Sinterklaas was verdwaald

Sinterklaas was jarig en op 4 december werd de verjaardag van Sinterklaas op Peuteropvang De Speeldoos gevierd. Alle peuters waren uitgenodigd voor dit feest en Sinterklaas had laten weten, dat hij even langs kwam met zijn pieten om alle kinderen een cadeautje te geven. Alle kinderen zaten in de speelhal te wachten. Nadat we een aantal liedjes hadden gezongen, was er helaas nog steeds geen Sinterklaas of een piet te bekennen. Toen werd er op het raam getikt door een motoragent en de agent vroeg of wij op Sinterklaas zaten te wachten. Onze Sinterklaas was verdwaald, de weg kwijt. Ook de pieten en de cadeaus waren zoek. De motoragent zag Sinterklaas lopen en vroeg of hij kon helpen.

Sint Speeldoos

Gelukkig, Sinterklaas was terecht en hij kon nu even rustig gaan zitten en bijkomen en zijn verhaal vertellen aan alle peuters. Natuurlijk hebben we nog voor hem gezongen en de kinderen konden hun mooie tekening of knutselwerkje aan Sinterklaas geven.

 

Alles was weer goed gekomen en het feest van Sinterklaas kon weer verder gaan.

Sinterklaas vertelde uit het grote rode boek en een aantal kinderen mochten bij Sinterklaas komen om wat te vertellen of een mooi liedje te zingen.

Samen met de pieten werd er gedanst en kregen alle peuters een mooi cadeau. Helaas was het toen al weer tijd voor Sinterklaas om verder te gaan. Want zei Sinterklaas: “Ik heb het heel erg druk rond mijn verjaardag.”

Het laatste liedje werd ingezet en Sinterklaas werd met de pieten uit gezwaaid.

Alle peuters zongen dag Sinterklaasje, dag piet.

Tot volgend jaar! Komt u dan weer naar De Speeldoos? Maar dan zijn we wel verhuisd, hoor Sinterklaas. Naar De Knip 1. Wij hopen dat u dan niet weer verdwaald.

Sint Speeldoos 2