Thema Naar de camping

De komende vier weken werken we met de peuters over vakantie, kamperen en alles wat daarmee te maken heeft.

De eerste week bekijken we onze vakantiekoffer. Wat nemen we allemaal mee?

We maken een bus van stoeltjes en gaan op weg naar de camping. De koffer met alle spullen nemen we natuurlijk mee.

We praten in de kring over de koffer waarin een handdoek, zwembroek, zwempak, zaklamp, slaapzak, kussen, zonnebrand, een tandenborstel, tandpasta, knuffel en speelgoed zit.

 

De week daarop gaan we een tent opzetten en maken we met elkaar een leuke kampeerplek in het lokaal. Onze Bas (pop) gaat een nachtje slapen in de tent en laat zien dat je daarbij een matje, een slapzak, een knuffel en een zaklamp nodig hebt.

De peuters mogen ook spulletjes van thuis meenemen voor in de kampeerhoek.

 

Als activiteit in de kringen gaan we de was ophangen, bekijken we de praatplaat van de camping, lezen we voor uit het boekje “Sammie gaat kamperen” en lezen we het verhaal van Muis die in het badje gaat.

In de laatste week introduceren we het ijskraampje, waar de peuters ijsjes kunnen “kopen” en “verkopen”. Ook gaan we zelf waterijsjes maken die we in de laatste week lekker opsmikkelen.

 

Aan de plaktafel vullen we onze vakantiekoffer met spullen d.m.v. het plakken van plaatjes. Ook maakt elke peuter zijn of haar eigen kampeerplek met materialen die ze zelf mogen kiezen.

Het zou leuk zijn als elke peuter een vakantiefoto (mag ook geprint) mee zou kunnen nemen. Deze willen we in het lokaal ophangen en in de kring met de peuters bekijken.

Het worden vast gezellige “kampeerweken” op Pinokkio!

Afbeelding1