Peuters van De Speeldoos leren van alles over het circus

“Clowntje Piet heeft verdriet
Hij vertoont zijn kunstjes niet
Zijn ballon die is stuk
Tjonge, tjonge wat een ongeluk

En toen kwam de directeur van het circus
En die gaf clowntje Piet een nieuwe ballon
Toen kon clowntje Piet weer lachen…

Boem reteketet, Boem reteketet
Het clowntje kon weer lachen…
Boem reteketet, Boem reteketet
Het clowntje heeft weer pret…”

circus

Thema: Bas gaat naar het Circus! 

De komende periode gaan wij werken aan het thema circus. Wij gaan leuke activiteiten doen met de kinderen en stimuleren daarmee spelenderwijs de volgende ontwikkelingsgebieden:

 

Motorische ontwikkeling:

*wij gaan een bewegingsspel doen in de speelhal, een parcours lopen, een knutselwerk maken en de gebaren aanleren van circus, clown, kaartje kopen en tent.

 

Sociaal-emotionele ontwikkeling:

*wij gaan de poppenhoek versieren met verkleedkleding, maskers, pruiken en rode neuzen. Zo kan er een rollenspel ontstaan en wordt de fantasie geprikkeld en het inlevingsvermogen wordt vergroot. De kinderen kunnen met elkaar het circus gaan naspelen. We gaan een gezelschapsspel spelen (memory o.i.d.) in de kleine kringen.

 

Taal ontwikkeling:

*we gaan natuurlijk weer veel lezen en zingen met de kinderen. Bovenaan deze bladzijde ziet u het liedje over clowntje Piet. Wij leren per thema een nieuw gebaren liedje, deze keer gaat dat over een clown die kunstjes doet. De gebarentaal komt aan bod en wordt uitgebreid met nieuwe gebaren. De thema poster en de thema woordjes spelen wederom een grote rol.

 

Cognitieve ontwikkeling:

*We doen uitgebreide grote en kleine kring spelletjes zoals: het onzichtbare doosje, toveren met circus spulletjes en we leren de nieuwe gebaren en thema woorden.

 

Wij sluiten dit thema (en dit peuterjaar) af met ons “Zomerfeest”. Er komt een echte goochelaar, je kunt je laten schminken, er komen ballonnen artiesten, je kunt blikgooien en suikerspinnen eten enzovoort. Het belooft een heel leuk zomerfeest te worden!!!