Week van de Eenzaamheid: peuters bezoeken ouderen

Ook dit jaar deden de peuters van De Speeldoos mee aan de Week van de Eenzaamheid. Op dinsdag 2 oktober ging een groep kinderen van peuteropvang De Speeldoos op bezoek bij de senioren van het Hof van Portland. Deze senioren komen daar samen in een gemeenschappelijke ruimte, waar activiteiten door de SWA (Stichting Welzijn Albrandswaard) worden georganiseerd. De senioren zaten onder het genot van een kopje koffie al op de peuters te wachten.

 

Bij aankomst gingen een paar peuters netjes de ouderen een handje geven. Voor elke oudere hadden de peuters een mooie tekening gemaakt en die mochten ze zelf uitdelen. Enkele dames vroegen aan elkaar wat voor tekening zij hadden gekregen en genoten zichtbaar.

 

Gezamenlijk hebben we liedjes gezongen en het was mooi om te zien dat de inbreng van de ouderen nog heel actueel was. Niet alleen de oud Hollandse liedjes kwamen aan bod maar ook liedjes die wij nu nog zingen. Zowel de ouderen als de peuters genoten erg.

Het uurtje was jammer genoeg zo voorbij en we werden uitgezwaaid door ongeveer 40 ouderen. Het was fijn om te merken, dat we een klein steentje konden bijdragen in deze week van de eenzaamheid.

Foto bezoek ouderen