Weer naar de peuterspeelzaal!

Beste ouders van Ghijs,

Onze deuren gaan weer open, de kinderen mogen weer komen spelen. Een hele verandering na al die weken thuis. Wij zijn enorm blij weer te mogen beginnen en de kinderen weer te zien. Nog eenmaal willen we benadrukken hoe fijn we het hebben gevonden dat we zoveel foto’s, berichtjes en filmpjes van jullie mochten ontvangen, nogmaals onze dank hiervoor. Hartverwarmend is dit geweest.

Na weken thuis te hebben gespeeld en bijna altijd papa of mama bij je in de buurt, zal dit een hele overgang zijn. Vele kinderen zullen deze stap gemakkelijk nemen, ander speelgoed en leeftijdgenootjes om mee te spelen zal een welkome afwisseling voor ze zijn. Maar wij beseffen ook dat deze stap niet voor ieder kind zo gemakkelijk genomen kan worden. Dat zij hierbij huilen is niet altijd te voorkomen. Het is ook niet erg wanneer het kind even huilt. Het is een uiting van hun gevoel. Vaak laten de kinderen zich prima troosten door de juffen, zeker wanneer er al een vertrouwensband is opgebouwd. Wij zullen hierin de gevoelens van het kind benoemen, het is ook even moeilijk, dat voelt ook naar en daar mag zeker ruimte voor zijn. Wanneer kinderen begrip en ruimte voor hun emoties ervaren gaat het verdriet vaak snel weer voorbij. En dan zal er bij het kind weer ruimte zijn voor nieuwe dingen: het spelen bij peuterspeelzaal Ghijs.

Om de stap gemakkelijker te maken weer bij Ghijs te komen spelen is een goede voorbereiding belangrijk. Wij vragen jullie dan ook om van te voren te vertellen hoe het afscheid zal gaan verlopen. Het gedag zeggen bij de deur en vervolgens het zwaaien bij het zwaairaam. Het kind mag dit moeilijk vinden, benadruk dan dat de juffen er zijn om ze hierbij te helpen.

Natuurlijk willen wij vanuit onze kant ook helpen bij deze voorbereiding, daarom hebben wij een filmpje gemaakt. ‘Bas gaat weer naar Ghijs’ In dit filmpje is te zien dat Bas krijgt te horen dat hij weer mag komen spelen op Ghijs. Door zijn vriendje van afgelopen weken wordt Bas naar ‘Ghijs’ gebracht. Bas neemt afscheid bij de deur en zwaait vervolgens bij het zwaairaam. We zien Bas al spelen, wachtend op al zijn vriendjes en vriendinnetjes. Ook komen de juffen voorbij in het filmpje, iedereen is er weer klaar voor.

Het filmpje een paar keer bekijken helpt mee in een goede voorbereiding. Het is te openen met onderstaande link:

https://youtu.be/6fe432r_0pQ

En mocht de praktijk niet zo verlopen als dat in de theorie wordt beschreven, dus mocht het verdriet bij uw kind niet afnemen dan zullen wij altijd contact opnemen met u.

We hopen elkaar gauw weer te zien.