Dreumesgroepen Pip

ONZE DREUMESGROEP KAN MOMENTEEL, VANWEGE DE RICHTLIJNEN OM VERSPREIDING VAN HET CORONAVIRUS TEGEN TE GAAN, NIET SAMENKOMEN IN AANWEZIGHEID VAN DE OUDERS. DUS DRAAIT DEZE GROEP ZONDER OUDERS. 

TIJDENS DEZE OCHTENDEN ZIJN IMMERS NORMAAL GESPROKEN, BEHALVE DE KINDEREN, OOK OUDERS ALS BEGELEIDING AANWEZIG. HET IS NIET MOGELIJK OM DAN VOLDOENDE AFSTAND TUSSEN DE VOLWASSENEN TE HOUDEN IN DE GROEPSRUIMTE.

DE DREUMESGROEP DRAAIT DUS IN EEN ANDERE VORM. U KUNT UW KIND AANMELDEN VOOR ONZE DREUMESGROEP. 

Dreumesgroep Pip

 Wat: Dreumesgroep voor kinderen van 1,5 tot 2 jaar.

 Waar: Peuteropvang Tinkerbell, Havendam 4, 3161 XB Rhoon.

 Wanneer: Dreumesgroep Pip: Elke woensdagmorgen van 09.00 tot 11.00 uur op locatie Tinkerbell.

 Doel: 

 •  Uw kind speelt in een speciaal ingerichte ruimte met uitdagend materiaal;
 •  Uw kind leert samen spelen met andere kinderen in groepsverband;
 •  Uw kind leert andere leeftijdsgenootjes kennen;
 •  Dit is het eerste stapje van “huis”;
 •  Uw kind wordt voorbereid op het spelen in de peutergroep.

 

 Bijdrage: € 2,00 per keer.

Informatie: Administratie Stichting Peuterwerk Albrandswaard, telefoon 010-5011950 op maandag en donderdag van 09.00 tot 11.00 uur.

Inschrijving:

Verstuur het inschrijfformulier naar info@peuterwerk-albrandswaard.nl. De administratie zal u na ontvangst van het inschrijfformulier een bevestiging van inschrijving sturen.

Wanneer uw kind aan de beurt is om in de dreumesgroep te gaan spelen, dan krijgt u van de administratie een bevestiging van de plaatsing toegestuurd. 

Download het inschrijfformulier voor de dreumesgroep

 

Handig:

Geef uw kind een eigen beker mee.
Voor drinken en wat lekkers wordt gezorgd.

Bekijk hier het protocol van dreumesgroep Pip van peuterspeelzaal Tinkerbell

 

Dreumesgroep Pip 2

 

 

 

Dreumesgroep Pip 3

 

 

 

 

 

 

 

 

Gezelligheid op dreumesgroep Pip

 

Het was even wennen zonder papa of mama op de groep maar inmiddels hebben de dreumesen van dreumesgroep Pip de eerste weken er al weer op zitten. En wat zijn we trots op die kleine kanjers! Wat doen ze het goed!

Na wat voorzichtige eerste stapjes, gaan de dreumesen lekker op onderzoek uit in de groep. Er wordt regelmatig een bezoekje gebracht aan de baby’s in de poppenhoek. Er wordt gewandeld met de kinderwagens en ook de auto’s rijden er lekker op los. De boerderij is ook erg in trek!

Na een tijdje gespeeld te hebben schuiven we aan tafel om even lekker te knutselen. We plakken, verven en kleuren er als heuse kunstenaars vrolijk op los!

Halverwege de ochtend is het tijd om op te ruimen. Alle kindjes verzamelen op de mat. Er zijn steeds twee kindjes aan de beurt om te bellen. We zingen met elkaar het opruimliedje:

 

“Tingelingeling wie bellen daar, wie bellen daar, wie bellen daar? Tingelingeling wie bellen daar? Het zijn …..en …… vandaag! en wat gaan we doen…….Opruimen!!

 

Na het opruimen is het tijd om even uit te rusten. We gaan gezellig aan de grote tafel zitten om even wat te drinken. Een koekje mag hierbij ook niet ontbreken. Veel dreumesen kijken hier vaak al de hele ochtend reikhalzend naar uit.

Tijdens het smikkelen lezen we ook altijd een leuk boekje voor. Nijntje en Dikkie Dik zijn favoriet!

 

Na dit rustmoment is het tijd om nog even lekker te bewegen. Met mooi weer gaan we buiten spelen. Wanneer het buiten koud of nat is halen we de ballen en fietsjes naar binnen of gaan we naar de gymzaal om even lekker te spelen.

We sluiten de ochtend af in de kring. Hier zingen we nog een paar leuke liedjes “In de maneschijn, klap eens in je handjes of het liedje van de krokodil”….noem maar op!

 

Tot slot zingen we het zwaailiedje:

 

” Dag allemaal tot de volgende keer. Dag allemaal tot de volgende keer. Dag allemaal tot de volgende keer, dan zien we elkaar weer! Dag allemaal!

 

Dan zit de de ochtend er op. We pakken alle jasjes, tasjes en knuffels en rijden met de bolderkar naar papa, mama, opa of oma! Tot de volgende keer!

dreumes 4

 

 

dreumes 2

 

 

 

dreumes 3

 

 

 

dreumes 1

 • Contact

  Janneke Timmer
  Postadres : Forum 112, 3176 TC Poortugaal
  Telefoon : 010 - 501 19 50 op maandag en donderdag tussen 09.00 en 11.00 uur
  Emailadres : info@peuterwerk-albrandswaard.nl
  Tijdens de schoolvakanties is de administratie gesloten.