Piet op de fiets bij peuterspeelzaal Ghijs

Het nieuws van de pakjesboot in aantocht naar Nederland en de kolen die opraakten, was al spannend. Maar Piet had ook nog eens pech met zijn fiets! Piet ging in Albrandswaard uit fietsen, toen klapte zijn band……

Wat nu? Daar wisten de peuters van Ghijs wel raad mee. Want wij hebben de afgelopen weken gewerkt aan het thema Piet op de fiets. Op de peuterspeelzaal was een echte fietsenhoek ingericht met een fiets, met onderdelen zoals koplampen, fietsbanden, gereedschap, sloten en niet te vergeten: een fietspomp.

We hebben in de grote en kleine VVE kringen woordkaarten van de fiets bekeken en benoemd, de kaarten vervolgens op de echte onderdelen van de fiets geplakt. We hebben een fietspuzzel geknipt en geplakt, wielen geverfd, voorgelezen over Karel op de fiets, Sintliedjes gezongen, aan het activiteiten rad gedraaid en de opdrachten uitgevoerd, “gesleuteld” aan de fiets.

Tijdens de sint vieringen op de peuterspeelzaal mochten de peuters verkleed komen. Ook de juffen waren als pietjes verkleed. Van grote blokken werd een schoorsteen gebouwd en vervolgens werden de pakjes er in gegooid, koprollen op de mat, lopen en balanceren over het dak (de gymbank), springen, kruipen door de schoorsteen en dansen op Sinterklaasliedjes. Er werd heel enthousiast en goed geoefend.

We zouden de pieten nu goed kunnen helpen! Snel de fiets gepakt, maar wat was dat?? Er zat een cadeautje achterop de fiets! Kruidnoten, dat was smullen. Nadat de peuters gegeten en gedronken hadden, was het tijd om de pieten nog eens te helpen. Dus de juf ging op pad met de fiets en na een aantal rondjes rijden over het schoolplein, vond zij een zak met cadeautjes op het schoolplein. Die zak was voor de peuters van Ghijs ! Was dat even boffen.

Iedere peuter mocht een cadeautje uit de zak kiezen als bedankje voor de goede hulp aan piet met de lekke band. Gelukkig kan Piet weer fietsen door héél Nederland. Let dus maar goed op, misschien zien we Piet nog wel fietsen met Sint of een cadeautje achterop

Het was een geweldig thema met een net zo geweldige afsluiting!Sintviering op Ghijs