Thema Groeien en bloeien op peuterspeelzaal Ghijs

Na een aantal weken niet kunnen spelen op peuterspeelzaal Ghijs vanwege de Corona maatregelen, konden de peuters vanaf 11 mei weer van start in de peutergroepen van S.P.A. In al die weken waren de peuters enorm gegroeid! Dat kwam mooi uit: ons thema Groeien en bloeien ging namelijk ook van start.
In de lente komen planten weer tot groei en bloei, wat zien we allemaal in de tuin? Kleine kriebelbeestjes in de aarde? Hoe groeit het en wat hebben de planten nodig om te kunnen groeien?
Hoe kunnen we goed voor de plantjes zorgen?

De peuters hebben bonen gezaaid in aarde in een doorschijnend zakje. Zo kunnen zij zien hoe de boon ontkiemt en dat er kleine wortels gaan groeien uit de boon. Inmiddels staan er heuse bonenplanten in de aarde bij ons op peuterspeelzaal Ghijs.

D.m.v. een dobbelsteen met bloemen leren zij de bloemen herkennen, de kleuren,  en rekenvaardigheden (hoeveel bloemen tel je nu?). Wij lezen o.a. voor uit het boekje “boer Jan” om te leren over het verschil van zaadjes voor de vogels en zaadjes voor de tuin. Wij gaan daarna aan de slag met het maken van een eigen vogelhuisje en het stempelen van bloemen. Wij zingen liedjes over de lente, spelen buiten met balderen, zand, takjes, aarde en bonen. Ook kunnen de peuters dit alles nabootsen in de themahoek. Zo leren de peuters over het groeien en bloeien in de lente en komen alle ontwikkelingsgebieden spelenderwijs aan bod.
Gh Zo groeit het

 

 

 

Gh bonen