Zomerfeest op De Speeldoos

De laatste weken voor de zomervakantie zijn ingegaan. Er komen nog een paar dagen peutergroep en dan sluiten we onze deuren voor zes weken. Maar dat doen we niet zonder het speelzaaljaar feestelijk af te sluiten. Op 11 juli was het dan ook groot feest op De Speeldoos in Rhoon-Portland.

Zomerfeest

Op 3 juni zijn we met ons thema Circus gestart op de groepen. We hebben aan de peuters uitgelegd wat een circus is en wat er allemaal bij hoort, zoals een circus tent, tribune, een kassa, artiesten en natuurlijk het belangrijkste: het publiek wat komt kijken naar de voorstelling.

 

Tijdens de speelmorgens werden er verhalen verteld over het circus, liedjes gezongen en spelletjes gedaan. We hebben in onze speelhal een parcours uitgezet met allemaal circusactiviteiten: lopen over een koord, springen door de “brandende” hoepels en lenige acrobaten deden kunstjes. De peuters namen het heel serieus en als het niet lukte, dan deden ze het gewoon nog een keer. In het lokaal hadden we een rek met verkleedkleren waar de peuters zich heerlijk in uit konden leven en er ontstonden nieuwe creaties, zoals een circusdirecteur met een clowns pruik en een rode neus. Het thema Circus leefde echt bij de kinderen en ze genoten van de verkleedpartijen en het “rollenspel”.

 

Donderdagavond 11 juli was het dan eindelijk zo ver: samen met je ouders en of familie naar het feest bij peuteropvang De Speeldoos. Het was een gezellige drukte want er was van alles te doen, zoals een goochelaar, figuurballonnen vouwen, ijsjes, schminken, springkussen en suikerspinnen. De ouders hadden voor het feest heerlijk hapjes gemaakt uit hun eigen cultuur, dus voor iedereen was er wat lekkers. Er werden nieuwe contacten gelegd en ook de oudere broers en zussen namen actief deel aan het feest. De kinderen, maar ook de ouders en de leidsters, hebben van dit gezellige feest genoten.

 

We kunnen terugkijken op een fijn, goed en gezellig schooljaar. We wensen iedereen een fijne vakantie en we zien elkaar weer vanaf 2 september.

 

Zomerfeest 2

 

 

zomerfeest 3