Thema Verkeer voor de peuters van Tinkerbell

Beste ouders,

De deuren zijn weer open en de kop is er af! Wij zijn heel erg trots op de peuters want wat hebben ze het goed gedaan de eerste week. Ook voor u als ouders een welverdiend compliment! Alles is zeer netjes volgens protocol verlopen. We konden goed merken dat u uw peuter goed voorbereid had op de toch wat andere start. De peuters hebben zich heel makkelijk en snel aan de nieuwe situatie aangepast!

De afgelopen week hebben de peuters op hun gemakje weer een beetje kunnen wennen. Ze hadden er allemaal weer heel veel zin in. Het was erg leuk om hun blije gezichtjes te zien! Ze hebben heerlijk met elkaar en al het speelgoed gespeeld. Ook zijn we al meteen aan de slag gegaan met een geheim projectje. We verklappen verder nog niks maar vooral voor de mama’s zal dit vast een grote verrassing zijn. Naast het spelen hebben we afgelopen week ook alweer veel feestjes met elkaar gevierd. Gezellig hoor! Wij kijken terug op een goede en fijne start!

Vanaf maandag 18 mei zullen we op de groep gaan werken over het thema: VERKEER

Binnen dit thema komen de volgende activiteiten aan bod:

Taalontwikkeling:

 • Voorlezen: “ Anna in het verkeer’’ en “ Nijntje op de fiets’’.
 • Verteltafel over het verhaal van “Nijntje op de fiets”.
 • Liedjes zingen: “ De wielen van de bus’’. “ Klein rood autootje’’ en “ Egeltje wil je oversteken’’.
 • Benoemen: In de kring bekijken we een fiets. We benoemen alle onderdelen. Ook praten we met elkaar over de fiets? Heb jij ook een fiets? Hoe ziet jouw fiets eruit?

 

Knutselen:

 • Stoplicht verven: Hoe werkt een stoplicht? Welke kleuren heeft een stoplicht?
 • Zebrapad plakken: Zwart, wit, zwart, wit…..Kijk maar eens goed naar het zebrapad! Plak de strepen maar eens op!
 • Verkeersbord maken: Hoe ziet het verkeersbord eruit? En wat betekent het? Nu gaan we zelf ook een verkeersbord maken.

 

Rekenactiviteiten: 

 • Sorteren: Op school hebben we heel veel auto’s. Hier kunnen we leuke sorteerspelletjes mee spelen. We sorteren bv. op kleur: zoek alle groene auto’s…. of op grootte: zoek alle kleine auto’s of we zetten de auto’s op een rijtje van groot naar klein.
 • Begrippen oefenen: We oefenen begrippen als voor, achter, naast, in en op. Zet de auto maar op de stoel…. Zet de auto maar naast de stoel….zet de groene auto maar voor de blauwe auto…

 

Motoriek: 

 • Fietsparcours: in kleine groepjes gaan we op het plein aan de slag met het fietsparcours. Kijk maar eens goed naar alle pijlen op de weg. Ze wijzen aan welke kant je op moet fietsen. Let wel goed op het stoplicht! Staat het stoplicht op rood dan moet je stoppen. Staat het stoplicht op groen dan mag je rijden!

fiets

 

 

 • Contact

  Janneke Timmer
  Postadres : Forum 112, 3176 TC Poortugaal
  Telefoon : 010 - 501 19 50 op maandag en donderdag tussen 09.00 en 11.00 uur
  Emailadres : info@peuterwerk-albrandswaard.nl
  Tijdens de schoolvakanties is de administratie gesloten.