Sinterklaas, er komt een baby-piet

Aankleding lokaal: in de hoek staan allerlei babyspullen, speelkleed, commodekussen, bad, poppen (jongen, meisje) lijn met babykleertjes, flesjes, kinderwagentje, bedje/wiegje, mand met kleertjes, potjes, luiers, kinderstoel.

-Sociale vaardigheden: Sint schrijft een brief dat er binnenkort een babypietje wordt geboren. De kinderen kunnen in de babyhoek spelen. We maken een babymuur met foto’s van ons allemaal als een baby (graag met naam erbij). In het weekend van 25 en 26 november krijgen de peuters thuis allemaal een geboortekaartje dat babypiet geboren is.

-Motorische ontwikkeling: We knutselen babypiet onder een dekentje en we maken een feesthoed om op te zetten bij de Sintviering. Hantering van de kwast. -Kleurherkenning.

-Rekenvaardigheden: tellen van de vakjes op de dekentjes, tellen van het aantal kleuren dat de peuter heeft gebruikt.

Sociale vaardigheden: Als ze op de speelzaal komen is alles versierd in het blauw. Ook hangt de blauwe vlag uit. Blauwe ballonnen, ooievaar We eten beschuit met muisjes.

Grove motoriek: Baby in de watertafel met bad eendjes. Rekenen met bad eendjes (aan de hand van het boek: Pino gaat in bad). De kinderen kunnen een kaartje Knutselen en in de Sinterklaas-brievenbus stoppen, zodat ze Sint en de pieten kunnen feliciteren met babypiet.

een zusje