Peuters van Pinokkio naar “Durvers Zoo”.

Afgelopen week mochten de peutergroepen van Pinokkio van Stichting Peuterwerk Albrandswaard op peuterreis.

Dit keer werd de locatie het Valckesteynse bos in Poortugaal die speciaal voor deze gelegenheid omgetoverd was tot “Durvers Zoo”. En niet alleen voor de peuters was dit best wel spannend maar ook voor de honden uit de buurt en hun baasjes die daar hun dagelijkse wandeling maken, bleek dit toch wel enigszins raar!

In de weken ervoor hadden de peuters al veel geleerd over en kennis gemaakt met de vele dieren, die je zoal tegen kan komen in de dierentuin.

Er werd in groepjes vertrokken per fiets vanaf de speelzaal met bij iedere peuter een begeleider. De kleine ontdekkingsreizigers kregen een wilde dierentasje mee met daarin een portemonnee met “geld” om de dierentuin in te kunnen, een zelfgemaakt fototoestel om de dieren op de kiek te zetten én onderweg nog een souvenir naar keuze te kunnen kopen. Maar vóórdat het zover was bleek er een juf spoorloos te zijn…Wat was er toch aan de hand?? Zij was ernstig op struisvogel jacht!! Deze, ietwat ondeugende vogel, bleek ontsnapt te zijn uit de dierentuin. Pffffff… wat een hectiek! Na hem te hebben gevangen op het schoolplein werd deze weer veilig teruggebracht naar zijn verblijfplaats in het dierenpark.

En dan….eindelijk op pad! Na langs de entree met kassa te zijn gelopen waar men een plattegrond mee kreeg en ieder kind een stempel, konden zij beginnen aan het bezoek van deze bijzondere dierentuin.

Zo was daar o.a. een Leeuw waar ook een blikken-omvergooi spel te doen was en het Oceanium waar, net als de vissen, bellen geblazen konden worden. Dan even op adem komen in het Parkrestaurant waar de limonade met chipsfrietjes al klaar stonden en koffie en thee met wat lekkers voor de wat oudere inwendige mens. Dan sluipend als een tijger over het “wilde-dierenpad”  langs de krokodillen en snel door naar de papegaai, die een beetje last had van de rui. Want wat konden daar veel gekleurde veertjes opgeraapt worden! Alweer honger gekregen van al dat rapen kregen de harde werkers een banaan en een appeltje bij de aap. Midden in het park stond ook nog een ballonnenman. Hij kon ieder dier maken van zijn ballonnen. Van kangoeroe tot dinosaurus! Na het souvenirs winkeltje trof men nog een reuze-olifant aan en een snoepjeskraam.  Had men daarna nog energie over, dan kon in de speeltuin nog even gefietst worden. Om  dan moe maar voldaan huiswaarts te keren na wat, al met al, een hele leuke reis was!

Foto bij peuterreis Pinokkio