Sinterklaasje, kom maar binnen ……………….

Foto De Speeldoos

Vanaf het moment dat Sinterklaas in het land is, klinken de bekende liedjes in het lokaal van peuteropvang De Speeldoos. De peuters vertellen dat ze Sinterklaas en Piet hebben gezien, zowel in het “echt” als op de televisie. Ze zijn er vol van en tijdens het kringgesprek mag elke peuter zijn of haar verhaal vertellen. De peuters maakten een mooie pietenhoed met een echte veer, deze pietenhoed kunnen ze dan op tijdens het feest van Sinterklaas. Ook mochten alle schoenen worden gezet bij de kachel in het lokaal en de volgende dag kwamen de peuters nieuwsgierig kijken of er wat in hun schoentje zat. Natuurlijk is Pietje alle peuters niet vergeten.

Op 3, 4 en 5 december vierden we een klein maar heel gezellig Sinterklaasfeest. Als verrassing kwam ook Piet nog even gezellig langs bij De Speeldoos. Alle peuters zongen mooie liedjes en Piet vertelde op zijn beurt over het huis van Sinterklaas en de Pieten in Spanje. De peuters luisterden aandachtig en tot slot mochten alle peuters bij Piet een cadeautje komen halen. Zelfs de peuters die het heel spannend vonden, gingen naar Piet toe.

Toen Piet weer vertrok, zwaaiden alle peuters hem uit en zongen nog een laatste liedje voor hem. We kunnen terug kijken op een heel fijn en gezellig Sinterklaas feest.

 

Foto 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto 2