Volop genieten voor de peuters van De Blokkendoos

Afgelopen week mochten de peuters van alle peutergroepen van De Blokkendoos van Stichting Peuterwerk Albrandswaard op peuterreis.

In de week die behoorde tot de warmste maand mei sinds de weermetingen, mochten de papa’s, mama’s, opa’s of oma’s van iedere peuter de fiets ter hand nemen om de reis naar ‘speeltuin Bonaire’ in Hoogvliet aan te vangen.  Voorafgaand aan deze dag was  er door heel wat lieve en ijverige ouders van de ietwat zenuwachtige peuters allerlei lekkers gebakken om mee te nemen.

Nadat bij de speelzaal werd gewacht tot we helemaal compleet waren ( er werd zelfs door een drie-jarige peuter opgemerkt die het nogal lang vond duren ; “ juf, ik denk dat het nu toch wel tijd wordt om naar de speeltuin te gaan….!”) mochten we op pad. Best wel spannend hoor! Niet binnen de vertrouwde muren van de speelzaal maar op pad met zovelen! Eenmaal daar aangekomen en na een warm welkom door de aanwezige speeltuinverzorgster, konden ze opgelucht ademhalen want deze speeltuin zag er toch wel héél gezellig uit! Er kon naar hartenlust gespeeld worden. Met o.a. zand en water, schommels en een heuse graafmachine. Dan waren daar nog een hele grote wip, diverse speelhuisjes en allerlei klimmateriaal. Ook de gedekte tafel met al dat lekkers was tussendoor populair en de gezonde appeltjes en komkommers  voor de dorst vonden gretig aftrek. En…..hoe kan het ook anders met zulk warm weer, voor jong en oud een heerlijk ijsje. Bovendien waren daar twee hele lieve oma’s  van één van de peuters die, in de warmte, werkelijk waar iedere peuter voorzag van een zelf uitgekozen glitter ‘tatoeage ‘!!  Zo was het feest heel  ontspannen en compleet. Voordat men er erg in had was het al weer tijd geworden om huiswaarts te gaan. Als afsluiter mocht iedere peuter nog even grabbelen in een, door de  oudercommissie, prachtig gemaakte grabbelton. Zo werd ieder kinderhandje gevuld en mochten zij daarna moe maar na een prachtige dag in het kinderzitje bij papa, mama, opa of oma plaatsnemen en werd er naar huis terug gefietst.

Fietsen

 

IMG_5496 (002)