Tinkerbell

 • slides Tinkerbell3
 • slides Tinkerbell18
 • slides Tinkerbell19
 • slides Tinkerbell24
 • slides Tinkerbell31
 • tink-0
 • tink-0
 • tink-1
 • tink-2
 • tink-3
 • tink-4
 • tink-5
 • tink-6
 • tink-7
 • tink-8
 • tink-9
 • tink-10
 • tink-11
 • tink-12
 • tink-13
 • tink-14
 • tink-15
 • tink-16
 • tink-17
 • tink-18
 • tink-19
 • tink-20
 • tink-21
 • tinkerbell-22

tinkerbell

Adres:
Havendam 4
3161 XB Rhoon
Telefoon: 010 – 5018782
LRK nummer 48 79 76 691

Openingstijden vanaf 1 augustus 2020:
ochtend 08:10 – 12:10 uur

Groepen:
Groep Gieltje: maandagmorgen en donderdagmorgen
Groep Peter Pan: dinsdagmorgen en vrijdagmorgen

 

TINKERBELL

Het team van Tinkerbell: Lisette Bakker( pm+) en Chantal Opperman.

Waar staan we voor?
Wij werken volgens de pedagogische visies van Thomas Gordon en Maria Montessori. De methode van Thomas Gordon is ontwikkeld om in te kunnen gaan op de behoeften en gevoelens van kinderen en om hun zelfstandigheid te vergroten. Centraal in deze methode staat een manier van communiceren die ieder in zijn waarde laat.
Maria Montessori vond dat zelf doen, zelf ontdekken en zelf ervaren leiden tot de ontwikkeling van zelfstandigheid en het leren dragen van verantwoordelijkheid. We laten ieder kind in zijn waarde door verschillen in aanleg en tempo niet te negeren, maar te respecteren en hierop in te spelen. Het is essentieel dat het kind de juiste (zintuiglijke) prikkels krijgt op het juiste moment in een goed voorbereide omgeving.

Hoe doen we dat?

Als u bij ons binnenloopt, dan zult u merken dat wij goed hebben nagedacht over de inrichting van onze groepsruimte. Met duidelijke ‘hoekjes’ weten de peuters snel welk type spel waar het best gespeeld kan worden, waardoor peuters die liever wat anders doen ook hun gang kunnen gaan. De groepsruimte is licht en overzichtelijk ingedeeld en straalt daardoor rust uit. De kinderen kunnen hun materialen zelf kiezen, pakken en weer terugleggen in de overzichtelijke kasten.
Op de groepstafels liggen verschillende materialen klaar, zoals puzzels, kleurplaten, klei of spelletjes, waar de kinderen bij binnenkomst meteen mee aan de slag kunnen. Sommige kinderen vinden het heel gezellig om hier nog even samen met de ouder/verzorger mee bezig te zijn, voordat deze vertrekt. Andere kinderen beginnen liever met wat speelgoed op de vloer. Voor ons is dit vrij spelen een ideaal moment om de kinderen goed te observeren. Zo kunnen we zorgen dat we onze activiteiten en de benadering van ieder kind, laten aansluiten op hun mogelijkheden en behoeften.

Duidelijke communicatie is enorm belangrijk. We laten merken dat we een peuter begrijpen, door zijn of haar gedrag en gevoelens te verwoorden. Op deze manier houden we rekening met de gevoelens en behoeften van de peuter. Als kinderen ondervinden dat wij rekening met hen houden, hen accepteren en naar hen luisteren, zullen ze ook eerder naar ons luisteren.

Wanneer twee peuters ruzie maken, omdat ze met hetzelfde speelgoed willen spelen, kiezen wij geen partij: we bepalen niet wie er eerst mag. We verwoorden dat we zien dat beide kinderen met hetzelfde speelgoed willen spelen en zoeken samen met de kinderen naar een oplossing. Zo is er geen winnaar of verliezer en voelen beide kinderen zich begrepen. In de praktijk gebeurt het opvallend vaak dat, wanneer het gevoel van de kinderen wordt benoemd, zij zich al begrepen voelen en de ruzie dan al over is. Vaak geeft één van beide peuters dan toe, waarbij beide kinderen zich goed voelen.

Wat verwachten we van u?
Als uw kind nog niet speelt in een peutergroep bij Tinkerbell, hopen wij u met het voorgaande een idee te hebben gegeven over onze manier van werken. Natuurlijk bent u van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen in de groep en uw vragen te stellen. Ons telefoonnummer is 010-5018782. Wij vinden het belangrijk dat niet alleen uw peuter zich vertrouwd voelt, maar u ook.
Als uw kind al wel bij Tinkerbell speelt, dan vinden wij het prettig als u onderstaande aandachtspunten goed leest.

Ziekte en afwezigheid
Is uw kind ziek of kan hij/zij niet komen spelen, wilt u dan voor groepstijd, dus voor 08.10 uur even bellen? Voor de dreumesgroep is dit voor 09.00 uur. Wanneer uw kind niet echt ziek is, maar ook niet helemaal gezond, vertel dit dan even aan de pedagogisch medewerkers bij het brengen, en zorg dat u bereikbaar bent. Vaak helpt de afleiding het kind om zich iets prettiger te voelen, maar mocht het niet gaan, dan moet hij/zij eerder naar huis kunnen.

Bij koorts, dusdanig ziek zijn dat 1 op 1 verzorging nodig is, en bij sommige besmettelijke ziekten houden wij ons aan de adviezen van de GGD en kan het zijn dat uw kind niet mag komen. Thuis is dan gewoon de beste plek om beter te worden.

Uit de groep houden wij hoofdluis graag weg, daarom krijgt elke peuter tegen een kleine vergoeding aan het begin van de peuterperiode een ‘luizenzak’ met naam. Hieronder kan het jasje van uw kind worden weggehangen. Mocht uw kind toch hoofdluis hebben, dan moet u dit eerst behandelen. Daarna mag uw kind weer gewoon komen. Laat de pedagogisch medewerkers alstublieft wel weten dat uw kind hoofdluis heeft, zodat we kunnen proberen verdere verspreiding tegen te gaan. En weet: schaamte is onnodig, hoofdluizen komen het liefst op schoon haar! Voor informatie over het behandelen van hoofdluis kijkt u dan op https://www.zorgwijzer.nl/zorgwijzers/hoofdluis.

Kleding en meegebracht speelgoed
Op Tinkerbell vinden wij het belangrijk dat de peuters zich niet belemmerd voelen om te spelen. Het is dus een goed idee om kleding aan te trekken die een beetje vies mag worden. Makkelijke kleding bevordert de zelfredzaamheid, en is zeker voor peuters die zindelijk worden of al zijn, heel fijn. Natuurlijk mag uw kind een knuffeltje meenemen. Vooral in de beginfase kan een knuffel nog steun geven, maar bedenk dat van thuis meegebracht speelgoed en knuffeltjes ook stuk kunnen gaan of kwijt kunnen raken. Natuurlijk doen wij ons best om dit te voorkomen, maar het is wel voor uw eigen risico.

Eten, drinken en traktaties
Wij verwachten dat uw peuter gegeten heeft voordat hij/zij naar Tinkerbell komt. Op het afgesproken tijdstip krijgen de peuters een zelf meegenomen pakje drinken. In het lokaal vindt u dienblad waarop u het drinken van uw peuter kunt zetten. Om bij het uitdelen van de pakjes drinken verwarring te voorkomen, vragen wij u de naam van uw peuter op het pakje drinken te vermelden. De pedagogisch medewerkers zorgen voor een koekje. Verder mag er op de groep niet gegeten of gedronken worden. Er is ook een kast met daarin de mandjes van de kinderen, op elk mandje staat een naam. In het mandje van uw kind kunt u zijn/haar tasje, de knuffel van uw kind of een extra luier doen.

Peuters die jarig zijn, mogen natuurlijk trakteren en de verjaardag wordt in de groep uitgebreid gevierd. We vinden het heel fijn als de traktatie klein en gezond is. Voor leuke gezonde ideeën kunt u kijken op http://www.gezondtrakteren.nl/. Soms zijn er peuters met allergieën op de groep. De pedagogisch medewerkers kunnen u vertellen of er in de groep van uw kind peuters zijn die bepaalde voedingsstoffen niet mogen.

Wanneer pappa, mamma, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s jarig zijn, maken wij graag met uw peuter een cadeau voor de jarige. Het is voor ons fijn, wanneer u dit tijdig doorgeeft aan de pedagogisch medewerkers.

Samenwerking

Peuterspeelzaal Tinkerbell is gehuisvest in de Don Bosco basisschool en werkt nauw samen met deze basisschool. Via bijgaande button kunt u klikken naar de website van de Don Bosco basisschool:

Naar de website van de Don Bosco basisschool

Zorgen en vervelende gebeurtenissen
We hopen dat uw peuter een voorspoedige ontwikkeling doormaakt en een fijne tijd heeft bij Tinkerbell. Soms maken de pedagogisch medewerkers zich zorgen of is er iets vervelends gebeurd. De pedagogisch medewerkers zullen dit altijd met u bespreken. Maakt u zich zelf zorgen of vindt u dat er iets vervelends is gebeurd? Bespreek dit dan alstublieft, zodat we samen met u naar een oplossing kunnen zoeken.

Aan het einde van de peuterperiode vullen de pedagogisch medewerkers een overdrachtsformulier in. U wordt dan uitgenodigd voor een ‘overdrachtsgesprek. Hierin wordt het overdrachtsformulier besproken dat met uw kind mee gaat naar de nieuwe school.

Met vragen kunt u altijd bij ons terecht. Indien nodig, kunt u een afspraak maken voor gesprekje. Wij zetten ons graag in voor een onvergetelijke en fijne peuterperiode bij ons op Tinkerbell voor uw dreumes of peuter en ook voor u.

Bekijk hier het GGD Rapport Bekijk hier de aanvulling op het GGD Rapport
 • Contact

  Janneke Timmer
  Postadres : Forum 112, 3176 TC Poortugaal
  Telefoon : 010 - 501 19 50 op maandag en donderdag tussen 09.00 en 11.00 uur
  Emailadres : info@peuterwerk-albrandswaard.nl
  Tijdens de schoolvakanties is de administratie gesloten.