Peuters op visite bij 50-plus groep Portland

ijscokar

Al eerder werden de peuters van locatie De Speeldoos van Stichting Peuterwerk Albrandswaard uitgenodigd bij de 50-plus groep van Rhoon Portland. Dat was goed bevallen en daarom volgde er een nieuwe uitnodiging. Deze keer was er een thema verbonden aan het bezoek: een verlate Bevrijdingsdag. Tijdens de eerste kring nog op de peuterspeelzaal werd aan de peuters uitgelegd wat we deze morgen zouden gaan doen. “We gaan vanmorgen op bezoek bij veel opa’s en oma’s en samen gaan we knutselen”. Even voor tien uur waren alle jasjes aan en gingen we met extra hulp van een aantal ouders op weg.

 

Bij de 50-plusgroep werden we vriendelijk ontvangen en zaten de ouderen al gezellig aan een kopje koffie of thee. “Gezellig dat jullie er weer zijn”, en enkele peuters werden geholpen om hun jasje uit te doen. Alle peuters kregen een plekje tussen de ouderen.

 

Juf Lenny van De Speeldoos had een creatieve activiteit voorbereid: met elkaar gingen we een bevrijdingsslinger maken. De spullen werden uitgedeeld en groot en klein ging met elkaar aan de slag, wat mooi was om te zien. “Juf, heeft u nog vlaggetjes want ze zijn op en we kunnen dus niet verder”. Dat was gelukkig zo opgelost en het resultaat mocht er zijn: een prachtige vlaggenslinger met allemaal kleine vlaggetjes erop.

 

Na het knutselen had de 50-plus groep nog een grote verrassing: er stond een ijscokar klaar en voor iedereen was er een heerlijk hoorn met ijs. Helaas was het daarna alweer tijd om terug te gaan naar de peuterspeelzaal. We werden door de 50-plus groep uitgezwaaid en er werd geroepen: “Tot gauw…. kom snel weer langs !!!!!”

knutselen