Thema Kleuren op de noodopvang

Het was wel weer even slikken….ook onze peuterspeelzalen moesten hun deuren weer sluiten. Als snel werd de noodopvang van Stichting Peuterwerk Albrandswaard weer in het leven geroepen. Voor de peuters die deze opvang bezoeken werd er door de leidsters een gezellig thema op poten gezet namelijk het thema kleuren. De afgelopen twee weken was het dan ook een vrolijk gekleurde boel! Zo deed Elmer de kleurtjesolifant zijn intreden op de groep. De peuters bekeken hem van alle kanten. Ook knutselden ze er vrolijk op los. Hierbij werd het knippen en plakken eens goed geoefend. Zodoende gingen alle peuters met een zelfgemaakte Elmer naar huis.

Ook het toveren met kleuren was een groot succes. De peuters luisterden eerst naar een mooi verhaal over de twee vriendjes ‘Blauwtje en Geeltje’. Deze twee vriendjes waren onafscheidelijk. Toen ze elkaar op een dag een dikke knuffel gaven, gebeurde er iets wonderlijks: ze veranderden van kleur en werden ineens groen. Na het verhaal eens goed in zich op te hebben genomen, gingen de peuters aan de slag met het mengen van kleuren. Als echte kleurentovenaars maakten ze de mooiste kleuren!

Naast al deze leuke knutselactiviteiten werden er nog heel veel leuke kleurenspelletjes gespeeld. Komende week zullen de peuters aan de slag gaan met het thema vormen. Ook dit belooft weer heel leuk te worden!

foto Elmer (003)