Paddenstoel. De peuters konden hier goed speuren naar de gekleurde kabouters. Wat waren ze goed verstopt!

Verderop stond op een boomstam een mand met heerlijke kaboutersapjes. Aangekomen bij de lieve muis mochten de peuters op het paddenstoelenkleed genieten van een lekker appeltje en genoten ze van een leuk prentenboek. Ondertussen waren er al heel wat blaadjes verzameld voor de ketting van beer. Uiteindelijk vonden de peuters de grot van beer en kreeg beer alle weggewaaide blaadjes weer terug! Als bedankje voor het zoeken had beer nog een zakje met heerlijke berenchips voor de peuters!

DSC_3884